1. liga mužů: Tatran Litovel - Sokol Šťáhlavy 36:29 (19:16)


1. liga mužů: Tatran Litovel - Sokol Šťáhlavy 36:29 (19:16)
Házenkáři Tatranu Litovel na domácím hřišti zvítězili po dobrém výkonu nad dobře hrajícím nováčkem soutěže Sokolem Šťáhlavy o 7 branek. Diváci navíc měli možnost vidět líbivou házenou se spoustou hezkých momentů v útoku a výborných zákroků brankářů.

Lubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel: Po nevydařeném závěru utkání se Vsetínem jsme se chtěli rehabilitovat s ambiciozním nováčkem. Nebylo to však jednoduché. Chyběli nám doposud hlavní pivoti Fulneček s Hlavenkou, kteří startovali za své mateřské kluby a tak jsme požádali o výpomoc Zdeňka Kuchaře a ten skutečně pomohl. Soupeř předváděl rychlou házenou s výborným přechodem do rychlého útoku a s kvalitní střelbou ze střední vzdálenosti. Náš střed obrany se zpočátku trochu "hledal", ale postupně se nám tuto přednost soupeře dařilo eliminovat. V podstatě po celé utkání jsme soupeře převyšovali kvalitní kombinační hrou a pokud jsme ubránili jejich důraz v přechodu do útočné fáze, získávali jsme převahu. Disciplinovaný a koncentrovaný výkon nám vydržel po celé utkání. Všichni hráči - i ti na střídačce šli soustředěně za vítězstvím, ale objevilo se i několik výborných individuálních výkonů - Bartoň v brance, Mrnuštík, Prošvic, Barabáš, Vincour či Šmíd. Potěšila i patnáctiminutovka Erika Semeráda.

Obrázek
Zdeněk Kuchař ze zálohy vypomohl v obraně i v pivotu, vstřelil hned první branku Litovle v utkání.
Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


I s jedním neodehraným odloženým utkáním se náš tým vrátil na 2. místo tabulky za Vsetím (který ale již také není stoprocentní) a kupodivu těsně před oba nováčky soutěže - Bohunice a Šťáhlavy. V příštím kole budou naši hráči startovat na půdě TJ JM Chodov, utkání se hraje v neděli 13.11. v 17 hodin.    

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Nolč, Bartoň - Prošvic 7, Barabáš 6, Mrnuštík 6, Šmíd 5/1, Hanák 4, Tkadleček 3, Vincour 2, Kuchař 1, Coufal M. 1, Semerád 1, Jindra, Štencl, Stejskal, Čikl.
Sokol Šťáhlavy: Hrubý J., Kopic - Zeda 10, Nolč 6, Kesl 5, Brůha 4, Nosek 3, Šmrha 1, Sedláček, Ryba, Hrubý L., Holý, Klesa, Basl, Drohobeckyj.

Rozhodčí: Klossová - Šimková
Sedmičky: 1/2 - 0/1
Žluté karty: 1 - 1
Vyloučení: 1 - 4
Diváků: 242
9.11.2022 | Radovan Šimek | Přečteno: 466x

Facebook

Partneři: