Turnaj miniházené - Litovel 14.10.2007


Turnaj miniházené - Litovel 14.10.2007
V neděli hostila Litovel mladé házenkářské naděje. Pokračovala zde podzimní sezóna starších miníků dalším ze svých podniků a litovelským týmům se na domácí palubovce opět dařilo vítězit.

Diváky slušně zaplněná hala mohla hned na úvod sledovat doslova bratrovražedný souboj obou litovelských výběrů, ze kterého nakonec vyšel vítězně papírový favorit a jeden z největších kandidátů na stupně vítězů, družstvo Litovle A. Ovšem jak bývá při derby zvykem, zápas to byl velice vyrovnaný, přičemž dominovali oba gólmani (Martin Kanta - Litovel B i David Sedlář - Lit. A). Střelcům v tomto utkání kraloval šikovný Matěj Nantl, který vstřelil všech 5 branek svého týmu. Konečný výsledek zněl 11:5.
Dalšími soupeři, kteří stáli oběma našim celkům v cestě za úspěchem byli kluci z STM B a děvčata ze ZŠ Holečkové.
  Zatímco parta kolem Terezky Šonové s přehledem přehrála jak silné a technicky vyspělé STMko, tak i Holečkovu, žlutá lavina vedená Jirkou Kratochvílem a Matějem Nantlem ještě jedenkrát klopýtla.
  Jirka Kráčmar, Peťa Hrbček a Míša Piňos byli ústředními postavami utkání o první místo ve skupině a navíc o účast ve finále mezi Litovlí A a STM B. Několika přesnými zásahy dostali soupeře do kolen a nakonec se největší měrou podíleli na výhře 15:13. Se stejným soupeřem však prohrálo naše druhé družstvo. Hlavní příčinou byla špatná souhra v útoku a hlavně zakončení.
  Na holkách ze ZŠ Holečkova si obě  party vylepšili střelecký účet a po vítězstvích 21:3 resp. 17:3 se kvalifikovali do bojů o konečné 1. místo respektive 5. místo.
  Boj o 5. místo na celém turnaji bohužel Litovel B nezvládla a prohrála s Městem Libavá 16:5. Z tohoto družstva bych rád vyzvedl výkony Matěje Nantla (22 gólů), Jirky Kratochvíla v obranné činnosti a Honzy Kritzbacha, který se k družstvu připojil těsně před turnajem a vstřelil při své premiéře 5 branek.
  Do finále se stejně jako před měsícem kvalifikovala družstva Litovle A a STM A. Na zápas nás přijeli povzbudit i věrní fanoušci, kteří pravidelně povzbuzují  celek mužů. Samotná bitva o konečný triumf měla velmi vysokou úroveň a zpočátku vyrovnaný stav. Půle skončila 9:6 v náš neprospěch. Ve druhém poločase se na hřišti představila kompletní lavička litovelských a poté začal rozdíl branek narůstat. I přes velkou snahu Davida Sedláře v brance, Míšu Zavadila a Pepu Koláře v obraně a opět Peťu Hrbčeka v útoku se nám nepovedlo zápas nijak zvrátit a i podruhé jsme odešli poraženi. Ještě je nutno zmínit, že naše družstvo posílili před sezonou Patrik Novák a David Číhal ml. z Haňovic a fakt, že jsou to posily, ukázali jak na turnaji v Libavé,tak i na domácí půdě.

Konečné pořadí: STM Olomouc A, Litovel A, STM Olomouc B, Velká Bystřice, Libavá, Litovel B, Zora, Holečkova

Sestavy a branky:  

Litovel A: Sedlář - Hrbček 14, Číhal 9, Piňos 8, Kráčmar, Novák (oba 6), Zavadil, Škobrtal (oba 5), Šonová a Kolář po 1 brance

Litovel B: Kanta - Nantl 22, Kratochvíl 5, Kritzbach 5, Žák 3, Lakomý 2, Kobza, Dvořák, Pytolaj, Pekař
18.10.2007 | Jakub Schmalz | Přečteno: 951x

Facebook

Partneři: