Začíná nový soutěžní ročník - většina týmů bude mít i nové soupeře


Začíná nový soutěžní ročník - většina týmů bude mít i nové soupeře
Také nové sezóny 2023/24 vstupujeme s 8 družstvy, které budou hrát mistrovské soutěže - od mladší miniházené po muže. Přečtete si, jací soupeři budou letos k vidění v Litovli a podívejte se také na rozpis utkání.

Muži budou nadále hrát 1. ligu mužů a budou obhajovat dvě druhá místa z předchozích ročníků. Z první ligy sestoupily týmy TJ Náchod a HK Bystřice pod Hostýnem. Místo nich postoupily TJ Dukla Praha (junioři extraligového týmu) a SKH Polanka nad Odrou. Nikdo z Extraligy nesestoupil, neboť jak náš tým, tak KH BEECH Vsetín prohráli, byť těsně svá barážové dvojutkání. Tabulka první ligy však doznává ještě jedné změny - Velká Bystřice přenechala právo účasti Házenkářské akademii Olomouckého kraje (HAOLK) a bude hrát jen 2. ligu.    

Obrázek


Junioři budou nadále startovat ve 2. lize, ale letos ve skupině Jižní Morava. Čeká je tak celá jedenáctka nových soupeřů - Sokol Nové Bránice, Sokol Kostelec n.H., Sokol Újezd u Brna, HBC Olomouc, Sokol Velké Meziříčí, SHC Maloměřice B, HK Ivančice, SK Kuřim, Sokol Telnice, Legata Hustopeče a Sokol II Prostějov.

Starší dorost bude hrát opět 2. ligu - skupina Morava. V této věkové kategorii jsou početně slabší ročníky, a tak kromě prvoligových celků je na Moravě a Slezsku jen dalších 8 fungujících družstev staršího dorostu.

Mladší dorostenci budou hrát také nadále 2. ligu - tentokrát stejně jako junioři - skupinu Jižní Morava. Byť tento tým získal v barážovém turnaji právo startu v 1. lize mladšího dorostu, nakonec vedení oddílu po dohodě s realizačním týmem i s hráči právo nevyužilo.

Starší žáci budou hrát Ligu Olomouckého kraje. Zde je jen 8 celků a tak se bude hrát trojkolově, každý s každým, turnajovým způsobem, tedy prakticky jednou za 14 dní a v jeden den odehraje každý tým na jednom místě 2 utkání. Věříme, že si chlapci vybojují také postup do Žákovské ligy. Novinkou pro letošek, v rámci aplikace nového Herního konceptu ČSH, je změnšení míče (z velikosti 2 na 1), ale zákaz používání lepidla. Navíc v prvním poločase bude povinná aktivní obrana na spojky i před 9m čarou tzv. dvojřadá obrana.

Mladší žáky čeká také Liga Olomouckého kraje. V ní je 13 týmů a bude se hrát dvojkolově také turnajovým způsobem. V zimním období čeká hráče navíc Házenkářský desetiboj. Také mladší žáky čekají dílčí změny, také se zmenší míč (z vel. 1 na 0) a místo 10 minut povinné osobní obrany se bude hrát v 1. poločase také aktivní obrana před devítkou.

Obě družstva miniházené bude opět hrát turnaje miniházené 4+1 v Lize Olomouckého kraje. V obou kategoriích je přihlášeno cca 16 týmů. Povinná bude tzv. osobní obrana po celém hřišti po celou dobu utkání. Jinak vše zůstane jako v předešlých sezónách. Navíc však bude pro pokročilá družstva miniházené přes zimu organizována série turnajů házené 5+1 na celém hřišti, aby se usnadnil přechod hráčů z miniházené do mladších žáků.

Na soupisy utkání všech družstev se můžete podívat na tomto webu v sekcích jednotlivých družstev a také v přehledné tabulce.

Všem hráčům a trenérům přejeme hezký zbytek dovolené, ale již v srpnu se všechny týmy začnou pilně připravovat na novou sezónu soutěží!
10.7.2023 | Radovan Šimek | Přečteno: 885x

Facebook

Partneři: