Marek Šuba: Máme za sebou poctivé tréninky a dobré výsledky v přípravě. Vše ale ukáží ostré zápasy


Marek Šuba: Máme za sebou poctivé tréninky a dobré výsledky v přípravě. Vše ale ukáží ostré zápasy
O nadcházejícím víkendu 22.-23. února konečně po zimní přestávce startují ligové soutěže mužů i dorostenců. Hrajícího trenéra prvoligového celku mužů Tatranu Litovle jsme se proto zeptali, aby nám poodhalil aktuální dění a připravenost týmu na jarní část sezóny.

Jak jste spokojen s výsledky a výkony týmu v podzimní části sezóny?
Spokojenost s předvedenou hrou i dosaženými body ve skrze je. Je ale opravdu škoda, že se některá utkání nepodařilo dotáhnout k bodovému zisku, protože jsme na to herně měli. Pozitivem jednoznačně je, že jsme do hry zapojili i hráče, kteří v minulosti neměli tolik důvěry, nebo mladé hráče, kteří se hodně zlepšují. Výsledkem potom je celkem vyrovnaný kádr asi 16 hráčů. Za slabinu týmu bych potom považoval malou psychickou odolnost ve chvílích, kdy se příliš nedaří. Potom útlum padá na celý tým, ale přisuzuji to nízkému věku hráčů na klíčových postech.

Obrázek
Marek Šuba při koučování utkání. Foto: Pavel Štěpánek.


Udály se ve týmu během zimní přestávky nějaké změny - příchody posil, odchody?
V zimní přestávce se podařilo přeměnit jedno hostování na přestup, což uvolnilo místo v kádru pro větší variabilitu a konkurenci do utkání, protože legislativně je možné nominovat pouze tři hostující hráče na každé utkání. Hráčský odchod jsme nezaznamenali žádný, pouze přerušení kariéry Jirky Číhala, který dokončuje rekostrukci domu. Bohužel v přípravě došlo ke zranění dvou hráčů na důležitých postech, tak doufáme, že se brzy dají do pořádku. Ještě musím zmínit obměnu v realizačním týmu, kdy od týmu na vlastní žádost odešel jeden ze dvou trenérů Aleš Kořínek a jeho místo i kompetence převzal zkušený Lubomír Krejčíř.

Jak probíhala příprava v zimní části sezóny? Na co jste se zaměřili? Jaká přípravná utkání jste v přípravě odehráli a jak jste se zimní přípravou spokojeni?
Příprava v zimní pauze odpovídala pracovnímu vytížení a zdravotnímu stavu hráčů. Trénovali jsme poctivě, za což směřuje hráčům obrovská pochvala. Zaměření v trénincích mimo kondice bylo na zlepšení individuálních i týmových herních činností a dovedností, na druhou vlnu přechodu do útoku a jeden z agresivnějších obranných systémů. Absolvovali jsme dva turnaje a dvě přátelská utkání s pozitivními výsledky. Výhra s prvoligovou Bystřicí pod Hostýnem o 19 branek, výhra s extraligovým Brnem o 3 branky, 2x výhra s druholigovou Olomoucí cca o 17 branek v každém ze dvou utkání, dvouciferné výhry nad druholigovými Napajedly a Holešovem. Prohráli jsme pouze s extraligovými Hranicemi a to až druhý poločas, kdy první skončil remízou. S přípravou jsem tudíž spokojen, ale příprava je jedna věc a ostrá mistrovská utkání je věc druhá.

Obrázek
Muži Tatranu Litovel na domácím Memoriálu Františka Čikla. Foto: Pavel Štěpánek.


S jakými ambicemi vstoupíte do jarní části sezóny? Jaký je váš cíl v letošním ročníku soutěže?
Ambice do jarní části sezony jsou odehrát kvalitně, v tempu a s co nejmenším počtem chyb většinu utkání. Sezónní předpoklady se od jarních příliš neliší. Je to postavení v tabulce co nejvýše při vytížení a tedy herního růstu maximálního počtu domácích hráčů.


Jarní část sezóny muži začnou dvěma utkáními u soupeřů - v neděli 23. února v Jičíně proti místnímu B týmu a opět v neděli 1. března u ambiciózního nováčka soutěže ve Vsetíně. Na domácí palubovce se představí po téměr 4 měsících 7. března v 17 hodin proti tradičnímu prvoligovému soupeři TJ JM Praha-Chodov.
18.2.2020 | admin | Přečteno: 963x

Facebook

Partneři: