Český pohár mužů: Tatran Litovel - Cement Hranice 28:34 (16:18)


Český pohár mužů: Tatran Litovel - Cement Hranice 28:34 (16:18)
Ve středu 13. října večer sehráli naši muži duel 3. kola Českého poháru s aktuálně posledním celkem extraligy - Cementem Hranice. Po celkem vyrovnaných 45 minutách byly v závěru efektivnější hosté. Naši muži tak po prohře o 6 branek v poháru končí.

Lubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel:Oceňuji nasazení a bojovnost hráčů, bohužel nám některé věci, které procházejí v 1. lize, tak dnes proti extraligovému soupeři neprocházely. Především neproměňování šancí, to vidím dnes jako číslo jedna. Nedali jsme z pivota řadu šancí. Soupeř je sice poslední v extralize, ale je zvyklý hrát proti špičkovým soupeřům. A to se projevovalo v detailech, kdy byly u všeho dřív, dělali nám problém při bránění pivota, stříleli přesněji. A to rozhodlo.

Obrázek
Postup z 3. kola ČP si v Litovli vybojovaly Hranice. Foto: Radovan Šimek. Více foto ve fotogalerii.


Jaroslav Hudeček, trenér Cementu Hranice: Přijížděli jsme s jistými obavami, znám sílu domácích, potvrdili to i v létě na přípravných utkáních. Věděl jsem, že to bude těžké a bude to boj. Apeloval jsem na hráče, aby od první minuty hráli v plné koncentraci a hrát, jako bychom už hráli o udržení v extralize. Náš tým je vesměs mladý, především v prvním poločase jsme propadali v obraně. Po přestávce to už ale začalo fungovat o trochu víc a gólmani se chytli a poprvé jsme odskočili na nějaké 4 branky. Ale opět jsme nakupili chyby a domácí to stáhli a donutili nás znovu zabrat. Až v závěru jsme se ale uklidnili a dokázali zvítězit. Zdá se mi, že jsme lépe stříleli a Honza Juráš díky znalosti litovelských hráčů přidal důležité zákroky. Jsem za tým šťastný, pro nás je to první vítězství v sezóně, což ten tým povzbudí. Z domácího týmu se mi nejvíc líbil Tomáš Prošvic, ukázal výborný drajv a zrychlení. Taky Pepa Pohlmann byl střelecky velmi nebezpečný.              

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Navrátil, Nolč - Kawulok 6/4, Dořičák 5, Pohlmann 4, Mrnuštík 3, Tkadleček 3, Barabáš 2, Dolák 2, Prošvic 2, Geist 1, Coufal, Havlíček, Pindej, Šmíd, Vincour.

Cement Hranice: Juráš, Klement, Krawczuk - Lefan 9, Plaček 7/5, Piwko 5, Fulneček 4, Zbránek 4, Pinkas 3, Ciboran 1, Rakatynets 1, Fišer, Brož, Kozlovský, Oselský, Vyorálek.

Rozhodčí: Kichner - Vacula
Žluté karty: 1 - 3
Vyloučené: 4 - 5
Diváků: 102
16.10.2021 | admin | Přečteno: 645x

Facebook

Partneři: