Předposlední soutěžní kolo – mládež


Předposlední soutěžní kolo – mládež
Podzimní část sezóny se blíží ke svému konci a týmy mládeže odehráli svoje předposlední zápasy. Starší žáci již mají svou část sezóny odehranou. Čeká je ale ještě 1. kolo žákovské ligy a to v Liberci. Starší dorostenci měli volný víkend.

Liga Olomouckého kraje - mladší žáci: Tatran Litovel - SK Žeravice 16:18 (10:9)

Sestava a branky: Pospíšil 9/1, Pospíšil 5, Kvapil 1, Elgner 1, Čižmár, Protivánková, Látal, Šalamon, Kučerová, Sedlář, Hlavinka, Zajíček, Lachnit, Sigmund.

Liga Olomouckého kraje - mladší žáci: Tatran Litovel - SK HFP Prostějov 16:10 (7:4)

Sestava a branky: Hlavinka - Elgner 4, Kvapil 3, Pospíšil 3, Pospíšil 2, Zajíček 2, Protivánková 1, Kučerová 1, Čižmár, Látal, Šalamon, Sedlář, Lachnit, Sigmund.

Oba zápasy hodnotil trenér ml. žáků, Radovan Šimek: "Mladší žáci měli na programu utkání s SK Žeravice, tedy soupeřem, který v dosavadním průběhu soutěže také neztratil žádné body. Hrála se rychlá házená se spoustou osobních soubojů a po vyrovnaném průběhu naši žáci prohráli pouze o dvě branky, přičemž velkou zásluhu na tom měl brankář soupeře, který naším střelcům chytil mj. 3 sedmičky. Přesto tým zaslouží za utkání pochvalu. Výkonnostní růst byl znát především na Lauře Kučerové a Samovi Kvapilovi.
Další utkání jsme hráli s HFP Prostějov. To je soupeř na opačném pólu tabulky. Toto utkání jsme měli jak po výkonnostní tak výsledkové stránce plně v rukou a zvítězili jsme vysokým rozdílem, přestože prostor dostali především naši mladší hráči. Před Vánocemi nás čeká ještě utkání s Velkou Bystřici a turnaj Dobiáš cup v Rožnově pod Radhoštěm."


Obrázek
Zdeněk Hlavinka bojuje o míč. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Liga Olomouckého kraje - starší žáci: SK Žeravice - Tatran Litovel 33:28 (22:13)

Hodnocení vedoucího družstva Martina Číhala: „K dalšímu zápasu Olomoucké ligy starších žáků nastoupili hráči Litovle netradičně ve středu 23.11. Utkání bylo přeloženo na žádost družstva Žeravic. Skóre utkání otevřeli naši kluci, ale na dlouhou dobu to byl jediný gól. Šňůrou 7 gólů Žeravice odskočili do šestibrankového vedení, které během prvního poločasu narostlo až na 11 branek. Na vině bylo spoustu technických chyb, nedůsledné bránění, nepřesná střelba, ale především vynikající výkon hráče Žeravic Ivana Shevchenka. Tento hráč původem z Ukrajiny nebyl k zastavení a na hřišti si v podstatě dělal co chtěl. Přestože jsme o jeho kvalitách věděli, nedokázali jsme na jeho hru reagovat. Ve druhém poločase se náš výkon zlepšil, ale na víc než na korekci výsledku to nestačilo a utkání skončilo prohrou o 5 branek. Nebýt špatného vstupu do utkání, mohl být výsledek veselejší. Zápas nám měl být také nápovědou jak na Žeravice, protože hned o víkendu se s nimi opět utkáme v kvalifikačním turnaji žákovské ligy.“
Touto předehrávkou již starší žáci mají odehraná všechna utkání s krajské soutěži a můžou se pouze soustředit na 1. kolo žákovské ligy, ke kterému cestují do Liberce.

Sestava a branky: Dostál, Látal - Číhal 6/1, Pravda 6, Kolečář 6, Tichý 4, Spáčil 3/1, Sedláček 1, Tyl 1, Březina 1, Srovnal, Heroudek, Fidler, Spurný, Skýva.

2. liga mladší dorostenci - východ: Tatran Litovel - Házená Velká Bystřice 36:31 (16:11)

V posledním domácím utkání podzimní části soutěže čekal tým mladšího dorostu soupeř z Velké Bystřice. Házenkáři z Velké Bystřice měli před tímto zápasem ztrátu pouze dvou bodů, takže se dal očekávat boj o každý míč. Kluci hned od počátku šli za vítězstvím a postupně navyšovali skóre na svou stranu. Ve 25. minutě již vedli o 9 branek a to 13:4. Poslední pětiminutovka bohužel litovelským házenkářům nevyšla úplně podle představ a soupeř korigoval poločasový výsledek na 16:11. Začátek druhé poločasu opět vyšel lépe domácím dorostencům a zvýšili rozdíl ve skóre na 8 branek. Postupem času se hra vyrovnala a hostující tým začal pomalu vedení litovelského týmu stahovat. Hráči drama ale nepřipustili a i tentokrát udrželi domácí neporazitelnost. Svým dobrým výkonek přispěl k vítězství František Parlagi a to nejen v bráně, ale přispěl i jedním gólem přes celé hřiště.
12.12.2022 nás čeká dohrávka odloženého 8. kola s týmem Centrum Haná.

Sestava a branky: Parlagi 1, Látal - Valouch 8/1, Vašíček 6, Stejskal 6, Čunderle 6, Papajík 4, Julínek 4, Běhal 1, Spurný, Spáčil, Satora, Pravda, Švancer, Hyánek.

Obrázek
Martin Čunderle přispěl k vítězství 6 brankami. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.
2.12.2022 | Pavel Valouch | Přečteno: 354x

Facebook

Partneři: