Mladší dorost: OKD Karviná - Tatran Litovel 45 : 14 ( 21 : 8 )


Mladší dorost: OKD Karviná - Tatran Litovel 45 : 14 ( 21 : 8 )
V osmém kole podzimní části soutěže jsme zajížděli k soupeři z čela tabulky, k družstvu sportovního centra mládeže /SCM/ Karviná

Od počátku prvního poločasu byla znát výborná herní činnost soupeře, rychlé změny stran v útoku, secvičené a zažité herní signály a hlavně výborná fyzická připravenost soupeře. Naši hráči jen velmi zřídka narušovali útoky soupeře, v obraně byl znát respekt. Tím brankařům moc nepomáhali. V útoku naráželi na tvrdou a důslednou obranu a dobrého brankáře.

     V poločase trenéři naše družstvo upozornili na chyby, nabádali k razantnějšímu průniku obranou soupeře a tvrdší střelbě.  Zůstalo jen u rozboru, protože druhá polovina hry se odvíjela ve stejné režii soupeře jako první poločas. Převládaly rychlé útoky po našich ztrátách míče a skóre narůstalo. Fyzický stav našeho družstva výrazně pokulhával za soupeřem. Po ztrátách míče přímou nahrávkou soupeři v našem útoku se mnohdy naši hráči stihli vrátit na naši polovinu až k rozehrávce po vstřeleném gólu do naší branky.

     Za bojovnost je potřeba pochválit M. Janyšku, který se opravdu snažil v útoku proskakovat obranou. Snahu ostatních ze středu útočné řady obvykle ukončila dobrá obrana soupeře a tím výrazně ubrala na razantnosti střelců. Brankař za takovou obranou neměl velké problémy takto redukované střely chytat a posílat útočníky do trháků.

     Za celý zápas jsme měli 29 ztrát míče buď přímou nahrávkou soupeři, nebo technickými chybami a 38 střel nám brankaři soupeře chytili, nebo byly mimo branku. Z této statistiky je zřejmé, že tolikrát nabídnutý míč soupeři nemohl vést k lepšímu výsledku.

     Do Karviné jsme s našim družstvem pro body nejeli, ale je nutné aby naši hráči na vlastní kůži zažili opravdu soupeře, který má vyjímečné podmínky pro přípravu /SCM/ a je na něm od počátku zápasu do konce znát maximální snaha po výhře. To platilo po celý zápas i za stavu skóre, které bylo pro soupeře  jednoznačné.

     Přejme si, aby taková zkušenost byla do budoucnosti motivací pro naše hráče k bojovnému nasazení v dalších utkáních.

Sestava/branky:  Anton 4, Šmíd 3, Janyška 2, Konšel 2, Janáček 2, Vymětal 1, Gottfried, Hlavinka, Albrecht.
Brankaři: Sléha M, Najman.

Trenér Ing. Karel Zmund, ved. družstva Jiří Macek.
5.11.2007 | Jiří Macek | Přečteno: 117x

Facebook

Partneři: