Mladší dorost: Tatran Litovel - Sokol HC Přerov 31 : 29 (14 : 15)


Mladší dorost: Tatran Litovel - Sokol HC Přerov 31 : 29 (14 : 15)
V pátém kole jsme doma hostili soupeře z Přerova. Výhra nám přinesla první dva body do soutěže.

V naší základní šestce tentokrát pro nemoc chyběl M. Konšel. Soupiska byla poprve doplněna dvěma hráči ze staršího žactva J. Sléhou a T. Šmoldasem.

     Počátek prvního poločasu byl ve znamení stejné úrovně hry obou celků.  Naše družstvo bylo nevýrazné v útoku a proti rychlým soupeřům naše obrana jen velmi málo pomáhala brankaři. Do 24 minuty jsme vedli o 3 branky. Soupeř chytil druhý dech, my jsme fyzicky nevydrželi, a šňůrou 5ti branek s naší odvetou jen jedním gólem vyhrál poločas 14:15.

     Druhý poločas, po důrazném nabuzení trenéry o přestávce, probíhal opět ve vyrovnaném herním stavu obou družstev. V 49 minutě jsme ovšem prohrávali o 4 branky. Soupeř začal chybovat, po zákrocích mimo pravidla byl vylučován (tři červené karty, dvě po dvou předchozích 2min trestech a jedné přímé za nesportovní chování), hrál dlouho v oslabení a toho využilo naše družstvo ke vstřelení 7 branek v posledních 10 minutách zápasu. Soupeř skóroval v tu dobu jen jednou. Výhra o dvě branky a zisk prvních bodů  je jistě dobrou motivací do další části soutěže.

     Hodnocení družstva - v obranné části je stále znát strach tvrději zasáhnout do hry soupeře v našem obranném pásmu. Soupeř nás v jejich obraně opravdu "mele", ale my jen lehce zasahujeme do soupeřových kombinací. V útoku je třeba pochválit J.Antona a tentokrát i J. Gottfrieda. J. Šmíd kombinačně jistě přispěl k tvorbě hry, ale jeho střelecký potenciál zůstal za očekáváním. Výraznější střelecký projev tentokrát nepředvedl P. Janáček ani M. Janyška (po zranění kontníku).
     Oba brankaři za děravou obranou měli těžkou práci.

Sestava/branky: Anton 10, Gottfried 7, Šmíd 4, Janáček 3, Čapák 2, Janyška 2, Albrecht 2, Vašíček 1, Hlavinka, Sléha J.,  Šmoldas.

Brankaři: Sléha M, Najman.

Trenér Ing. Karel Zmund, ved. družstva Jiří Macek
12.10.2007 | Jiří Macek | Přečteno: 104x

Facebook