1. liga mužů: TJ JM Chodov - Tatran Litovel 20:33 (10:18)


1. liga mužů: TJ JM Chodov - Tatran Litovel 20:33 (10:18)
Další vítezství v 1. lize mužů přivezl v 7. kole tým Tatranu Litovel. Výborným týmovým výkonem si šli Hanáci od začátku do konce za svým, nedovolil soupeři žádné drama a dobyli také pražský Chodov!

Náš tým hrál výborně od začátku utkání, dobrou obranou činností jsme se prosazovali z brejků a do nepostavené obrany. Střelecky už v této fázi řádili Dořičák, Geist, Pohlmann a Kawulok. Když to bylo v 17. minutě 12:5 pro Litovel, musel si vzít trenér domácích time-out. Chodov pak do konce poločasu stačil brankově odpovídat na naše úspěšné střelce, na 10:18 zvyšoval Luděk Piwko až v samotném závěru poločasu.

Jenže se svým výkonem nemohl být domácí tým spokojen ani po přestávce, protože litoveláci dál zvyšovali svůj náskok, Pavel Mrnuštík 10 minut po přestávce zvyšoval již na 24:13. Náš tým hrál v pohodě a tak bylo úplně jedno, kdo byl na hřišti, všichni odváděli výborný výkon.  

Lubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel: Do Chodova jsme jeli s respektem a jedním brankařem - zdravotní problémy vystavily stopku Bartoňovi i Pekařovi a  Navrátil patřil jako vlk samotář k oporám juniorky v souběžném utkání souběžně v Luhačovicích. Stejně tak byl Dan Nolč základem dobrého výkonu a vítězství v Chodově a to i přes lehké zranění v druhém poločase. Soupeři jsme od prvních minut dali najevo, že jsme v dobré formě a tak díky pevné obraně a účelné hře v rychlém i postupném útoku narůstal bezpečný náskok. Chutí a dobrým výkonem se tentokrát prezentovali všichni a všichni také dostali svou porci minut na hřišti. Snad jen Luděk Piwko hrál méně, ale ten měl za sebou dobrý výkon v dresu Hranic na Dukle. Na pivotu se zabydluje dobře Kuba Dolák, oporou středu obrany se stává Marek Vincour a tak bych mohl pokračovat u všech hráčů. Prostě vydařené utkání a doufáme, že výkon bude stoupat tak, aby gradoval proti Strakonicím.

Obrázek
Ondra Kawulok byl jedním z trojice 5gólových střelců Litovle. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Náš tým má po 7 kolech 12 bodů, stejně mají i Strakonice a tak oba týmy jasně vévodí tabulce 1. ligy mužů. O víkendu 6. - 7. listopadu je reprezentační přestávka a tak se házenkářské soutěže rozběhnou až po 14 dnech. V sobotu 13. listopadu od 17 hodin přivítáme v "utkání podzimu" Strakonice, na programu tak bude přímý soubor o první místo tabulky!  
          
Sestava a branky:
TJ JM Chodov: Pleva, Panzner - Turek 5, Šafář 4/1, Hlavatý 3, Postelt 2/1, Januš 2, Hanus 1, Trunda 1, Medenčevič 1, Krouský 1, Řežábek, Kaštánek, Vladyka, Kopřiva, Fiedel.    
Tatran Litovel: Nolč - Dořičák 5, Kawulok 5, Pohlmann 5, Geist 3/1, Mrnuštík 3, Barabáš 2, Dolák 2, Piwko 2/1,  Prošvic 2, Tkadleček 2, Pindej 1, Vincour 1, Šmíd.

Rozhodčí: Milan Hájek - Tomáš Kozler  
Žluté karty: 1 - 3
Vyloučení: 2 - 3
Sedmičky: 3/2 - 2/2
5.11.2021 | Radovan Šimek | Přečteno: 846x

Facebook