Na domácí palubovce všichni bez ztráty bodů


Na domácí palubovce všichni bez ztráty bodů
Oproti předchozímu hracímu víkendu byl tento o poznání úspěšnější. Všechny litovelské týmy na domácí palubovce zaslouženě vyhráli a přispěli k plnému bodovému zisku. Všechny body za vítězství přivezli i mladší žáci z Centra Haná.

Liga Olomouckého kraje - mladší žáci: Sokol Centrum Haná - Tatran Litovel 23:28 (11:14)

Utkání hodnotil Radovan Šimek, trenér ml. žáků: „Mladší žáci odehráli zatím nejtěžší utkání podzimu v Kostelci s Centrem Haná. Soupeř se prezentoval rychlým přechodem do útoku jak kombinací, tak hlavně dlouhými přihrávkami za půlku a nutil naše hráče k bleskovému návratu do obrany. Utkání se tak hrálo v opravdu rychlém tempu. Desetiminutovka s osobní obranou skončila vedením domácím 9:8. Ve zbytku utkání jsme se ale vypořádali dobře s aktivní obranou soupeře. Především pohyblivost a střelecká forma trojice David Elgner, Martin Pospíšil a Denis Pospíšil, byla vynikající. Podíl na úspěchu mají ovšem všichni hráči, neboť všichni vydali potřebné maximum svých dovedností v obraně i útoku. I díky několik přesilovkám jsme měli do koncovky více sil a závěrečnou pětiminutovku vyhráli 5:1.“

Sestava a branky: Pospíšil 12/2, Pospíšil 10, Elgner 2, Kvapil 1, Látal 1, Šalamon 1, Kučerová 1, Čižmár, Sedlář, Hlavinka, Zajíček, Lachnit, Sigmund.

Obrázek
Vítězný tým. Foto: Kamil Lachnit. Více foto ve fotogalerii.


Liga Olomouckého kraje - starší žáci: Házená Velká Bystřice - Tatran Litovel 34:25 (15:14)

Hodnocení vedoucího družstva Martina Číhala: „V sobotu 19.11. po dlouhé době sehráli starší žáci svůj soutěžní zápas na hřišti soupeře. O body bojovali na horké půdě ve Velké Bystřici. Od začátku se hrála tempo házená. Kluci byli při chuti a po sedmi minutách vedli o čtyři branky. Pak ale zabrala i Bystřice a pomalu začala náskok stahovat. O poločase domácí vedli o jednu branku. Vstup do druhé půlky naši kluci zaspali, soupeř se dostal do pětibrankového vedení a na naše kluky padla deka. Nedařila se střelba, přidaly se technické chyby ze kterých soupeř těžil a zvyšoval náskok. Prohra o devět branek byla výsledkem zhoršené hry především v druhém poločase. Ten první snesl přísnější měřítko. Výkonem ostatní převyšoval Ondra Tichý, který nastřílel téměř polovinu našich branek. Snad se k němu v dalších zápasech přidají i ostatní.“

Sestava a branky: Látal - Tichý 12, Spáčil 4/3, Číhal 4, Spurný 2, Kolečář 2, Tyl 1, Sedláček, Srovnal, Heroudek, Pravda, Fidler.

2. liga mladší dorostenci - východ: Tatran Litovel - SK Žeravice 37:32 (21:17)

Po odloženém utkání v Kostelci na Hané nás čekal nevyzpytatelný soupeř SK Žeravice. Kluci se navzájem velmi dobře znají, protože v minulosti svedli nejednu bitvu o cenné vítězství. I když jsme byli nuceni nastoupit stále s neúplnou sestavou, kdy kvůli zranění stále chybí spojky Václav Najer, Adam Zifčák a Standa Hynek, tak kluci vstoupili do utkání velmi svižně a brzy si vypracovali větší náskok a to až 6 gólů. V závěru poločasu docházeli síly, ale slibný náskok 4 gólů do druhého poločasu kluci udrželi. Druhý poločas byl jako přes kopírák toho prvního. Kluci rychle navyšovali skóre na svoji stranu a v polovině poločasu byl rozdíl již 8 branek. V posledních 10 minutách začali hráči Žeravic stahovat náš náskok, ale na méně jak 3 góly v rozdílu se nedostali. V posledních 5 minutách jsme si výsledek pojistili na konečný stav 37:32. Gólově se nejvíce dařilo spojkám Tomáši Vašíčkovi, Martinu Valouchovi a Martinu Čunderlemu.

Sestava a branky: Parlagi - Vašíček 9, Valouch 8/1, Čunderle 7, Papajík 4, Stejskal 4, Satora 2, Pravda 1, Běhal 1, Julínek 1, Spurný, Kolečář, Švancer.

Obrázek
Střílející Martin Valouch přes bloky hostujících hráčů. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


2. liga starší dorostenci - Morava: Tatran Litovel - HC Hlučín 41:27 (20:11)

K dalšímu domácímu utkání starší dorostenci nastoupili proti dosud poslednímu týmu soutěže a to HC Hlučín. Naši dorostenci začali utkání zostra a brzo vedli 3:0. Zhruba do 20. minuty bylo utkání vyrovnané, ale pak se projevila větší zkušenost a širší lavička domácího týmu a posledních 10 minut naši vyhráli 6:0, čímž si vypracovali dostatečný náskok do druhé půle. Kluci neponechali nic náhodě a postupně navyšovali svoje vedení, kdy v 50. minutě vedli již o 17 gólů. Následující 5 minutový výpadek bez gólu už nemohl zvrátit pohodlné vítězství 41:27. Nejvýrazněji pomohl k výhře Jakub Pavlík, ale pochvalu za odvedený výkon patří všem.

Sestava a branky: Kubíček, Klanica - Pavlík 7, Heibel 6/1, Moťka 5, Valouch 5, Gallas 4, Kalousek 3/1, Stejskal 2, Zemánek 2, Válek 2, Šťastný 2, Maitner 2, Vašíček 1, Švancer.

Obrázek
Jeden ze vstřelených gólů Alexe Heibla. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


2. liga muži - SM:

Tým juniorů čekaly kvůli dohrávce 4. kole dva zápasy v rozpětí 4 dní. Nejprve 17.11 jeli na hřiště loňských vítězů 2. ligy Lesany Zubří, aby v neděli přivítali dobře rozjeté SK Žeravice.

Lesana Zubří - Tatran Litovel junioři 26:30 (12:12)

Tomáš Hanák, trenér juniorky: „V dohrávce 4. kola nás čekal soupeř, se kterým jsme minulou sezonu těsně prohráli oba zápasy. I přes to, že letos Lesana Zubří nepodává tak kvalitní výkony jako v loňské sezóně, uvědomovali jsme si, že nemůžeme soupeře podcenit a už vůbec ne na jeho domácí půdě. Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, kdy ve 7 minutě byl stav 1:5. Nicméně do konce prvního poločasu jsme neproměnili několik stoprocentních příležitostí a poločasový stav skončil nerozhodně. Dalším nemilým faktem bylo zranění Petra Jindry na konci prvního poločasu (do zápasu již nezasáhl). Nástup do druhého poločasu byla bitvou o každý centimetr na hřišti, kde se týmy střídali ve vedení. Zlomem utkání došlo kolem 13 minuty druhého poločasu, kde jsme zpřesnili hru v útoku fáči včetně proměnění gólových příležitostí. Nemohu opomenout i naši výbornou obranu, kde jeden pomáhal druhému a případné drobné chyby hasil brankař. Jsem spojený s předvedenou hrou a hlavně, že jsme eliminovali množství technických chyb, které nás trápily v předchozích zápasech s Polankou a Kopřivnicí. Rád bych někoho z hráčů vyzdvihnul v tomto utkání, ale nemohu, jelikož si všichni zaslouží pochvalu za nasazení a bojovnost v celém utkání.“

Sestava a branky: Bartoň, Navrátil - Faltýnek 6/1, Coufal 4, Coufal 4, Čikl 3/1, Spurný 3, Štencl 3, Hrbček 2, Stejskal 2, Růžička 2, Valouch 1, Jindra, Spurný, Kubáček.

Tatran Litovel junioři - SK Žeravice 30:28 (16:14)

Tomáš Hanák, trenér juniorky: „Postavení obou celků v tabulce naznačovalo vyrovnaný zápas. Tato předzápasová prognóza se potvrdila a od začátku se hrála svižná a dynamická házená. Ve vedení se střídali oba celky, kde se nám ke konci prvního poločasu podařilo udržet nervy na uzdě a odskočit o dvě branky. Druhý poločas nás soupeř dostával pod tlak rychlými přechody a kombinační hrou, kde úspěšně zakončoval převážně z prostorů křídel a levé spojky. Na tento tlak jsme odpovídali kombinační hrou s dohrávkami do pivotů a křídel. Možná by utkání více slušela remíza, ale dle mého jsme si ji více zasloužili. Opět všichni makali pro tým na 100%, pochvalu si zaslouží kompletní tým, a to i včetně těch, kteří do zápasu bohužel nezasáhli, jak by si určitě zasloužili. Tento zápas byl dobrou generálkou na další těžké zápasy, které nás čekají v dalších 14 dnech (MÚ na domácí palubovce proti MHK Karviná, MÚ na hřišti soupeře Frýdek Místek - juniorka).“

Sestava a branky: Bartoň, Navrátil - Čikl 5/1, Valouch 5, Coufal 4, Štencl 4, Spurný 3, Faltýnek 3, Coufal 3, Hrbček 2, Stejskal 1, Spurný, Růžička, Kubáček, Číhal.

Obrázek
Do střelecké listiny se zapsal i Ondra Stejskal. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.
28.11.2022 | Pavel Valouch | Přečteno: 435x

Facebook