1. liga mužů: Tatran Litovel - TJ Náchod 37:27 (18:14)


1. liga mužů: Tatran Litovel - TJ Náchod 37:27 (18:14)
Házenkáři Tatranu Litovel potvrdili roli favorita utkání a zvítězili doma nad posledním Náchodem o 10 branek. Ale vítězství to nebylo úplně snadné, neboť soupeř přijel dobře připravený. Díky zlepšené hře po přestávce jsme však nakonec mohli slavit vítězství 37:27.

Lubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel: "I když je Náchod na posledním místě, ani s ním jsme nemohli jít do utkání s lehkým srdcem. Jeho prohra se Šťáhlavami o jedinou branku v minulém kole byla varováním a úvod utkání to potvrdil. Soupeř hrál pěknou házenou s dobře připravenými akcemi a ujal se vedení. Postupem času jsme začali potvrzovat roli favorita, kdy zejména rychlý útok a útočná aktivita Toma Prošvice dělala soupeři problémy. Nás v obraně neustále zlobilo bránění střelby ze střední vzdálenosti, a tak nebyl náskok v poločase příliš výrazný. Definitivně jsme odskočili po poločase díky zlepšené obraně a rychlému útoku. Bohužel jsme se zase nevyvarovali slabé chvilky v půlce druhého poločasu a tak soupeř korigoval. Přesto však mohli dostat příležitost všichni nominovaní hráči a dovedli jsme utkání do vítězství o deset branek."  

Obrázek
Tomáš Dvorský v litovelské brance během 10 minut po přestávce pokryl všech 5 střeleckých pokusů Náchoda, zatímco naši střelci přidali 9 branek. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Díky prohře třetího Chodova jsme odskočili na 2. místě na další soupeře již o 5 bodů. Jenže do konce soutěže je ve hře ještě bodů 10. Třikrát hrajeme venku (Šťáhlavy, Velká Bystřice, Jičín B) a doma hrajeme ještě s Chodovem a Vršovicemi. Takže žádná snadná utkání. K aktuálnímu cíle, tedy udržené druhého místa tak náš tým čeká ještě velký kus práce.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Dvorský, Nolč - Šmíd 9/3, Prošvic 5, Piwko 4/1, Coufal 4, Semerád 4, Fulneček 4, Štencl 2, Kráčmar 1, Mrnuštík 1, Pohlmann 1, Vincour 1, Stejskal 1, Barabáš, Coch.
TJ Náchod: Poláček, Vaněček - Metelka 7/1, Hrachový 6, Cvejn 4, Černý 3, Jakoubek 2, Dodoš 2, Udovychenko 2, Štajnrt 1, Zetek, Kosinka.

Rozhodčí: Beneš - Kubis
Sedmičky: 4 - 1
Žluté karty: 1 - 1
Vyloučení: 1 - 8
Červené karty: 0 - 0
Diváků: 173
21.3.2023 | Radovan Šimek | Přečteno: 404x

Facebook

Partneři: