1. liga mužů: Tatran Litovel - Handball PSG Zlín 28:26 (12:14)


1. liga mužů: Tatran Litovel - Handball PSG Zlín 28:26 (12:14)
Těžké a dramatické utkání s vítězným koncem si připsali házenkáři Tatranu Litovel na domácí palubovce proti Zlínu. Ještě o přestávce prohrávali o 2 branky, ale obratem v druhé půli si připsali další body do tabulky první ligy a oplatili tak Zlínu porážku z podzimního utkání.

Lubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel: "Očekávali jsme vyrovnané utkání s kvalitní házenou, což se potvrdilo. Nám ohromně prospělo minulé utkání s těžkým soupeřem ve Vsetíně, kdy nám všechno vycházelo. A dnes přijel ještě silnější soupeř, proti němuž jsme měli navíc obrovskou motivaci oplatit porážku z podzimu. Klíčové pro nás bylo udržet tak říkajíc na uzdě střelce soupeře. Věděli jsme, že Doležel je schopen kvalitně střílet celé utkání, ale trochu nás překvapil Vavrys. Nějakou dobu nám trvalo, než jsme našli způsob, jak oba ubránit, ale našli jsme jej v druhém poločase a to bylo rozhodlo. Rozhodně jsme měli lepší křídla než soupeř, ačkoliv je soupeř presoval a chtěl je odstavit od hry de facto osobním bráněním, tak si kluci hledali prostor mezi obránci a také se dostávali do zakončení. Trochu nám před přestávkou nepřálo štěstí (odražení míče, tyčky), ale to se po poločase obrátilo, takže nakonec to bylo na obě strany stejné. V poločase, když jsme prohrávali o 2 branky jsme si řekli, že je sice jednoduché vyhrávat, když se všechno daří, ale dnes to právě bylo jiné. A tým ukázal, že umí zvrátit i takové utkání na svoji stranu a bylo to týmovým výkonem, všichni zamakali včetně střídačky."        

Obrázek
Jednu branku proti Zlínu zaznamenal také Pavel Mrnuštík. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Nolč, Navrátil - Šmíd 7/3, Geist 7/1, Dořičák 4, Prošvic 3, Pindej 3, Kawulok 2, Mrnuštík 1, Dolák 1, Barabáš, Jindra, Havlíček, Pohlmann, Tkadleček, Vincour.
Handball PSG Zlín: Jakšík, Zárecký - Vavrys 10/4, Doležel 8, Kolařík 6, Jirák 2, Balun, Kuzma, Novák, Švehlák, Tiller J., Zaoral, Vízner.

Rozhodčí: Valášek - Vychodil
Sedmičky: 4 - 4
Žluté karty: 1 - 0
Vyloučení: 3 - 5
Diváků: 155
18.3.2022 | Radovan Šimek | Přečteno: 529x

Facebook