Mladší dorost - jarní část


Mladší dorost - jarní část
Po úspěšně zvládnuté podzimní části, kdy naši mladší dorostenci ztratili pouze dva body za prohru ve Zlíně, pokračují v náramně úspěšné sezóně i na jaře. Po podzimní části byli na 1. místě s náskokem 2 bodů na trojici pronásledovatelů TJ Rožnov p.R., Sokol Centrum Haná, HC Zlín.

HK Bystřice p.H. - Tatran Litovel 24:25 (9:12)
K prvnímu utkání jeli dorostenci do Bystřice pod Hostýnem. K soupeři jsme odjížděli bez některých hráčů základní sestavy, ale o to více se mohli předvést vybraní starší žáci, kteří doplňují sestavu dorostenců. Vzhledem k tomu, že Bystřice p. H. je na konci tabulky, se mohlo zdát, že si jedeme pro pohodovou a bezproblémovou výhry. Téměř celé utkání jsme měli pod kontrolou a mimo úvodních 5 minut jsme v zápase neprohrávali. Během zápasu jsme si vypracovali až 5 gólový náskok. V polovině druhého poločasu soupeř začal náskok stahovat až na rozdíl 1 gólu. Minutu před konce rozhodl o vítězství svým 6 gólem v utkání Štěpán Stejskal.

Sestava a branky: Látal - Stejskal 6, Zifčák 5/1, Vašíček 2, Valouch 2, Papajík 2, Tichý 2, Číhal 2, Spurný 1, Kolečář 1, Pravda 1, Běhal 1, Švancer.


Tatran Litovel - Házená Uničov 47:16 (23:9)
Prvním domácím utkáním na jaře bylo derby s týmem z Uničova. V tomto utkání opět dostali velký prostor starší žáci. Utkání bylo od 10 minuty jednoznačnou záležitostí domácího týmu a postupně navyšovali skóre až na poločasových 23:9. Druhý poločas se nesl v duchu toho prvního a domácí tým bezproblémů navyšoval skóre až na konečných 47:16. Zápas se nejvíce povedl Tomáši Vašíčkovi a Matěji Číhalovi, kdy oba vstítili 8 branek. V závěsu za nimi byli se 7 brankami Ondřej Tichý a Adam Zifčák. Tým si tak připsal povinné 2 body do tabulky celkového hodnocení.

Obrázek
Tomáš Vašíček stříli jeden ze svým 8 gólů. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Sestava a branky: Dostál, Satora - Vašíček 8, Číhal 8, Tichý 7, Zifčák 7, Stejskal 6, Kolečář 4/1, Spáčil 3, Spurný 2, Pravda 2, Valouch, Běhal.

TJ Rožnov p.R. - Tatran Litovel 27:31 (13:13)
Dosud nejtěžší utkání museli dorostenci absolvovat na palubovce Rožnova. Na toto utkání museli jet v odloženém termínu, neboť v řádném termínu byla v týmu velká marodka. Nový termín utkání připadnul na termín, kdy starší žáci hráli žákovskou ligu a tudíž nemohli býti nápomocni týmu dorostu. První poločas byl po celou dobu neustále vyrovnaný a i skončil remízou 13:13. K poločasové remíze velmi přispěl nejen svými zákroky František Parlagi (50% úspěšnost zákroků), ale připsal si i 2 branky hodem přes celé hřiště. Do druhého poločasu lépe vstoupil domácí tým Rožnova a brzy vedl již o 3 branky. V tomto 6 minutovém úseky si dorostenci Litovle vybrali slabší chvilku, na kterou mohla mít vliv i únava. Kluci, ale věděli o co jim v tomto zápase jde a opět začali hrát kvalitní házenou, kterou se prezentovali v prvním poločase a během 6 minut, kdy neobdrželi žádný gól, překlopily výsledek ve svůj prospěch a náskok minimálně 1 branky si neustále drželi. Posledních 5 minut patřil jednoznačně hráčům Tatranu a zápas dotáhli do vítězného konce. Touto výhrou odřízli domácí tým o boje o konečné 1. místo. Celý tým šlapal jako jeden muž a je nutné vyzdvihnout, že kluky nepoložila ani průběžná ztráta o 3 branky, ale naopak je to nakoplo k excelentnímu výkonu. Gólově nejvíce vyčníval Vašek Najer (8 branek) následovaný Martinem Čunderlem a Martinem Valouchem (oba 5 branek)

Sestava a branky: Parlagi 2 - Najer 8, Valouch 5, Čunderle 5, Zifčák 4/2, Vašíček 4, Stejskal 3, Satora, Běhal, Papajík.

Poděkování patří i skalním fanouškům, kteří s námi cestovali i do Rožnova a celou dobu bez přestání fandili i ve chvíli, kdy měl tým menší krizi.


Tatran Litovel - HC Zlín 39:23 (21:10)
V dalším utkání boje o 1. místo dorostenci Tatranu přivítali HC Zlín. Tento tým byl jediný, který dokázal dorostence Litovle na podzim obrat výhrou o 2 body. Hráči se na soupeře ze Zlína pečlivě připravovali, aby jim prohru náležitě oplatili. Z důvodu nemoci a zranění nemohli do zápasu nastoupil brankáři František Parlagi ani Vojta Látal, proto je museli zastoupit Matěj Satora (pivot) a David Dostál (st. žák). Tato náhrada na postu brankáře ale nebyla vůbec znát a v polovině 1. poločasu vedli domácí dorostenci již 12:6 a nic nenapovídalo tomu, že by měl být průběh zápasu jiný. Poločas nakonec skončil výhrou o 11 branek a to 21:10. Ve druhém poločase kluci nepolevili v nastoleném tempu a rozdíl ve skóre se neustále navyšoval až na konečných 39:23. Matěj Satora svými zákroky v 1. poločase (50%) a ve druhém poločase (38%) významě podržel tým a nedovolil týmu Zlína na korekci výsledku.  V posledních 10 minutách zápasu si zachytal i mladý David Dostál a vůbec se svými výkony neztratil a naopak předvedl výborný výkon s úspěšností lehce přes 60%. Nejlepším střelcem byl opět Vašek Najer (11), následovaný Davidem Papajíkem (6). Tímto vítězstvím udělali velký krok k vítezství v soutěži.

Obrázek
Obranný zákrok Adama Zifčáka. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Sestava a branky: Dostál, Satora - Najer 11, Papajík 6, Stejskal 5, Zifčák 4/3, Valouch 4/1, Vašíček 4, Tichý 2, Pravda 2, Kolečář 1, Spurný, Švancer.

Tatran Litovel - Sokol Klimkovice 45:14 (23:9)
Po těžkém utkání v Rožnově čekal tým litovelských dorostů o poznání lehčí zápas. Tým Klimkovic se nachází na předposledním místě se 2 body. Hráči Tatranu už od 1. minuty ukazovali, že mají mnohem kvalitnější tým a sázeli jeden gól za druhým do soupeřovy brány. Poločas skončil přesvědčivou výhrou 23:9. Do druhého poločasu už bylo možné pošetřit síly hráčům základní sestavy. Velkou porci herního času opět dostali starší žáci, kteří neodmítli se zápasu zúčastnit a přispět svým výkonem k výraznémé výhře. V zápase se dařilo i v přesnosti střelby na bránu, která překročila 80%. Nejvíce se zápase dařilo Štěpánu Stejskalovi s 10 brankami.

Sestava a branky: Látal, Parlagi - Stejskal 10, Najer 9, Vašíček 8, Tichý 4, Spáčil 3/2, Běhal 3/1, Čunderle 3, Papajík 2, Spurný 1, Valouch 1, Zifčák 1, Satora.
6.4.2023 | Pavel Valouch | Přečteno: 150x

Facebook

Partneři: