Baráž o Extraligu mužů: SHC Maloměřice - Tatran Litovel 29:26 (14:13)


Baráž o Extraligu mužů: SHC Maloměřice - Tatran Litovel 29:26 (14:13)
Házenkáři Tatranu Litovel v prvním utkání baráže o Extraligu rozhodně nepropadli. Po srdnatém výkonu s výbornou obrannou činností prohráli na půdě extraligových Maloměřic jen o 3 branky 26:29. To dává do odvety na domácí půdě dobré naděje. Přijďte všichni v soboru 20. května od 17 hodin do sportovní haly v Litovli!

Lubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel: "Do utkání jsme nevstoupili šťastně - přešlap při sedmičce poznamenal náš výkon v úvodu utkání, a tak jsme museli celý poločas honit soupeřův náskok. Rozhodně jsme nebyli horším týmem. Poměrně solidní obrana, řada dobrých zákroků Nolče v brance a minimum technických chyb nás provázelo po většinu utkání. Zápasili jsme tentokrát s úspěšností střelby, která byla jen lehce nad 50%. Vyrovnat jsme se museli i s oslabením středu obrany po vyloučení Petra Hlavenky po modré kartě za hrubý faul. Po několika problémových situacích nám soupeř v druhém poločase odskočil na 6 branek, ale několik povedených zákroků Tomáše Dvorského tým nakoplo do závěrečných minut a tak prohra o 3 branky na půdě soupeře je z pohledu pohárového dvojutkání nadějným východiskem do odvety."

Obrázek
Pavel Mrnuštík ukázal dobrou střeleckou formu a proti svému dřívějšímu klubu se blýskl 7 brankami. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


První utkání druhé barážové série mezi Hranicemi a Vsetínem skončilo výhrou také domácího extraligového celku - Hranice zvítězili 29:25. Dá se tak říct, že ani jedna série není v "poločase" rozhodnutá. Druhé dějství se hraje v Litovli i ve Vsetíně 20. května od 17 hodin. Všichni diváci, kteří přijdou na utkání v Litovli v replice litovelského dresu, či v bílém nebo modrém triku, mají vstup zdarma!

Sestavy a branky:
SHC Maloměřice Brno: Ženatý, Mazač - Horut 6/1, Koubek 5, Ipser 5, Korger 5, Svoboda 4, Drásal 2, Tejzr 2, Zourek, Kolář, Zaplatílek, Krošík, Hliničan.
Tatran Litovel: Dvorský, Nolč - Mrnuštík 7/1, Šmíd 6, Prošvic 5/2, Tkadleček 3, Barabáš 1, Štencl 1, Semerád 1, Vincour 1, Čikl 1, Hlavenka, Faltýnek, Jindra, Pohlmann, Kráčmar.

Rozhodčí: Kichner - Vacula
Sedmičky: 1 - 3
Žluté karty: 0 - 0
Vyloučení: 4 - 3
Červené karty: 1 - 1
15.5.2023 | Radovan Šimek | Přečteno: 503x

Facebook

Partneři: