Letní pohár mladšího dorostu 2023


Letní pohár mladšího dorostu 2023
Dva týdny před začátkem soutěží se pořádal domácí "Letní pohár mladšího dorostu 2023". Domácí tým do nové sezóny povede i nové trenérské duo Tomáš Prošvic a Dominik Tkadleček. Oba trenéři jsou stabilními členy litovelského mužského "A" týmu a jistě budou mít dorostencům co předat ze svých vlastních zkušeností.
Tým má po loňské vele úspěšné sezóně (vítězství v lize, vítězství v baráži o 1. ligu, vítězství v Polanka Cupu 2023) laťku hodně vysoko.

Pozvánku na tento turnaj přijal tým ze Žeravic, Olomouce, Napajedel a "B" tým Frýdku-Místku. Turnaj byl první ostrou prověrkou litovelských mladších dorostenců po měsíční přípravě.
Turnaj se hrál stylem každý s každým 2x15 minut.

Tatran Litovel - HBC Olomouc  18:12  (9:3)

V prvním utkání nás čekalo takové malé derby s HBC Olomouc. Je to tým, se kterým se pravidelně potkáváme už od nižších kategorií. Vstup do utkání se nám náramně povedl, když v polovině prvního poločasu jsme vedli o 5 branek. Ve druhé polovině si kluci výsledek pohlídali a poločas skončil naší výhrou 9:3. V prvním poločase se v brance s úspěšností 50% dařilo Vojtovi Látalovi. Druhý poločas už byla přetahovaná o každý balon a tak po remízovém druhém poločase jsme si připsali první výhru na turnaji.

Sestava a branky: Látal - Čunderle 4, Tichý 3, Číhal 2, Petr 2, Vašíček 2, Běhal 1, Palka 1, Papajík 1, Spurný 1, Stejskal 1, Julínek, Pravda, Satora, Spáčil, Srovnal, Šincl, Tylšar
--------------------------------------------------------------

Pepino SKP Frýdek-Místek - Tatran Litovel  15:19  (7:8)

Ve druhém utkání nás vyzval „B“ tým Frýdku-Místku. Zápas už více prověřil naši kvalitu. V polovině zápasu jsme si vytvořili vedení rozdílem tří branek. V polovině zápasu přišla drobná krize a kluci náskok ztratili. V poslední minutě si vzali vedení na svou stranu, a tak i ve druhém zápase jsme první poločas vyhráli. Do poloviny druhého poločasu byla hra plná sedmimetrových hodů vcelku vyrovnaná. V následujících třech minutách však naši dorostenci odskočili soupeři na rozdíl šesti branek. Soupeř začal náskok dotahovat, ale kluci si výhru nenechali vzít a vyhráli rozdílem tří branek. Nejvíce se v tomto utkání s šesti góly dařilo Tomáši Vašíčkovi.

Sestava a branky: Látal - Vašíček 6, Čunderle 5, Číhal 2, Julínek 2, Tichý 2, Pravda 1, Stejskal 1, Běhal, Palka, Papajík, Petr, Satora, Spáčil, Spurný, Srovnal, Šincl, Tylšar
--------------------------------------------------------------

Tatran Litovel - TJ FS Napajedla  19:9  (10:5)

Ve třetím utkání jsme narazili na nejslabšího účastníka turnaje z Napajedel. Po krátkém přetahování se na začátku poločasu kluci převzali iniciativu a bez problémů kráčeli k třetímu vítězství na turnaji. Po více než roce se do brány vrátil Tonda Spurný (celou loňskou sezónu odehrál na pivotu) a bylo vidět, že ze svých brankářských schopností nic nezapomněl. Svými zákroky, mezi než patří i obě chycené sedmičky nařízené proti Litovli, velice pomohl k vítězství a zaslouženě byl i nejlepším hráčem celého utkání.

Sestava a branky: Spurný - Čunderle 4, Papajík 3, Tichý 3, Číhal 2, Satora 2, Vašíček 2, Julínek 1, Spáčil 1, Tylšar 1, Běhal, Palka, Petr, Pravda, Srovnal, Stejskal, Šincl
--------------------------------------------------------------

SK Žeravice - Tatran Litovel  24:24  (12:16)

V posledním utkání nás také čekal každoroční soupeř, tým ze Žeravic. Toto utkání bylo jednoznačně nejnáročnější, i když tomu až do poloviny druhého poločasu nic nenasvědčovalo. Průběh prvního poločasu byl v podstatě vyrovnaný s výjimkou dvouminutového úseku, kdy si naši kluci vypracovali čtyř gólový náskok a ten si udrželi až do konce první půle. Do poloviny první půle byl obraz hry stejný jako v prvním poločase. Ve druhé polovině druhého poločasu si ovšem kluci vybrali slabou chvíli a díky i nedodržováním pokynů trenéra a asi i s pocitem dostatečného náskoku kupili chybu za chybou a soupeř ze Žeravic šestigólový rozdíl v předposlední minutě nejen že stáhnul, ale dostal se i do vedení. V poslední minutě zachránil remízu svým šestým gólem v utkání Martin Čunderle.

Sestava a branky: Spurný - Čunderle 6, Tichý 4, Petr 3, Vašíček 3, Papajík 2, Pravda 2, Spáčil 1, Srovnal 1, Stejskal 1, Běhal, Číhal, Julínek, Palka, Satora, Šincl, Tylšar


Ostatní výsledky turnaje:
TJ FS Napajedla-SK Žeravice15:23
HBC Olomouc 1966-TJ FS Napajedla18:17
SK Žeravice-Pepino SKP Frýdek-Místek18:25
HBC Olomouc 1966-SK Žeravice16:23
TJ FS Napajedla-Pepino SKP Frýdek-Místek7:27
Pepino SKP Frýdek-Místek-HBC Olomouc 196619:15


I přes remízu v posledním utkání ovládli mladší dorostenci Litovle domácí turnaj a zapsali si první úspěch v sezóně.
Nejlepším střelcem domácího týmu byl s 19 góly Martin Čunderle.

Konečná tabulka:
1.Tatran Litovel780:60
2.Pepino SKP Frýdek-Místek686:59
3.SK Žeravice588:70
4.HBC Olomouc 1966261:77
5.TJ FS Napajedla048:87


Nejlepší střelec turnaje: Jakub Zbořil (Žeravice)
Nejlepší brankář turnaje: Šindler Petr (Napajedla)

Na závěr krátký rozhovor s trenérem Tomášem Prošvicem a nejlepším hráčem litovelského týmu Martinem Čunderlem.

1. Vstoupil jsi do své vůbec první trenérské štace jako hlavní. Jak jsi spokojen s předsezónní přípravou a jak se sžíváte s Dominikem s týmem?
Tomáš Prošvic:"Tohle je moje první sezóna v pozici hlavního trenéra, a tak se s touto pozicí teprve seznamuji. Snažím se čerpat z rad mého zkušeného předchůdce Martina Zifčáka, a také ze svých hráčských zkušeností. Před-sezónní příprava probíhala podle našich představ, takže s ní jsme maximálně spokojeni. Kluci makali na 100%, a jde vidět, že jejich výkonnost stoupá, z čehož máme upřímnou radost.  S týmem jsme se sžili, podle mého názoru, dobře. Kluci mě znali už z minulých sezón, takže jsme věděli, co od sebe navzájem očekávat."

2. V loňské sezóně nastavili mladší dorostenci laťku hodně vysoko (vítězství v lize, vítězství v baráži o 1. ligu). Jaké jsou vaše cíle pro tuto sezónu?
Tomáš Prošvic:"Hlavním cílem pro tuto sezónu je obhájit prvenství v naší lize, a to bez zranění! Případná výhra v barážovém turnaji o 1. ligu, by byla jen sladkou tečkou při zakončení sezóny."

3. Jak hodnotíš právě skončený turnaj, splnil vaše očekávání?
Tomáš Prošvic:"Turnaj očekávání splnil! Mým hlavním cílem bylo dát prostor všem hráčům, avšak někteří se této šance nezhostili podle mého očekávání a jejich možností. Objevilo se pár chyb, kterých se kluci i já jako trenér, musíme vyvarovat a zapracovat na nich. Avšak i přesto se nám podařilo turnajem projít bez prohry."
--------------------------------------------------------------

1. Loňská sezóna se vám náramně povedla, co očekáváš od nové sezóny?
Martin Čunderle:"Od nové sezóny očekávám úspěch, jako tomu bylo minulý rok. Myslím že tým se postupně zlepšuje a sehrává."

2. Na turnaji jsi byl nejlepší střelec domácího týmu, jak turnaj hodnotíš?
Martin Čunderle:"Turnaj začal pro nás velice dobře, když jsme zvládli vyhrát první 3 zápasy. Ve 4. zápase na nás začala ulehat únava, a tak po těžkém zapase proti Žeravicím, který jsme zvládli uhrát na remízu, nám to stačilo na 1. místo. Turnaj bych hodnotil rozhodne kladně, byla to super příprava do ligy."

Tuto sezónu budou hrát mladší dorostenci 2. ligu JM, kde je čeká několik nových týmů, se kterými se v lize dosud nesetkali.
První soutěžní kolo čeká mladší dorostence doma proti Sokolu Juliánov. Přijďte kluky v neděli 17.9.2023 ve 14:00 povzbudit, aby vstoupili do nové sezóny vítězně.
9.9.2023 | Pavel Valouch | Přečteno: 299x

Facebook

Partneři: