1. liga mužů: Sokol Šťáhlavy - Tatran Litovel 21:31 (12:17)


1. liga mužů: Sokol Šťáhlavy - Tatran Litovel 21:31 (12:17)
Překvapivě vysoké vítězství o 10 branek přivezli litovelští z nejdelšího výjezdu sezóny do Šťáhlav. V pohodě kontrolovali celé utkání, čemuž velkou měrou pomohl brankář Dan Nolč se více jak 50% úspěšností zákroků.

Lubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel: "Do Šťáhlav jsme odjížděli s respektem před soupeřem, který nás loni dokázal v jednom utkání porazit. Věděli jsme o kvalitách Lukáše Nolče a také o zranění Sedláčka, což jsou nejlepší hráči soupeře, kteří pravidelně startují v extralize v dresu Strakonic. Po rozpačitém úvodu z obou stran (nepřesnosti ve střelbě i v přihrávkách) jsme se první chytili my a začali si budovat vedení trpělivou hrou v postupném útoku a kvalitní obranou soustředěnou právě na střelce soupeře Nolče. Jeho jmenovec v naší brance Dan podával spolehlivý výkon a tak jsme šli v poločasu do šatny s pětibrankovým náskokem. Na začátku druhého poločasu se soupeř snažil zvrátit průběh utkání, ale na víc než na snížení rozdílu na 3 branky nedosáhl. Především díky obraně, ale také celkově disciplinované hře narostl náskok na 10 branek a vezli jsme si domů cenné vítězství."

Obrázek
Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Po dvou kolech zůstáváme tedy stoprocentní a díky nejlepšímu skóre jsme opět na čele 1. ligy před Jičínem B a Vsetínem. A právě Jičín B, který ve dvou domácích utkáních zvítězil, bude dalším naším soupeřem na domácí palubovce a to již v sobotu 30. září v 17 hodin.

Ještě předtím však ve středu 27. září od 19 hodin přivítáme také doma extraligové HC Zubří ve 3. kole Českého poháru.

Sestavy a branky:
Sokol Šťáhlavy: Hrubý 1, Hrubý, Kojan - Nolč 11, Brůha 5, Nosek 2, Dubský 2, Ryba, Kesl, Havlíček, Beneš, Jirmář, Svoboda, Šmrha, Kopic.
Tatran Litovel: Nolč, Dvorský - Šmíd 7/3, Fulneček 6, Tkadleček 5, Barabáš 3, Semerád 3, Prošvic 3, Vincour 2, Ján 1/1, Mrnuštík 1, Štencl, Protivánek, Čikl.

Rozhodčí: Kräuter - Ulrychová
Sedmičky: 0 - 4
Žluté karty: 0 - 0
Vyloučení: 6 - 4
Červené karty: 0 - 0
Diváků: 107

Obrázek

Obrázek
27.9.2023 | Radovan Šimek | Přečteno: 430x

Facebook