Obě družstva miniházené startovala na kvalitně obsazeném Hanáckym poháru v Kostelci na Hané


Obě družstva miniházené startovala na kvalitně obsazeném Hanáckym poháru v Kostelci na Hané
O víkendu 17. - 18. ledna 2020 se do Kostelce na Hané sjelo celkem 20 týmů starší a 12 týmů mladší miniházené z celé republiky, ale i Slovenska a Chorvatska. Řada družstev hrála skutečně kvalitní miniházenou, proto to pro naše týmy byla velmi dobrá možnost ke zlepšování.

Mladší miniházená kvůli marodům odehrála celý turnaj jen v pěti hráčích. Sestava Lucka Protivánková, Filip Čižmár, Alex Lachnit, Rafael Neudík a Oliver Šuba to ale zvládla výborně. V základní skupině se střetli postupně s Telnicí, Velkým Meziříčím, Kostelcem n.H. - oranžoví, Náchodem a Zubřím. V soubojích o umístění se pak střetli se Sokolem II Prostějov a Velkou Bystřicí. Ze 7 utkání celkem 3 zvítězili a jednou prohráli o jedinou branku. Na hráčích jsme mohli během turnaje pozorovat postupné zlepšování, velké nadšení i radost ze hry a to je nejdůležitější. Konečné 9. místo není vůbec důležité.

Obrázek
Mladší miniházená. Foto: Radovan Šimek. Více foto ve fotogalerii.


Starší miniházené odjížděla na turnaj s cílem ukázat zlepšení především při hře s osobní obranou, u které na tréninku bylo vidět zlepšení. Jenže jak už bylo zmíněno, již v základní skupině proti nám stáli velmi vyspělé celky. Utkali jsme se postupně s Náchodem, Zubřím B, Telnicí a Velkou Bystřicí. Náchod a Velká Bystřice jsou zatím nad naše dovednosti, ale zvítězili jsme nad Zubřím a s Telnicí (nakonec 3. místo) jsme prohráli o jedinou branku. V bojích o umístění nás čekala slovenská Šaľa, Sokol II Prostějov a RŠ Vučiči Zagreb.

Zvítězili jsme nad Prostějovem a mrzí nás prohra o 2 branky se Šaľou, kde nám jaksi chyběla "šťáva". Pro náš tým to byly také vůbec první zápasy se zahraničními celky. Konečné 15. místo pro nás bylo sice trochu zklamáním, především ale z pohledu našich dovedností v porovnání se soupeři. Musíme zapracovat hlavně na brankářských dovednostech a na uvolnění bez míče. Naopak jsme se mohli opřít o razanci i přesnost střelby a potěšilo nás vyrovnané utkání s Telnicí.

Obrázek
Starší miniházená. Foto: Radovan Šimek. Více foto ve fotogalerii.


Dvoudenní maraton zápasů byl zakončen v neděli odpoledne i za přítomnosti kamery České televize. V mladší miniházené zvítězil Sokol Telnice a v kategorii starší miniházené byl suverénní domácí Sokol Kostelec na Hané, jehož hráči získali i všechny 3 ceny pro nejlepší jednotlivce.

Obrázek
Reportáž České televize
25.1.2020 | Radovan Šimek | Přečteno: 1061x

Facebook