1. liga mužů: Házená Velká Bystřice - Tatran Litovel 26:26 (11:12)


1. liga mužů: Házená Velká Bystřice - Tatran Litovel 26:26 (11:12)
Hanácké prvoligové házenkářské derby skončilo ve Velké Bystřici bylo napínavé až do konce a ve finále skončilo dělbou bodů po remíze 26:26. Pro náš tým to je tak druhá remíza za sebou z venkovního utkání, ale nemusí nás to již vůbec mrzet, protože před posledním zápasem již máme jisté celkové druhé místo.

Lubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel: "Utkání bylo jako vždy velmi vyrovnané a bojovné, ostatně tak jak má derby vypadat. Nutno říci, že bylo i velmi tvrdé, ale vedené ve fair duchu. My jsme začali velmi smolně. Z prvních 5 střel skončily čtyři na tyči a jedna vedle, nešťastné vyloučení za hru nohou, a tak jsme prohrávali 0:4, než jsme se nadáli. Postupně jsme však dotahovali a byly okamžiky, kdy jsme se ujali vedení. Soupeř po celé utkání dobře bránil naši křídelní hru a, až na 3 rychlé útoky Jirky Štencla, jsme se z těchto prostor příliš neprosadili. Tradičně nás střelecky táhl Honza Šmíd a zápas od zápasu se lepšící Luděk Piwko. Velkou práci v obraně odvedli Jindra, Hlavenka a Vincour. Marek pak přidal i branky v postupném útoku. Pěkné a dramatické utkání skončilo zaslouženou remízou a jedinou kaňkou byly zmatky se zápisem i konečným výsledkem na svazovém webu, který však po 3 dnech doznal správné podoby."

Obrázek
Jirka Štencl skóruje z rychlého brejku ve Velké Bystřici. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Naše hráče čeká ještě utkání posledního prvoligového kola, které odehrajeme v předehrávce v reprezentační přestávce v sobotu 29. dubna v 17 hodin proti Sokolu Vršovice. Po týdnu pauzy pak sehrajeme 2 barážová utkání o postup do Extraligy ČSH. Pokud vše bude dle plánu aktuálně známých skutečností, bude naším soupeřem předposlední tým Extraligy - SHC Maloměřice. První utkání na půdě soupeře seodehraje o víkendu 13.-14. května, domácí utkání potom v sobotu 20. května v 17:00.  

Sestavy a branky:
Házená Velká Bystřice: Vydra, Schneider - Flajsar 6/1, Dobeš 6, Galia 6, Haderka 5, Vodička 2, Možíš 1, Wolf, Menšík, Švébiš, Mužík, Ostrožovič, Pečinka, Šoustal, Buršík.
Tatran Litovel: Dvorský, Nolč - Šmíd 10/4, Piwko 5, Vincour 4, Štencl 3, Hlavenka 2, Tkadleček 1, Čikl 1, Barabáš, Jindra, Pohlmann, Semerád, Prošvic.

Rozhodčí: Horsák - Švidernoch
Sedmičky: 1 - 4
Žluté karty: 2 - 2
Vyloučení: 4 - 6
25.4.2023 | Radovan Šimek | Přečteno: 426x

Facebook

Partneři: