Turnaj miniházené - Olomouc 11.11.2007


Turnaj miniházené - Olomouc 11.11.2007
Po nevydařeném mistrovském turnaji ve Velké Bystřici, kde se našim týmům tolik nedařilo, vezeme výborné výsledky z haly DHK Zory Olomouc. Naše miniházenkářské naděje si zahrály zápasy o třetí místo i finále.

Ačkoliv předchozí turnaj v Bystřici rozhodně nebyl herním propadákem, výsledkově jsme se krčili na chvostu tabulky turnaje. Oba naše týmy měli těžký los ve skupinách a tak po dvou prohrách a jedné výhře shodně obsadili 3. místa.To znamenalo jediné, vzájemný souboj o konečné 5. - 6. místo. Lepším v tomto souboji byli hráči Litovle A. Stabilní formu zde předvedli hlavně Matěj Nantl v útoku, který spolu s výborně bránícím Jirkou Kratochvílem táhl Litovel B. Dále pak brankáři David Sedlář a Martin Kanta. Velkou pochvalu si zaslouží i další. Jirka Kráčmar motal soupeřům hlavu na obou křídlech, Terka Šonová s Míšou Kobzou a Pavlem Lakomým zase mile překvapili na obraně. Zkrátka hra byla pohledná, ale výsledky se nedostavily.
V Olomouci tomu bylo zcela jinak. Souboj Litovel A versus Litovel B okořenil program skupiny B. Spolu s našimi byli ve skupině ještě děvčata z Holečkové a házenkáři Města Libavá. Úvodní duely s oběma soupeři litovelští zvládli. Zatímco Lit. A přejela Holečkovu i Libavou značným rozdílem, Lit. B se na vítězství nadřela nepatrně více. Zejména souboj o druhé místo ve skupině byl dramatický. Družstvo Litovle, ve kterém čněl nad všechny Jirka Kratochvíl, drželo v poločase remízový stav 6:6. V dramatickém závěru se pak oba týmy střídali ve vedení. Nakonec náš tým zvítězil o dvě branky.
Ve vzájemném utkání se čekal relativně vyrovnaný stav, ale utkání vyšlo lépe družstvu A. Zde musím vyzdvihnout výkony Matěje Smékala a Davida Sedláře. David v první půli pustil 1 gól z 15 střel soupeře, Matěj dokonce z 11 střel neinkasoval (navíc proti Libavé chytil dva trestné nájezdy). Zápas skončil vítězstvím Litovle A v poměru 17:1, což ukazuje na lepšící se obranou fázi hry.
Skupinu tedy ovládl tým Litovle A (skóre 53:7), Litovel B se umístila na místě druhém (skóre 28:35), třetí byla Libavá a čtvrtá Holečkova Olomouc.
Zápasy o stupně vítězů, to byl souboj Litovle a STM Olomouc. V souboji dvou B-týmů naši nestačili na soupeře a podlehli mu  12:29. I tak je pozitivní,že se tito hráči snaží stále se zlepšovat. To dokládá fakt, že se o góly dělí stále více hráčů a stále méně jich dostáváme. Finále bylo hráno souběžně s výše uvedeným zápasem. Ani teď se nám STMko nepodařilo porazit, dokonce ani výrazněji potrápit. Z kraje zápasu byla hra slušná, kdy zářil Pepa Kolář, poté sme však zhoršili hru a tak jsme získali zasloužené druhé místo po výsledku 7:16.

Branky a sestava: Litovel B - Kanta, Vidim - Žák 14 branek, Kratochvíl 11, Nantl 10, Kratochvílová a Vařeka 2, Kobza 1, Pekař, Dvořák

                        : Litovel A - Smékal 2 br., Sedlář 1 br.- Piňos, Číhal po 11, Kolář 9, Zavadil 8, Škobrtal 7, Novák 6, Kráčmar 4, Šonová

Ještě bych chtěl poděkovat rodičům, kterých s námi jezdí čím dál víc, za jejich pomoc a zájem o tento krásný sport. Vaše podpora pomáhá vychovat další naděje litovelské házené.
15.11.2007 | Jakub Schmalz | Přečteno: 219x

Facebook

Partneři: