1. liga mužů: Tatran Litovel - TJ JM Chodov 32:25 (16:13)


1. liga mužů: Tatran Litovel - TJ JM Chodov 32:25 (16:13)
Vstup do nové sezóny vyšel litovelským házenkářům na jedničku. V domácím utkání ukázali dobrou připravenost a dobře hrajícího soupeře TJ JM Praha-Chodov převálcovali v závěrečné fázi utkání a zvítězili tak o 7 branek.  Smutným hrdinou utkání se ovšem stal Franta Geist.

Lubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel: "Očekávali jsme těžké a vyrovnané utkání a také se tak stalo. Soupeř se představil známými tvářemi a předváděl svou zkušenou a takticky vyspělou házenou. Utkání tak bylo dlouho vyrovnané. Náš výkon byl poměrně solidní v obrané fázi. Jak střed obrany, tak Dan Nolč v brance odváděli dobrou práci. Poněkud problematická byla útočná činnost v postupném útoku. Střelba z větší vzdálenosti neměla potřebnou kvalitu a téměř neexistovalo uvolnění křídel. V poločase tak byl náskok jen tři branky. S postupem času však dobrá hra v obraně umožnila větší četnost i úspěšnost v rychlém útoku a konec utkání tak proběhl v poklidu. V rychlých útocích dominoval Dominik Tkadleček, ale ani Geist, Semerád či Barabáš se neztratili. Celkově tedy velmi dobrý výkon s velkou kaňkou a tou je opětovné zranění Františka Geista, který pro návrat na hřiště udělal neuvěřitelné množství tréninkové práce, ale osud mu nepřál."

Obrázek
Franta Geist po vynechané sezóně a operaci kolene absolvoval dobrou přípravu. Utkání s Chodovem však nedohrál a uvidíme, jak dopadne vyšetření u odborníků. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


V dalších utkáních prvního kola byla v souboji nováčků úspěšnější Dukla Praha, která deklasovala Polanku nad Odrou, v derby zvítězil Vsetín ve Zlíně, a např. HAOLK tým remizoval se Šťáhlavy. Již o víkendu jedeme odehrát utkání 2. kola právě do Šťáhlav, kde nás čeká jistě další těžké utkání, hraje se až v neděli 24.9. v 17 hodin.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Nolč, Dvorský, Lép - Tkadleček 8, Šmíd 7/3, Prošvic 4, Fulneček 4, Barabáš 2, Geist 2, Mrnuštík 1, Semerád 1, Vincour 1, Protivánek 1, Čikl 1, Jindra, Ján.
TJ JM Chodov: Rada 1 - Popela 7/3, Trunda 5, Turek 4, Oškera 3, Vlček 2, Friedel 2, Andel 1, Kos, Babka, Barták, Kopřiva.

Rozhodčí: Hanák - Suchánek
Sedmičky: 3 - 3
Žluté karty: 1 - 1
Vyloučení: 1 - 1
Diváků: 100
21.9.2023 | Radovan Šimek | Přečteno: 428x

Facebook

Partneři: