1. liga mužů: Tatran Litovel - KH Vsetín 39:33 (21:11)


1. liga mužů: Tatran Litovel - KH Vsetín 39:33 (21:11)
Házenkáři Tatranu Litovel pokračují na vítězné vlně v první lize mužů! Ve čtvrtém kole si vyšlápli na 3. tým tabulky - KH Vsetín. Výbornou útočnou hrou a ještě lepším výkonem brankáře Daniela Nolče si Hanáci během 20 minut vybojovali dostatečný náskok a v pohodě jej udrželi až do konce utkání.

Andrej Titkov, trenér KH Vsetín: Dnes rozhodlo prvních 15 minut. Měli jsme katastrofální vstup do utkání. Nervozita, nedodržení taktických pokynů. Katastrofální produktivita v útoku, na to se samozřejmě nabalily naše technické chyby a v podstatě bylo rozhodnuto ve 20. minutě prvního poločasu. Domácí to vycítili, že jsme nervózní a úplně krásně to využili. Gratuluji domácím k výsledku. Nám dnes nezahráli klíčoví hráči. Když to vypadalo, že se zvedáme, udělali chyby a neuvážené střely místo toho, aby prokázali svoji kvalitu a nabudili celý tým. Na druhou stranu nás k tomu donutili domácí svou hrou. Výsledek bohužel neodpovídá kvalitě našeho týmu. Nejsem spokojený s utkáními na půdě soupeřů, selháváme hlavně psychicky, nedokážeme se připravit na těžkého soupeře. S lehčími soupeři to jde samo, ale jakmile narazíme na nějakou překážku, jako byl dnes domácí gólman Nolč, tak výkon našeho týmu padá dolů.    

Obrázek
Brankář Tatranu Litovel byl svými zákroky v prvním poločasu strůjcem vítězství Tatranu Litovel. Foto: Lucie Černá. Více foto ve fotogalerii.


Lubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel: Před zápasem jsme měli obavy jednak ze síly soupeře a také vzhledem k našemu zdravotnímu stavu, kdy až 7 hráčů má dýchací potíže, navíc jsme ve středu museli preventivně vynechat trénink, takže jsme šli do utkání s jediným předzápasovým tréninkem. Bylo vidět, že oba týmy měly navzájem ze sebe respekt, to utkání bylo proto od začátku takové opatrné, ale jednoznačně jsme soupeře přestříleli. Naše útočná hra byla jednoznačně lepší a taky jsme měli jednoznačně lepšího brankáře. Dan Nolč nás především v prvním poločase podržel skvělými zákroky a poslal nás do rozhodujícího náskoku. To byly klíčové momenty utkání. Ačkoliv soupeř v obraně střídal systémy, nenašel recept na naši útočnou hru. Nicméně ani já jsem nebyl spokojen s naší obranou, protože soupeř v některých fázích dával velmi snadné branky. Na druhou stranu útočníci soupeře jsou velmi kvalitní, jak křídla, tak spojky. Po přestávce to bylo otázka, zda udržíme disciplínu a umožníme soupeři se přiblížit ve skóre nebo ne. To se nakonec nepotvrdilo a nasadili jsme všechny hráče, což bylo dobré, abychom mohli doléčit nachlazení a další potíže, a mohli ve středu odehráli důstojně Český pohár proti Hranicím.  

Obrázek
Střelecky byl při chuti Luděk Piwko, auto 6 gólů ze hry a 4 sedmiček. Foto: Lucie Černá. Více foto ve fotogalerii.


V tabulce 1. ligy mužů zůstává Tatran Litovel nadále stoprocentní a na čele má již 2 bodový náskok před Strakonicemi, které již podruhé remizovaly. V příštím kole zajíždíme k utkání do Zlína (sobota 16.10., 18:00), ale ještě předtím se muži představí ve středu 13. října v 19:00 na domácí palubovce ve 3. kole Českého poháru proti extraligovému Cementu Hranice.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Nolč 1, Navrátil - Piwko 10/4, Pohlmann 6, Šmíd 5, Geist 5, Tkadleček 3, Barabáš 2, Vincour 2, Mrnuštík 1, Dořičák 1, Prošvic 1, Dolák 1/1, Pindej 1, Havlíček, Kawulok.

KH Vsetín: Orság, Chmela, Douda - Nesvadba 7, Magrla 6/2, Polášek 5, Číž V. 4, Číž R. 4, Weintritt 3, Indrák 2, Číž O. 1, Potocký, Jarošek, Hrbáček.

Rozhodčí: Brzósková - Sovová
Žluté karty: 1 - 1
Vyloučení: 2 - 3
Sedmičky: 6/5 - 2/2
Diváků: 178
10.10.2021 | Radovan Šimek | Přečteno: 1084x

Facebook

Partneři: