1. liga mužů: HBC Jičín B - Tatran Litovel 33:33 (19:20)


1. liga mužů: HBC Jičín B - Tatran Litovel 33:33 (19:20)
Naše družstvo mužů přivezlo z Jičína historicky první bod za téměř 20leté působení v 1. lize a Extralize! Jičín, ať už je to extraligový nebo prvoligový tým, platí v domácím prostředí za téměř neporazitelný. Remíza 33:33 je tak vlastně historickou výhrou, navíc tento bod nám již matematicky zajistil účast v baráži o Extraligu!  

Lubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel: "Vezeme první bod z Jičína v historii vzájemných střetnutí. Do Jičína jsme odjeli bez čerstvě zraněného Mrnuštíka, bez nejčastějších pivotů Hlavenky a Fulnečka a s nedoléčeným Tkadlečkem. Přesto jsme podali velmi dobrý výkon. Dařila se útočná hra, v níž tentokrát hodně pomohla střelba Marka Vincoura. Tkadleček létal, jako by nemocný nebyl, a tak nás poznamenalo až oprávněná přímá diskvalifikace Luďka Piwka ještě v prvním poločase. Přesto se po krátké změně organizace hry tým vrátil k solidnímu výkonu. Druhý poločas se oba týmy přetahovaly ve vedení a po úbytku sil jsme získali zaslouženou spravedlivou remízu. K vítězství tentokrát při dobré úspěšnosti zakončení chybělo méně technických chyb."

Obrázek
Dominik Tkadleček i přes nemoc byl výrazným strůjcem remízy v Jičíně. Foto z podzimního utkání v Litovli: Pavel Štěpánek.


Získaný bod a také prohry Bohunic a Šťáhlav v tomto kole znamenají již jistou konečnou pozici na 2. místě 1. ligy. Tím se zapíše tato sezóna k nejúspěšnějším v historii hned za dvě prvoligová vítězství. A navíc je vše díky změně postupových pravidel okořeněno postupem do baráže o Extraligu. Tam se potkáme s celkem, který skončí předposlední v Play-out Extraligy, budou to pravděpodobně Maloměřice.

Nyní nás ale čekají ještě 2 kola 1. ligy - nejprve pojedeme k derby do Velké Bystřice, hraje se již tuto sobotu 22.4.2023 od 17:30 v hale na Letné ve Velké Bystřici. První logu zakončíme v sobotu 29. dubna doma proti Sokolu Vršovice. Baríž by měla proběhnout pravděpodobně v termínech 13.-14. a 20.-21. května.  
    

Sestavy a branky:
HBC Jičín B: Petr, Knittl - Ženatý 6/1, Doškář 6, Hájek 5/1, Krahulec 5, Dolejší 4, Bareš 3, Knittl 3, Frýba 1, Drbohlav, Tůma, Jandera, Hejtmánek, Brádler, Coufal.
Tatran Litovel: Dvorský, Nolč - Šmíd 6/3, Tkadleček 6, Vincour 5, Prošvic 4, Semerád 3, Piwko 2/1, Barabáš 2, Kráčmar 2, Čikl 2, Pohlmann 1, Jindra, Štencl.

Rozhodčí: Pražák - Šulc
Sedmičky: 2 - 4
Žluté karty: 1 - 2
Vyloučení: 3 - 3
Červené karty: 0 - 1 (Piwko)

Komentář k utkání na webu HBC Jičín: https://hbcjicin.cz/clanky/litovel-predvedla-v-jicine-kvalitni-vykon-zajimava-prestrelka-skoncila-smirne/
17.4.2023 | Radovan Šimek | Přečteno: 507x

Facebook