I. liga mužů: Tatran Litovel - 1. HK Dvůr Králové n. L. 27:19 (14:6)


I. liga mužů: Tatran Litovel - 1. HK Dvůr Králové n. L. 27:19 (14:6)
Pohledné a především vítězné utkání předvedlo družstvo mužů divákům v hlavním utkání sobotního házenkářského odpoledne ve sportovní hale v Litovli. Poprvé se nám podařilo porazit Dvůr Králové a tak protáhnout sérii domácí neporazitelnosti v I. lize již na 13 zápasů.

Zápasu předcházel malý slavnostní akt, utkání navštívili v rámci svého zasedání členové Českého klubu olympioniků a o čestný výhoz utkání se postaral vynikající házenkář, bývalý hráč Dukly Praha a držitel stříbrné olympijské medaile z Mnichova 1972 Ivan Satrapa.

Vstup do utkání z naší strany provázela jistá nervozita, nebyli jsme schopni vstřelit gól. To rázně ukončil až v 9. minutě Roman Bakalář nekompromisní střelou. Sérií 5 gólů v řadě jsme dosavní stav 0:3 obrátili v náš prospěch. Naši hráči předváděli výbornou obranu, eliminovali jak střelce z dálky tak nedovolili soupeři prosadit se z pivota ani z křídel. V útoku se nám dařila střelba ze spojek a také rychlé protiútoky vycházející z dobré obrany. Poločasový výsledek 14:6 znamenal výborný předpoklad k vítězství.

Do druhého poločasu soupeři nezbývalo nic jiného, než něčím překvapit. To se naštěstí nepovedlo ačkoliv obranu i útok Dvora Králové se pokusil posílit přímo na hřišti hrající trenér Karek Hracha. Litovelští pokračovali ve výborné obraně a z ní pramenily jednoduché góly z rychlých protiútoků. V postupném útoku předvedli několik přesných střel a pěkných kombinací s dohrávkou do pivota a křídel.

V domácí obraně celý zápas kralovali bratři Knéblové, v útoku se tradičně spolehlivě prosazoval Roman Bakakář i Jakub Schmalz. Také Michal Baránek v brance předvedl kvalitní výkon a přidal několik rychlých nahrávek křídlům do protiútoku. Touto výhrou se naše družstvo posunulo na druhou příčku prvoligové tabulky jen 2 body za první Přerov.


Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Baránek, Kráčmar - Bakalář 6/1, Barabáš 4, Číhal 3, Čtvrtníček O. 3,  Hanák, Havlíček 2, Knébl P., Knébl M. 1, Pohlmann 1, Schmalz 5, Šon, Šuba 2 - realizační tým: Čtvrtníček Z., Navrátil, Sitár

1. HK Dvůr Králové: Novák, Šturma -  Etrich, Fiodor 4/1, Gogolák, Groh 4, Hracha K. ml. 2, Hracha K. st., Junek 1, Jůza 3/2, Kotík 2, Kulhánek 1, Voňka 1, Zelinka 1  - realizační tým: Hracha K. st., Všetečka

Sedmimetrové hody:  3/1 - 4/3
Vyloučení:  3 - 2
Žluté karty: 0 - 4
Červené karty: 0 - 0
Rozhodčí: Novotný J. - Petruška T.
11.11.2007 | admin | Přečteno: 111x

Facebook

Partneři: