1. liga mužů: I.HK Dvůr Králové n.L. - Tatran Litovel 26:37 (11:18)


1. liga mužů: I.HK Dvůr Králové n.L. - Tatran Litovel 26:37 (11:18)
I ve druhém kole 2. ligy mužů házenkáři Tatranu Litovel zvítězili přesvědčivým rozdílem, tentokrát na půdě tradičního soupeře ve Dvoře Králové. Všem příznivcům tak ukázali, že se chtějí opět držet na špici prvoligové soutěže. Plný počet bodů po dvou kolech drží ještě jen KH Vsetín.

Lubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel: "Dvůr Králové potvrdil předpoklady, tvrdého soupeře a, i když jsme nakonec zvítězili výrazným rozdílem, utkání nebylo procházkou. 24 hodin před utkáním se začaly množit nemoci (Tkadleček, Vincour, Semerád) a tak panovaly velké obavy. Tkadleček s Vincourem však nastoupili a byli výraznými oporami. Z hlediska vývoje utkání to bylo podobné jako s Bystřicí pod Hostýnem, jen ta naše slabá desetiminutovka nevyzněla tak hrozivě, neboť jí soupeř příliš nevyužil. Dařily se nám rychlé útoky, dobře pracoval střed obrany. Nadále je potřeby ale zvýšit údernost ze střední vzdálenosti. Znovu je potřeba pochválit všechny za kolektivní výkon, ale jistě stojí za to vyzdvihnout produktivitu Davida Barabáše i jeho bojovnost, za kterou zaplatil hrozivě vypadající srážkou a zraněním. Pozitivní byl i fakt, že na hřiště se dostali všichni hráči a také se zapsali do střelecké listiny."  


Obrázek
Tomáš Prošvic byl s osmi brankami nejlepším střelcem litovelského týmu. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Po plném bodovém zisku v obou úvodních kolech tak držíme 1. místo v tabulce na skóre před zatím také naplno bodujícím Vsetínem. V tomto týdnu čeká prvoligový tým hned dvojitá porce zápasových minut. Ve středu 28. září v 17 hodin vyzve ve 3. kole Českého poháru extraligový celkem SHC Maloměřice. A hned v sobotu 1. října pokračuje první liga utkáním s Tatranem Bohunice, nováčkem soutěže. Utkání startuje tradičně také v 17 hodin. Trenér Krejčíř hodnotil Bohunice takto: "Čekají nás Bohunice, které doposud podávají dobré výkony a jejich kombinační hra splňuje parametry 1. ligy. V domácím přátelském utkání jsme jejich odpor zlomili až ve druhém poločase a tak jejich hra budí respekt.". Srdečně zveme všechny příznivce.  

Sestavy a branky:
I.HK Dvůr Králové: Brzlínek, Blažek - Picha 12/6, Šturm 5, Picha 3, Pavelka 2, Groh 2, Hampl 1, Kuhn 1, Šeba, Kirschbaum, Vaněk, Šíl, Všetečka, Kamberský.
Tatran Litovel: Dvorský, Nolč, Bartoň - Prošvic 8/2, Tkadleček 6/2, Barabáš 6, Šmíd 6, Fulneček 4, Čikl 2, Růžička 1/1, Hlavenka 1, Coufal 1, Mrnuštík 1, Štencl 1, Jindra, Vincour.

Rozhodčí: Rutta - Větrovský
Sedmičky: 6/6 - 5/5
Žluté karty: 3 - 3
Vyloučení: 4 - 4
Červené karty: 0 - 0
27.9.2022 | Radovan Šimek | Přečteno: 480x

Facebook