1. liga mužů: Tatran Litovel - HBC Jičín B 28:24 (15:11)


1. liga mužů: Tatran Litovel - HBC Jičín B 28:24 (15:11)
Důležité body do tabulky 1. ligy jsme získali v letošním prvním souboji o vedoucí pozici v tabuce. Po těžkém týdnu se 3 utkáními zůstáváme v 1. lize bez porážky, byť HBC Jičín ukázal svoje kvality! Zvítězili jsme 28:24.

Lubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel: "Věděli jsme, že tzv. anglický týden není pro nás pracující, jednoduchá záležitost a také nebyl. Soupeř přijel motivován a dosud neporažen a předvedl kvalitní házenou s minimem chyb. My jsme se museli vypořádat s únavou ze středečního utkání i předchozím nedělním výletem do Šťáhlav. Podařilo se. I my jsme dělali málo technických chyb (9) a prosazovali se z křídel, což nám v minulých zápasech moc nešlo. Naopak problém byla schopnost prosadit se střelbou ze střední vzdálenosti. Prostě ubojované dva body se počítají, obzvláště proti soupeři, který podal velmi kvalitní výkon."

Po třech kolech jsme na čele 1. ligy o skóre před Vsetínem. Na chvostu je zatím Chodov, který zatím nebodoval. Tuto neděli 8. října v 15:30 odehrajeme hanácké derby ve Velké Bystřiči proti HAOLK tým Velká Bystřice - Olomouc, což je nový tým, vzniklý spojením Velké Bystřice a Olomouce. Byť tento tým zatím získal ze 2 utkání jediný bod, derby bodové rozdíly a postavení v tabulce obvykle smazává.  

Obrázek
Jirka Protivánek. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Nolč, Dvorský - Šmíd 7/3, Semerád 4, Prošvic 4, Protivánek 4, Barabáš 2, Mrnuštík 2, Štencl 2, Vincour 2, Čikl 1, Tkadleček, Maitner, Ján, Fulneček.
O2xyworld HBC Jičín B: Knittl J., Petr - Krahulec 6/2, Bareš 5, Knittl M. 4, Sedláček 3, Skopár 3, Mičke 1, Dědeček 1, Tůma 1, Drbohlav, Frýba, Kaucký, Pour, Brádler.

Rozhodčí: Beneš - Kubis
Sedmičky: 3 - 2
Žluté karty: 0 - 0
Vyloučení: 5 - 6
Diváků: 174
5.10.2023 | Radovan Šimek | Přečteno: 171x

Facebook