1. liga mužů: Tatran Bohunice - Tatran Litovel 28:18 (15:10)


1. liga mužů: Tatran Bohunice - Tatran Litovel 28:18 (15:10)
Třetí prohru v letošní sezóně zaznamenali házenkáři Tatranu Litovel v Bohunicích. Tým oslabený několika zdravotními problémy včetně letošního lídra Honzy Šmída, podlehl Brňanům s řadou zkušených borců v sestavě nakonec o 10 branek.

Lubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel: "Opravdu nevydařené utkání jsme sehráli v neděli v Brně. Mělo to své příčiny, ale přesto jsme si od tohoto zápasu slibovali víc. Těsně před odjezdem se k již zraněným a nemocným (Tkadleček, Čikl, Dvorský) přidal Honza Šmíd a absence rozehravače byla pořádně cítit. Tomáš Prošvic ho statečně zastoupil, ale evidentně se cítil nesvůj a také pak chyběla alternativa, koho prostřídat za Pepu Pohlmana, když mu tzv. docházelo. Ten sice držel prapor v zakončení, na druhou stranu s Prošivcem na pravé spojce máme lépe zvládnutý přechod do rychlého útoku, takže tyhle šance nám chyběly. I když obrana podala alespoň průměrný výkon (až na bránění spolupráce Hastíka s pivotem Ryšavým), v útočné fázi to byla doslova mizérie. Bavlnka v brance hostí se překonával, a tak naši střelci neměli ani 40 % úspěšnosti. Na tento výkon je nutno rychle zapomenout a připravit se na další těžké utkání - tentokrát doma se Zlínem."

Obrázek
TOmáš Prošvic při průniku na branku Bohunic. Foto: PAvel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Bohunice se výhrou osamostatnili na 3. pozici v prvoligové tabulce, na náš celek na 2. místě však stále ztrácí 4 body. První je Vsetím, který nezaváhal doma se Šťáhlavami a má náskok 3 bodů. První liga pokračuje dále, v sobotu 25. února přivítáme na domácí palubovce HC Zlín, který je na 6. místě. V podzimním utkání jsme ve Zlíně remizovali 31:31.  

Sestavy a branky:
Tatran Bohunice: Bavlnka, Grulich - Ryšavý 13/6, Hastík 3, Novák 2, Václav 2, Timco 2, Korol 2, Ženatý 2, Duran 1, Janda 1, Paseka, Krawczuk, Lukács, Loucký, Řezník.
Tatran Litovel:
Nolč, Coch - Pohlmann 5, Prošvic 3/1, Vincour 3, Štencl 2, Semerád 2, Mrnuštík 1/1, Barabáš 1, Fulneček 1, Hlavenka, Růžička, Hrbček, Kráčmar, Stejskal.

Rozhodčí: Čapek - Dvořáček
Sedmičky: 6 - 2
Žluté karty: 1 - 1
Vyloučení: 4 - 9
Červené karty: 0 - 1
Diváků: 65
23.2.2023 | Radovan Šimek | Přečteno: 215x

Facebook

Partneři: