Veteráni zahájili rok tradičním Novoročním turnajem


Veteráni zahájili rok tradičním Novoročním turnajem
Již 4. ledna 2020 se do Litovle sjelo na 7. ročník Novoročního turnaje celkem 8 týmů házenkářských veteránů včetně celků z Polska a Slovenska. Vítězem turnaje se stal Sokol Krmelín, když v dramatickém finále až v sedmičkovém rozstřelu porazil HKKH Haná.

Osm účastnických celků bylo rozděleno do 2 základních skupin. Skupina A tvořili HKKH Haná, Pozdní sběr, Iskra Holíč a Sokol Krmelín. skupina B pak byla ve složení Tatran Litovel, Spartak 1. Brněnská, Olimp Grodków a Sokol Krmelín.

Vyrovnanější byla skupina A, ve které se 3 celky vzájemně porazili a o pořadí na 1. - 3. místě rozhodovalo až skóre ze vzájemných zápasů. Skupinu B ovládl Sokol Krmelín, když porazil všechny soupeře.

Obrázek
Boleslav Bortnik v útoku přes obranu Krmelína. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


V zápase o umístění zvítězila Iskra Holíč nad Grokówem, Trnávka nad Brnem, Pozdní sběr nad Tatranem Litovel a Krmelín ve finále nad HKKH Haná.

Veteráni domácího Tatranu vlétli do turnaje 2 výhrami nad Spartakem 1. Brněnská a Olimpem Grodków. Jenže v utkání s Krmelínem se brzy zranil Bohdan Pazdera, již v předchozím utkání se zranil také Drahoš Nantl a tak při zdravotní absenci Michala Arnoše týmu chyběla střelecká síla. Domácí veteráni tak Krmelínu podlehli a také nestačili v utkání o třetí místo Pozdnímu sběru.

Obrázek
Účastníci finálového utkání. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


V rámci vyhlášení výsledků byli uděleny i ceny jednotlivcům. Nejstarším hráčem turnaje byl Boleslav Bortnik z Grodkówa, Který i v 71 letech patřil k oporám svého týmu. Nejlepším brankářem byl Zbyněk Ošťádal z Pozdního sběru a cenu pro nejlepšího střelce turnaji získal za 21 zásahů Jiří Tydlačka také z Pozdního sběru.

Celý turnaje se nesl v přátelské atmosféře. Poděkování patří řediteli turnaje Svaťovi Kráčmarovi, rozhodčím Jiřímu Ničovi, Matěji Přikrylovi, Petru Jindrovi a Jiřímu Kráčmarovi, zapisovatelům Luďkovi Hlavinkovi, Zdeňku Kuchařovi, Tomáši Mackovi a Honzovi Vedrovi, fotografovi Pavlu Štěpánkovi a Karlovi Robenkovi v bufetu.  

Obrázek
Celek veteránů domácí Tatranu Litovel. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Skupina A:
HKKH Haná – Pozdní sběr11:13
Iskra Holíč – Sokol Trnávka9:13
Sokol Trnávka – HKKH Haná8:13
Pozdní sběr– Iskra Holíč21:5
HKKH Haná – Iskra Holíč20:5
Sokol Trnávka – Pozdní sběr14:11


Skupina B:
Tatran Litovel – Spartak 1. Brněnská16:8
Olimp Grodków – Sokol Krmelín12:16
Sokol Krmelín – Tatran Litovel15:9
Spartak 1. Brněnská - Olimp Grodków
Tatran Litovel - Olimp Grodków13:7
Sokol Krmelín – Spartak 1. Brněnská11:7


O 7. místo:Iskra Holíč - Olimp Grodków8:9
O 5. místo:Sokol Trnávka - Spartak 1. Brněnská 14:11
O 3. místo:Pozdní sběr - Tatran Litovel16:8
Finále:HKKH Haná - Sokol Krmelín10:10, 5:6 v sedmičkovém rozstřelu.


Nejstarší hráč: Boleslav Bortnik (Olimp Grodków) - 71 let
Nejlepší brankář: Zbyněk Ošťádal (Pozdní sběr)
Nejlepší střelec: Jiří Tydlačka (Pozdní sběr) - 21 branek

Sestava a branky Tatranu Litovel: Kráčmar - Knébl M. 6, Knébl P. 2, Zemánek 2, Čikl 1, Procházka 3, Šimek 9, Havlíček Roman 2, Pazdera 6, Hájek 5, Müller 6, Nantl 1. Trenéři: Nevrlý, Sléha Z.
5.1.2020 | Radovan Šimek | Přečteno: 1508x

Facebook

Partneři: