1. liga mužů: Tatran Litovel - HK Bystřice p. H. 32:25 (16:10)


1. liga mužů: Tatran Litovel - HK Bystřice p. H. 32:25 (16:10)
V dohrávce 11. kola 1. ligy mužů náš tým přivítal po dvou měsících bez odehraného utkání tradičního soupeře z Bystřice pod Hostýnem. Celé utkání jsme měli vývoj skóre pod kontrolou a zvítězili jsme o 7 branek.

Martin Žůrek, trenér HK Bystřice p. H.: "Přijeli jsme v neúplné sestavě, hráli jsme v prvním poločase v takovém útlumu, chybělo nám nasazení v prvních 15 minutách, ale potom jsme zjistili, že takto to nejde a kluci zabrali a druhý poločas byl o sedmdesát procent lepší. Bylo to tím, že jsme dlouho nehráli, poslední kola podzimu jsme měli odložená. Chyběla nám souhra, bylo to takové syrové. Naše naděje v utkání držel bezesporu Tomáš Janků, který jak se říká zavřel branku a výrazně nám pomohl. A také myslím, že nám v určitých chvílích nám šlapala i obrana. Doplatili jsme na úzký kádr a toho Litovle v závěru využila. Sice jsme stáhli skóre na 4 branky, ale navíc jsme už neměli síly. V našem týmu je řada mladých kluků, kteří teprve nahlížejí do 1. ligy a dostávají více příležitostí. Domácí hráli dobře s pivotem a to nám dělalo problémy."

Obrázek
Celou polovinu branek Litovle v utkání dala křídla, dvě trefy zajistil David Barabáš. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Lubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel: "Jsme rádi za 2 body získané relativně v poklidu a to i bez nemocného Nolče, který se stal během podzimu brankařskou jedničkou. Utkání potvrdilo to, co jsme čekali - po dlouhé pauze a trampotách s covidem to ani jiné být nemohlo. Váhavost, nerozehranost, neletěla nám střelba. Střelba  byly především důvodem, proč jsme nevyhráli větším rozdílem - mnohdy nepřesná, ukvapená,... Plusem utkání byla určitě koncentrace a disciplína všech hráčů, až snad kromě 5minutového úseku v druhém poločase. Potěšující byl i výkon Dana Bartoně v brance a ten nám pomohl utkání zvládnout. Dobře pracovala i obrana. Věřím, že každý zápas nám pomůže zvednout náš herní výkon. V dalších dohrávkách budeme chtít pokračovat v nárůstu formy, která je teď někde uprostřed, a snad nás nezabrzdí další zdravotní problémy."    

Náš tým si v neúplné tabulce 1. ligy upevnil 3. pozici a pokud zvládne i další 2 dohrávky, dotáhne se bodově na jediný bod za druhý Zlín a 2 body za vedoucí Strakonice. V příštích 2 zápasech nastoupíme k dohrávaným utkáním na půdě soupeřů - v sobotu 29.1. v Hustopečích a o týden později v Praze-Vršovicích.

Sestava a branky:
Tatran Litovel: Bartoň, Navrátil - Geist 7, Dořičák 6, Kuchař 4, Mrnuštík 4, Pindej 3, Barabáš 2, Piwko 2/1, Dolák 1, Prošvic 1, Tkadleček 1, Vincour 1, Coufal, Pohlmann, Šmíd.
HK Bystřice p. H.: Janků - Randýsek 6/2, Bajer, Válek 4, Šerek 3, Měchura 3, Matela 3, Mozola 1, Kramoliš.


Rozhodčí: Horsák - Švidernoch
Žluté karty: 0  -1
Vyloučení: 1 - 2
Sedmičky: 1/4 - 2/2
28.1.2022 | Radovan Šimek | Přečteno: 734x

Facebook