Úspěšný víkend litovelské házené


Úspěšný víkend litovelské házené
O minulém úspěšném víkendu odehrály všechny týmy Tatranu Litovel svá utkání na domácí palubovce. Nehráli pouze mladší dorostenci, kteří měli herní pauzu. Všem týmům se podařilo vyhrát a připsat si tak 2 body do tabulky.

Liga Olomouckého kraje-mladší žáci: Tatran Litovel - Sokol Horka n.M. 25:14 (12:10)
Mladší žáci po 2 týdnech bez utkání (2x volný víkend a jednou odložené utkání) nastoupili v domácím prostředí proti týmu Sokola Horky nad Moravou.
Utkání hodnotil trenér Radovan Šimek: „V první desetiminutovce, kdy se hraje osobní obrana, byla ještě herní pauza hodně znát. Především se nám nedařilo ubránit a zklamala nás úspěšnost střelby. Do poločasu se však herní projev i úspěšnost zakončení zlepšil a gradoval po přestávce. Aktivní obranou jsme nutili soupeře k chybám a naopak skórovali do otevřené obrany soupeře. Dostatek herního prostoru dostali všichni hráči, škoda jen, že góly jsou zatím rozděleny hlavně mezi tradiční střelce (David Elgner, Martin Pospíšil, Denis Pospíšil). Nebojácný výkon předvedli Sam Kvapil a Tomáš Látal, v brance byl velmi úspěšný Honza Zajíček. Náš tým je zatím po 5 utkáních bez ztráty bodů na 2. místě soutěže, za vedoucími Žeravicemi a před třetím Centrem Haná. Vzájemné zápasy s oběma těmito soupeři nás teprve čekají.“
V příštím kole se mladší žáci opět představí doma a to proti týmu TJ Sokol Osek nad Bečvou.

Sestava a branky: Hlavinka 1, Zajíček  - Pospíšil  M. 11, Elgner 4/1, Látal 3/1, Pospíšil D. 3, Kvapil 2, Sedlář 1, Kučerová, Šalamon, Protivánková, Lachnit, Sigmund.

Obrázek
David Elgner v akci. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Liga Olomouckého kraje-starší žáci: Tatran Litovel - Sokol Horka n.M. 38:16 (16:7)
V sobotu 5.11. přispěli starší žáci vítězstvím nad Horkou nad Moravou plnému bodovému zisku všech družstev házenkářů Tatranu Litovel o tomto víkendu. Horka patří k tradičním soupeřům Litovle a na nasazení obou týmů to bylo znát.
Martin Číhal, vedoucí st. žáků: „Od začátku se začalo svižně, první gól dali sice hosté, ale to byl jediný okamžik, kdy soupeři vedli. Domácí dobře bránili, prosazovali se i střelecky a dobrým výkonem pomohli i brankáři. Do 15. minuty jsme si vytvořili náskok devíti branek, který jsme udrželi do poločasu. Po přestávce kluci pokračovali ve svižné hře. Chybám se samozřejmě úplně nevyvarovali, ale náskok postupně navyšovali. V polovině druhého poločasu pro zranění odstoupil ze hry Matěj Číhal. Do střelecké listiny se zapsali mimo brankářů všichni hráči. Nejvíce se prosazovali ti starší, především trio Ondřej Tichý, Michael Kolečář, Václav Spáčil. V závěru zápasu byl ještě po nešťastném faulu vyloučen Luboš Pravda a vzhledem k tomu, že to byl faul v poslední minutě, vyfasoval navíc ještě červenou kartu. Radost z vítězství to ale nevzalo a kluci mohli skvělým fanouškům zazpívat tradičního vítězného "VAŠKA".
V dalším kole se starší žáci představí opět na domácí palubovce proti již jistému účastníkovi žákovské ligy Centru Haná. Po 6. kole patří žákům 2. místo právě za Centrem Haná, které má náskok 3 bodů, ale o 1 odehraný zápas více.

Sestava a branky: Dostál, Látal - Tichý 9, Kolečář 8, Spáčil 7, Pravda 3, Březina 2/1, Srovnal 2, Spurný 2, Číhal 2, Tyl 1/1, Sedláček 1, Fidler 1, Heroudek.

Obrázek
... neprojde ... . Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


2. liga staršího dorostu: Tatran Litovel - Sokol Ostrava 35:23 (18:10)
V sobotu 5.11.2022 odehráli své utkání i starší dorostenci a to proti Sokolu Ostrava. Po dvou prohraných utkáních se klukům zápas povedl zejména díky zlepšení v obraně. V bráně se velice dařilo Jirku Klanicovi, kdy i v jasných brankových šancích vychytal střelce soupeře a přispěl tak nemalým dílem ke konečnému vítězství. Utkání už od začátku bylo v režii domácích a postupně navyšovali svůj náskok na poločasových 18:10 a konečných 35:23. V útoku se dařila hra přes křídla a pivota. Střelecky se dařilo zejména Matyáši Moťkovi, Martinu Kalouskovi a Alexi Heiblovi, kteří přispěli k vítězství shodně po 5 gólech. V týmu staršího dorostu se již „zabydleli“ i hráči mladšího dorostu Štěpán Stejskal a Martin Valouch, kteří ještě v loňské sezóně byli věkově starší žáci.
Další utkání čeká tým staršího dorostu na horké půdě vedoucího týmu 2. ligy st. dorostu ve Velkém Meziříčí. Po odehrání 5 zápasů jsou starší dorostenci na 7. místě.

Sestava a branky: Kubíček, Klanica - Moťka 5, Kalousek 5, Heibel 5, Pavlík 4, Valouch 3, Válek 3, Maitner 3, Zemánek 2, Šťastný 2, Gallas 1/1, Stejskal 1, Švancer 1, Vašíček.

Obrázek
Jirka Klanica střeží domácí branku. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


2. liga muži SM: Tatran Litovel junioři - Sokol Ostrava 30:27 (14:12)
Tomáš Hanák, trenér juniorky: „Úvod utkání se nesl z naší strany lehce nervózním dojmem, po nevydařeném posledním zápase s Polankou. I přes velké množství technických chyb jsme první poločas vyhráli, kdy nám dobře pracovala obrana v čele s dvojicí Petr Jindra a Vojta Valouch. Ve druhém dějství nám soupeř způsoboval největší problémy v útočné fázi, souhra spojek s pivotem. I přes tyto úskalí jsme si vybudovali koncertovanou útočnou hrou a kvalitní obranou včetně brankáře až pětibrankový náskok. V útoku se na středu dařilo s 6 vstřelenými brankami Petru Hrbčekovi. Rád bych vyzdvihnul celý tým za kolektivní přístup k utkání, i když ne všem se zápas zcela vydařil.
Na závěr bychom zmínili dobrý výkon litovelského odchovance Jirky Kráčmara, který se prezentoval 8 brankami za tým Ostravy.
Další utkání odehrají litovelští junioři jako hosté proti týmu Kopřivnice „B“. V tabulce je Kopřivnice hned za Litovlí, když junioři jsou v současné době ve středu tabulky na 6. místě.

Sestava a branky: Bartoň, Navrátil - Čikl 7/1, Hrbček 6, Faltýnek 5, Růžička 3, Spurný Z. 2, Valouch 2, Štencl 2, Coufal M. 1, Jindra 1, Coufal P. 1, Spurný M., Stejskal, Kubáček, Číhal.

Obrázek
Ondra Růžička při střelbě. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.
10.11.2022 | Pavel Valouch | Přečteno: 426x

Facebook

Partneři: