Předehrávka 10. kola 1. ligy mužů: Tatran Litovel – HK Bystřice p.H. 35:32 (20:17)


Předehrávka 10. kola 1. ligy mužů: Tatran Litovel – HK Bystřice p.H. 35:32 (20:17)
Hráči družstva mužů rychle zapomněli na nepovedené utkání ve Vršovicích, které vysoko prohráli, a dokázali porazit v předehrávaném utkání 10. kola 1. ligy celek HK Bystřice pod Hostýnem 35:32 po poločase 20:17.

I přesto, že našemu soupeři z Bystřice pod Hostýnem nevyšel úvod sezóny podle představ a se 2 body je zatím poslední, viděli domácí fanoušci otevřené utkání s velkým množstvím branek na obou stranách. Hosté se v první půlce prosazovali zejména přičiněném pivota Matěje Salveta, který několik branek dal ale především usilovně zaměstnával domácí obránce. Za domácí nejčastěji stříleli branky zejména Geist s Pohlmannem.

Prvních 15 minut prvního poločasu přinesl až přílišné zklidnění hry naší strany, když jsme do útoku střídali 2 hráče. Řada rychlých přechodů do útoku po zisku míče, tak vůbec neproběhla a náš tým musel hrát často na plně zformovanou obranu hostí. A to se vymstilo, protože Bystřice pod Hostýnem často útoky domácích ubránila a srovnala na 27:27. Následně však domácí opět zvýšili tempo hry, a vytvořili si rozhodující náskok 4 branek, který již hráči hostujícího celku nedokázali stáhnout. Před návštěvou téměř 250 diváků tak Litovel porazila Bystřici pod Hostýnem 35:32.

Martin Žůrek, trenér Bystřice p.H.: "Litovel je kvalitně připravený celek, těží v předchozího působení v Extralize, hraje obrovsky dynamickou házenou. Dnes jsme domácím ale myslím byly varovaným soupeřem, zápas byl bojovný, měl dynamiku, napětí, kvalitu. Nám chybělo štěstíčko, abychom brali body. Nevyšel nám bodově začátek sezóny, ale dnešek je důkazem, že kvalitní házenou hrát dokážeme, umíme předvést pořádné nasazení. Bohužel třeba na obě utkání do Prahy jsme jeli pokaždé oslabeni, ale doufám, že z výkonu v posledních zápasů se zvedneme."

Marek Šuba, hrající trenér Tatranu Litovel: "Dnes to bylo upracované vítězství, některé věci z tréninku se nám zatím nedaří přenést do utkání, na tom budeme pracovat. Potřebujeme zase do pohody dostat brankáře Juráše, ale dnes jej fantasticky zastoupil Honza Navrátil. K tomu se přidal dnešní soupeř, který hrál opravdu výborně. Po přestávce jsme měli z naší strany hluchou pasáž utkání, naší nekoncentrovaností jsme dělali chyby a to dostalo soupeře na koně. Ale podařili se nám v obraně eliminovat pivota Salveta a střeleckou roli museli převzít spojky soupeře, měli tam nějaké nepřipravené střely a ty Honza Navrátil pochytal. Franta Geist dnes dal 12 branek a my se na něj můžeme střelecky dlouhodobě spolehnout, letos mu to opravdu pálí. Dává z křídel, sedmiček i trháků a snaží se hrát velmi zodpovědně."

V příštím kole se představíme opět na domácí palubovce, kdy v zápase 6. kola 1. ligy mužů přivítáme HC Zlín. Utkání se odehraje v sobotu 2.11.2019 netradičně až od 18:00.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Juráš, Navrátil – Geist 12/2, Noworyta 6, Pohlmann 5, Šuba 4, Růža 3, Prošvic 2, Kawulok 2, Macek 1, Kuchař, Barabáš, Havlíček, Štencl, Vincour, Jindra
HK Bystřice p.H.: Janků, Nezhyba – Tiller J. 8, Hub 6, Palát 5/5, Salvet 4, Zeman 3, Ryška 3, Vlk 2, Měchura 1, Cápík, Juránek, Tiller R.
2.11.2019 | Radovan Šimek | Přečteno: 434x

Facebook

Partneři: