2. liga SM mužů: Fatra-Slavia Napajedla - Tatran Litovel 19:25 (11:11)


2. liga SM mužů: Fatra-Slavia Napajedla - Tatran Litovel 19:25 (11:11)
Po zimní přestávce se rozjela soutěž i 2 ligy, které se zúčastní tým litovelských juniorů. Bohužel před jarní části sezóny se odhlásil tým HC Nový Jičín, takže soutěž bude dohrávat již jen 10 týmů.

Utkání hodnotil trenér Tomáš Hanák: "Po zimní přestávce nás čekal zkušený tým z Napajedel, kde jsme před rokem prohráli výrazným rozdílem. Po opatrném začátku jsme se dostávali do herního tempa, skóre zápasu se přelévalo z jedné strany na druhou. Poločasový nerozhodný výsledek nasvědčoval, že se bude rozhodovat až ke konci utkání. V poločasové přestávce jsme si řekli, že se budeme soustředit hlavně na náš výkon. I přes dobrý vstup do začátku druhé poločasu, kdy jsme soupeři utekli až na rozdíl čtyř branek, jsme tento slibný náskok neudrželi. Nevynucené technické chyby včetně zbytečných vyloučení znamenalo ztenčení vedení na jednu branku. V poslední čtvrtině zápasu jsme zpřesnili hru v útočné fázi a tím dovedli zápas do vítězného konce. Po celé utkání dobře fungovala obrana a vynikající byl zejména Jan Navrátil v brance (úspěšnost zákroků 46%, tři chycené sedmimetrové hody). Dále musím vyzdvihnout výbornou hru Ondřeje Růžičku, včetně neméně dobře hrajících Petra Hrbčeka a Jiřího Štencla. Do hry se zapojili opět naši dorostenci (David Maitner a Jakub Pavlík), kteří předvedli nebojácný a bojovný výkon.
Nicméně všichni hráči ze soupisky zápasu se zasloužili o vítězství v tomto utkání, protože bojovali jako jeden tým!  Do dalších zápasu bude nutné vypilovat přesilové hry, postupný útok a především klid a rozvahu v některých fázích zápasu."


Další zápas juniorku čeká na horké půdě Rožnova pod Radhoštěm, kterému máme vracet podzimní porážku z domácího utkání.

Sestava a branky: Klanica, Navrátil - Hrbček 5, Růžička 5, Štencl 4, Maitner 3/1, Faltýnek 3, Coufal P. 2, Spurný Z. 1/1, Stejskal 1, Coufal M. 1, Pavlík, Valouch, Spurný M.
12.2.2023 | Pavel Valouch | Přečteno: 195x

Facebook