2. liga SM mužů: Tatran Litovel - SKH Polanka n.O. 29:28 (17:11)


2. liga SM mužů: Tatran Litovel - SKH Polanka n.O. 29:28 (17:11)
V neděli před velmi slušně zaplněnou "Štika arénou" sehráli naši junioři další domácí utkání. Soupeřem jim byl tým Polanky, který každoročně obsazuje nejvyšší příčky.

Do zápasu vstoupili naši mladíci velmi dobře, jelikož se dařilo eliminovat soupeřovy spojky a tak se podařilo domácím odskočit do náskoku 10:5. Domácím juniorům se dařilo v prvním poločase proměňovat svoje útočné šance, za pomoci týmové hry se prosazovali jak z křídelního prostoru, tak i ze spojek a o poločase svítilo na tabuli skóre 17:11.
Dobrou obranou a útočnou hru se dařilo držet domácímu týmu do 50 minuty, poté došlo k podcenění kvalitního soupeře, který se díky našim chybám v útočné fázi začal více prosazovat z rychlých brejků a domácí tým začal být více nervózní a chyby se stále kupily. Celku z Polanky se podařilo 20 sekund před koncem vyrovnat na 28:28. V posledním útoku, chvíli před zazněním konečného klaksonu, se podařilo vybojovat Pavlu Coufalovi poslední sedmičku, kterou proměnil Radek Čikl. Díky této brance udrželi junioři domácí neporazitelnost v jarní části sezóny. Utkání skončilo řesnou výhrou 29:28.

Po utkání byli vyzpovídání aktéři utkání Jiří Štencl a Jan Navrátil:
1. Kluci jak jste viděli z vašeho pohledu zápas proti Polance?
Jirka Š.: "Zápas proti Polance je tradičně velmi vyhroceným bojem a bojuje se o každý centimetr palubovky. To jsme si již řekli před zápasem a vstoupili jsme do utkání s jasným cílem "urvat" doma body."
Honza N.: "Na zápas s Polankou jsem se těšil, protože jim bylo po podzimu co vracet. Průběh byl úplně obrácený oproti podzimnímu zápasu, jelikož jsme to byli my, kdo chytl úvod zápasu a postupně jsme navyšovali naše vedení. I přes to všechno jsme si to během posledních 10 minut málem prohráli."

2. Jak jsi se v zápase cítil a co tvůj výkon?
Jirka Š.: "V zápase jsem se cítil dobře a snažil jsem se stále povzbuzovat celý tým jak na hřišti tak z lavičky."
Honza N.: "Celá obrana včetně středobloku fungovala na výbornou, hodně mi to pomohlo a chytalo se mi obzvlášť dobře."

3. Chtěl by jsi ještě něco říci k utkání a co je zapotřebí zlepšit do zbytku sezóny?
Jirka Š.: "Celý tým si zaslouží pochválit, odmakalo se to naplno! Jsme strašně rádi, že se nám to povedlo a Polanka odjížděla s prázdnou. Do příště je ale potřeba zapracovat na kázni a dodržovat nastavený systém hry. Nepřipravené akce nás málem připravily o vítězství."
Honza N.: "Ano, rád bych pochválil Petra Jindru, že se mu podařilo bránit jak za jeho dorosteneckých let. Určitě bych se zaměřil na udržení koncentrace po celou dobu zápasu, protože jsme se přesvědčili o tom, že i během 10 minut se dá prohrát slibně rozehraný zápas. Každopádně jsem rád, že jsme to nezabalili a víceméně silou vůle jsme si urvali dva body pro sebe."

Sestava a branky: Klanica, Navrátil - Čikl 7/2, Valouch 4, Faltýnek 4, Coufal 4, Hrbček 2, Spurný 2, Růžička 2, Spurný 1, Coufal 1, Stejskal 1, Štencl 1, Pavlík, Jindra, Maitner.

K dalšímu utkání jede juniorka do Ostravy, kde v minulé sezóně vyhrála a věříme, že se to povede i nyní.
22.3.2023 | Pavel Valouch | Přečteno: 320x

Facebook