Turnaj mladších žáků v Horce nad Moravou


Turnaj mladších žáků v Horce nad Moravou
Mladší žáci pod vedením Vojty Valoucha a Marka Vincoura se v neděli 3.9.2023 zúčastnili turnaje "Házenkářské naděje 2023" v Horce nad Moravou. Turnaje se zúčastnily týmy, se kterými se budou potkávat během následující sezóny, ale i týmy ze vzdálenějších míst házenkářské mapy.

Na turnaji se představilo celkem 9 týmů, které byly rozděleny do dvou základních skupin. Turnaj se hrál stylem, že v základní skupině hrál "každý s každým" a následně jeden zápas o konečné umístění. Všechna utkání se hrála jeden poločas a to 15 minut (pětičlenná skupina a zápasy o umístění) resp. 20 minut (čtyřčlenná skupina)
V "litovelské" skupině byly týmy domácí Horky nad Moravou, Napajedel, Telnice a Holešova. Litovel tak odehrála 4 utkání v základní skupině a jeden zápas o celkové umístění.

Základní skupina:

Horka nad Moravou - Tatran Litovel 4:2
Zápas a i všechny ostatní hodnotil Marek Vincour: "Klasický první zápas na turnaji a velké trápení. Ospalý výkon, spousta chyb a málo vytvořených šancí. Pozitivní byl výkon obrany."

Obrázek
Střílející Oliver Šuba. Foto: Kamil Lachnit. Více foto ve fotogalerii.

Sestava a branky: Lachnit 1, Tichý 1, Brix, Coufal, Doležal, Holub, Kvapil, Listopadová, Šuba, Venosová

Tatran Litovel - Napajedla 5:3
Marek Vincour: "Jediný vyhraný zápas na turnaji, kde opět dobře fungovala obrana a v útoku už jsme ukázali, že nám házená není cizí, a že také dokážeme sehrát hezké akce."

Obrázek
Nováček v litovelském dresu Dalibor Tichý. Foto: Kamil Lachnit. Více foto ve fotogalerii.

Sestava a branky:  Coufal 1, Holub 1, Kvapil 1, Listopadová 1,Tichý 1, Brix, Doležal, Lachnit,  Šuba, Venosová

Tatran Litovel - Telnice 5:9
Marek Vincour: "Jednoznačně nejlepší výkon na turnaji. S vítězem turnaje jsme uhráli nejlepší výsledek ze všech a to zásluhou dobrého pohybu v útočné fázi a skvělého výkonu našeho golmana Tondy Brixe. Myslím, že diváci museli být spokojeni."

Obrázek
Zdenda Doležal bojuje s obranou Telnice. Foto: Kamil Lachnit. Více foto ve fotogalerii.

Sestava a branky: Holub 2, Coufal 1, Šuba 1, Tichý 1, Brix, Doležal, Kvapil, Lachnit, Listopadová, Venosová

Holešov - Tatran Litovel 12:4
Marek Vincour: "Poslední zápas ve skupině proti holkám z Holešova jsme se už byli schopni bez problémů dostávat do šancí a to hlavně díky spolupráci s pivotem. Bohužel tento zápas nám vůbec nevyšel v obraně, především díky kvalitě spojek soupeře., které byli rychlostně i silově úplně někdy jinde."

Obrázek
Stella Listopadová v souboji o míč. Foto: Kamil Lachnit. Více foto ve fotogalerii.

Sestava a branky:  Coufal 2, Holub 1, Kvapil 1, Tichý 1, Brix, Doležal, Lachnit, Listopadová, Šuba, Venosová

Ostatní zápasy ve skupinách:
skupina Askupina B

Napajedla:Telnice2:16Olomouc:Senice na Hané12:8
Holešov:Horka nad Moravou6:3Frýdek-Místek:Ústí nad Labem9:9
Telnice:Holešov11:8Senice na Hané:Frýdek-Místek11:8
Horka nad Moravou:Napajedla8:4Ústí nad Labem:Olomouc8:6
Napajedla:Holešov2:12Senice na Hané:Ústí nad Labem11:14
Telnice:Horka nad Moravou8:3Olomouc:Frýdek-Místek8:9


Zápasy o konečné umístění:

o 7. místoTatran Litovel:Senice na Hané5:7
o 5. místoHorka nad Moravou:Olomouc7:8
o 3. místoHolešov::Frýdek-místek6:7
o 1. místoTelnice:Ústí nad Label19:6


Tatran Litovel - Senice na Hané 5:7
Marek Vincour:"Zápas, ve kterém už o nic nešlo a tak jsme během zápasu hodně rotovali sestavou, aby si všichni zahráli i na jiných postech, než jsou zvyklí. Ve vyrovnaném zápase se projevila únava z celého turnaje, a tak jsme na vítězství nedosáhli."

Obrázek
Bránící dvojice Gabča Venosová (7) a Oliver Šuba (10). Foto: Kamil Lachnit. Více foto ve fotogalerii.

Sestava a branky:  Šuba 2, Holub 1, Kvapil 1, Tichý 1, Coufal, Brix, Doležal, Lachnit, Listopadová, Venosová
Konečná tabulka turnaje:
1. Telnice
2. Ústí nad Labem
3. Frýdek-Místek
4. Holešov
5. Olomouc
6. Horka na Moravě
7. Senice na Hané
8. Tatran Litovel
9. Napajedla

Závěrem pár otázek na trenéry:
1. Vstoupili jste do své první sezóny, kde se hraje na velkém hřiště. Jak jste spokojeni s předsezónní přípravou a jak se sžíváte s týmem?
Vojta:"Ano jistě to jak pro nás tak pro přicházející  děti bude nová výzva, ale těšíme se na to. Řekl bych, že s přípravou jsme oba spokojení. Jistě to bylo pro všechny velmi náročné, ale na dětech byla vidět chuť a vše odmakaly na 100%. Negativem pro nás je lehce nízká neúčast. Sžití pro nás úplně nebyl problém, jelikož většina týmu s námi přechází z minihazené a zbytek jsme trénovali již dříve."
Marek:"Spokojen s přípravou jsem velmi. Řekl bych až překvapenv jakém tempu a klidu děti zvládly dávky, které jsme pro ně připravili. Přece jen pro většinu z nich se jednalo o první delší přípravu, ve které absolvovali i soustředění u nás v Litovli. Jedinou kaňkou byla neúčast více hráčů ať už skrze zdravotní trable nebo různé dovolené, tábory atd. Jinak sžití s týmem nebyl žádný problém, jelikož s námi šla do starší kategorie většina hráčů, které jsme už dobře znali a hráči, kteří nově přišli z jiných oddílů skvěle zapadli do kolektivu."

2. V loňské sezóně jste si nastavili laťku hodně vysoko (vítězství v minicupu). Jaké jsou vaše cíle pro tuto sezónu?
Vojta:"Loni jsme měli řadu úspěchů, ovšem přechod z malého na velké hřiště jistě bude chtít nějaký čas na adaptaci. Řekl bych, že nějaké výrazné cíle si neklademe. Budeme se především chtít zlepšovat jak my dva, tak dále rozvíjet naše hráče ať se posouvají co nejvíce."
Marek:"Loňská sezóna byla opravdu povedená, ale je potřeba si říct, že rozdíl mezi miniházenou a házenou na velkém hřišti je dost velký a přechod u některých hráčů může trvat déle. Takže hlavním cílem bude určitě zvládnout tento přechod co nejlépe a hrát co nejhezčí zápasy. Co se týká nějakého umístění, tak vzhledem k tomu, že budeme mít pravděpodobně nejmladší tým v soutěži (tým je doplněn i o minižáky) bych považoval za úspěch vyhnout se spodním příčkám a hrát někde v poklidném středu."

3. Jak hodnotíte právě skončený turnaj, splnil vaše očekávání?
Vojta:"Na turnaj jsme odjížděli v malém počtu hráčů a konal se velmi krátce po předsezónní přípravě, neměli jsme tedy nějaké velké očekávání. Turnaj jsme především odehráli, tak aby každý odehrál svoje minuty a zvykal si znovu na zápasy v tempu na velké hřiště. Ukázalo nám to ovšem řadu nedostatků, na které ještě příliš nebyl čas a budeme chtít na nich do sezóny zapracovat."
Marek:"Na turnaj nás odjelo jen 10, ale je dost možné, že taková situace nastane i v sezóně, jelikož je nás celkem málo na tuto kategorii. Každopádně turnaj byl kvalitně obsazen i týmy z jiných krajů a odkryl nám spoustu nedostatků, které budeme muset do sezóny zlepšit. Mezi hráči se objevily pozitivní výkony, ale také výkony dost za našim očekáváním. Stále se ale jedná jen o přípravu, a tak si z konečného umístěníneděláme hlavu a v sezóně budou výkonu určitě lepší."

Sezóna mladším žákům začíná v neděli 17.9.2023 v Čechách pod Kosířem.

Přejeme mladším žákům hodně úspěchů v nastavájící sezóně a přijďte mladé házenkáře podpořit i v hledišti.
7.9.2023 | Pavel Valouch | Přečteno: 206x

Facebook

Partneři: