1. liga mužů: Tatran Litovel - Tatran Bohunice 28:24 (11:14)


1. liga mužů: Tatran Litovel - Tatran Bohunice 28:24 (11:14)
Litovelští házenkáři udrželi domácí neporazitelnost v první lize mužů i v zápase s Tatranem Bohunice. Ale pořádně se na to nadřeli. V prvním poločase si "vylámali zuby" na skvěle chytajících brankáři hostí, když ale na něj v druhém poločase našli recept, otočili vývoj skóre a zvítězili nakonec o 4 branky.

Květoslav Kuba, asistent trenéra Tatranu Litovel: "Soupeř přijel s velmi zkušeným kádrem a první poločas dokazoval, že nepřijel prodat svou kůži zadarmo. Chtěli jsme na soupeře vyvíjet tlak od spojek, vytvářet prostor pro spolupráci s pivotem a z dobré obrany přecházet do rychlých protiútoků. Někdy se to dařilo, ale v brance Bohunic stál Jirka Bavlnka, který nám dělal velké problémy. V prvním poločase měl úspěšnost okolo 60% a k tomu jsme nastřelili 5x brankovou konstrukci. V druhém poločase jsme zrychlili hru, zpřesnili střelbu a pohlídali si spolupráci Viktora Hastíka s pivotem Martinem Ryšavým, kteří nám dělali nejvíce problémů v 1. poločase. Nejvíce byl vidět Honza Šmíd, který se po jedné zápasové absenci vrátil do hry a svůj lepší standard ve 2. poločase předvedl Dan Nolč, celý zápas skvěle odehrál také Tomáš Prošvic."

Obrázek
V souboji s Bohunicemi kralovali brankáři. Domácí Daniel Nolč i hostující Jiří Bavlnka měli velmi vysoká procenta úspěšnosti. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


V tabulce první ligy je po 5 kolech na čele stále Vsetín, který ještě body neztratil. Nám patří třetí příčka ještě z Duklou Praha B, která má stejný počet bodů, ale lepší skóre. Náš příští soupeř - HC Zlín, je na 5. pozici jen s 2bodovou ztrátou. Utkán se Zlínem hrajeme doma již v sobotu 21. října od 17 hodin v hale ZŠ Vítězná Litovel.    

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Nolč, Dvorský - Šmíd 9/2, Prošvic 5, Tkadleček 4, Fulneček 4, Barabáš 3, Mrnuštík 2, Vincour 1, Jindra, Štencl, Semerád, Geist, Ján, Protivánek, Čikl.
Tatran Bohunice: Bavlnka - Timco 5, Ryšavý 5, Hirš 3, Huska 2/1, Hastík 2, Huska 2, Korol 2, Janeček 1, Krawczuk 1, Tejkal 1, Zima, Souček, Poruba, Chytrý.

Rozhodčí: Horsák - Švidernoch
Sedmičky: 2 - 1
Žluté karty: 1 - 2
Vyloučení: 4 - 4
Diváků:  175
20.10.2023 | Radovan Šimek | Přečteno: 409x

Facebook