1. liga mužů: Tatran Litovel - I.HK Dvůr Králové 34:25 (20:10)


1. liga mužů: Tatran Litovel - I.HK Dvůr Králové 34:25 (20:10)
Neporazitelnost v roce 2022 s přehledem udrželi litovelští házenkáři i po domácím utkání se Dvorem Králové. Již v poločase Hanáci vedli o 10 branek, ale soupeř ještě zabojoval a druhý poločas dokonce vyhrál o jedinou branku. I tak jsme si v první lize připsali další 2 body do tabulky za vítězství o 9 branek.

Karel Hracha ml., trenér 1. HK Dvůr Králové: "Nevyšel nám vstup do zápasu, měli jsme děravou obranu a domácí jí lehce procházeli a proměňovali. Zato my když jsme se dostali do šancí, tak jsme ze začátku nebyli schopni proměnit a v tomto duchu se to neslo celý první poločas. O přestávce jsme se znovu nabudili, zpevnili jsme obranu a také jsme začali proměňovat. Stáhli jsme rozdíl skóre na 4 branky, a pokud bychom proměnili sedmičku a pak nehráli 2 minuty v oslabení, tak si myslím, že bychom to domácím zkomplikovali ještě více, měli jsme je pod tlakem. Pak nám už ale chyběly síly. Pochybujeme se sice ve spodních patrech tabulky, ale šance na udržení je pořád, budeme se prát o každý bod, takhle u to boji o udržení je. Budeme bojovat a doufám, že výkon dnes v druhém poločase tomu bude odrazovým můstkem."

Lubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel: "Dnes jsme měli výborný první poločas se vším všudy. Předváděli jsme skvělou házenou v útočné fázi, obrana i Nolč v brance byli solidní. Varoval jsme ale, že soupeř umí vydřít dobrý výsledek, i když se mu zprvu nedaří. A to se také po přestávce projevilo. Zprvu si někteří hráči mysleli, že už je po zápase. Ale toho soupeř využil, začal bojovat v obraně a předvedl i několik pěkných akcí v útoku. Osobní bránění Groha Dominikem Tkadlečkem ale bylo úspěšné a on svou aktivitou pozvedl opět hru celého týmu. No a posledních 15 už odpovídalo tomu, co bychom měli a chtěli hrát. Čekají nás těžká utkání a věřím, že podobných našich výpadků se v nich vyvarujeme."

Obrázek
Tomáš Prošvic byl proti Dvoru Králové úspěšný celkem 5krát. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Nolč, Bartoň - Geist 8, Šmíd 6/1, Prošvic 5, Pohlmann 4, Tkadleček 3, Mrnuštík 2, Dořičák 2, Piwko 2, Dolák 1, Pindej 1, Jindra, Havlíček, Štencl, Kawulok.
I.HK Dvůr Králové: Babčaník 1, Jerie - Groh 8/4, Picha 4, Pavelka 4, Šturm 3, Bonaventura 3, Všetečka 1, Kamberský 1, Etrich, Kirschbaum, Kuhn, Šíl, Zelinka.

Rozhodčí: Bečička - Horák
Sedmičky: 1 - 4
Žluté karty: 0 - 0
Vyloučení: 6 - 6
28.2.2022 | Radovan Šimek | Přečteno: 379x

Facebook

Partneři: