1. liga mužů: TJ Náchod - Tatran Litovel 31:27 (16:15)


1. liga mužů: TJ Náchod - Tatran Litovel 31:27 (16:15)
V posledním podzimním kole 1. ligy mužů náš tým prohrál na půdě TJ Náchod. Týmu se nedařilo především v obranné fázi, když dovolili domácím vstřelit přes 30 branek.

Oproti předchozím utkáním přijel náš tým do Náchoda oslaben, chyběli jednak spojky Růža a Šmíd, tak pilíř obrany Havlíček. Domácí do toho vletěli skutečně ve velkém stylu a vedli 6:1. Po timeoutu se náš tým zvedl a do poločasu se podařilo skóre víceméně srovnat především díky brankám Barabáše, Smékala nebo Protivánka.

Prvních 10 minut druhého poločasu patřilo jednoznačně litovelskému týmu. Záhy vyrovnal, otočil skóre na vedení 22:18 ve svůj prospěch a donutili domácí k timeoutu. A od té době nám hostujícímu týmu nešlo už vůbec nic, ani obrana ani útok. Domácí vyhráli následující pasáž 15 minut v poměru 12:3 a dokráčeli tak k 2 bodům za výhru 31:27.

Obrázek
David Barabáš se snaží probít tvrdou obranou Náchoda. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Marek Šuba, hrající trenér Tatranu Litovel: "Hlavně od té 40 minuty jsme propadali v obraně především na spojkách a na středu. Zkoušeli jsme několik systémů obrany, jenže jsme nedokázali ubránit hlavně v pivotu Friberga a z řady pokynů od kouče zůstala často jen slova. V útoku se dařilo našim oběma pravým křídlům Barabášovi s Geistem. Naopak jsme se vůbec nemohli opřít střelbu spojek z dálky ačkoliv i přes absence jsme tam na to měli disponované hráče. Takže jsme museli hrát do proskoků do enormně tvrdé obrany Náchoda, což samozřejmě hodně bolelo."    

Náš tým tak potřetí v letošní sezóně okusil pachuť porážky. Před odvetami, které začnou v únoru má na svém kontě 6 výher, 2 remízy a 3 prohry a se 14 body drží v tabulce 1. ligy  dělenou 3.-4. pozici se Zlínem. Ztráta na druhou Velkou Bystřici je jediný bod a jen 3 body na vedoucí Strakonice. Nyní tým čeká zimní přípravné období.

Sestavy a branky:
TJ Náchod: Poláček, Klesl, Vaněček - Freiberg 9/1, Resl 6, Cvejn 5/1, Kosinka 4, Vaněk 3, Metelka 2, Lojda 2, Hejzlar, Hlaváček, Lipový, Tyler, Štajnrt, Novohradský.    
Tatran Litovel: Juráš, Navrátil - Barabáš 5/1, Geist 5/2, Prošvic 4, Kawulok 3, Protivánek 3, Smékal 3, Šuba 2, Coufal 1, Noworyta 1, Číhal, Jindra, Kuchař, Macek, Pohlmann.
15.12.2019 | Radovan Šimek | Přečteno: 577x

Facebook

Partneři: