O víkendu hráli jen žáci


O víkendu hráli jen žáci
Vzhledem k reprezentační pauze, která se týká i dorostu, hráli v prvním listopadovém víkendu pouze žáci. Mladší žáci jeli v sobotu na svůj dvojzápas do Velké Bystřice a starší žáci v neděli doma přivítali Cement Hranice.

V sobotu po poledni odjížděli mladší žáci do Velké Bystřice, kde se utkali s domácí Velkou Bystřicí a následně s Horkou nad Moravou. Velká Bystřice před turnajem vedla ligovou tabulku, takže se očekávalo těžké utkání. Litovel domácí tým zaskočil a urval ze zápasu jeden bod za remízu. Horka byla pouze o jeden bod lepší než Litovel, proto se očekávalo vyrovnané utkání s přáním výhry po konečném hvizdu, což se nakonec bohužel nepovedlo a Litovel svůj druhý zápas s Horkou prohrála.

Liga Olomouckého kraje - mladší žáci: Házená Velká Bystřice - Tatran Litovel 22:22 (14:15)

Sestava a branky: Brix, Coufal - Tichý 7, Kučerová 4, Doležal 2, Coufal 2, Lachnit 2, Kvapil 1/1, Čižmár 1/1, Šuba 1, Holub 1, Listopadová 1, Neudik, Venosová.

Obrázek
Nejlepší litovelský střelec utkání Dalibor Tichý. Foto: Kamil Lachnit. Více foto ve fotogalerii.


Liga Olomouckého kraje - mladší žáci: Tatran Litovel - Sokol Horka n.M. 21:24 (15:15)

Sestava a branky: Brix, Coufal - Kučerová 4, Doležal 4, Tichý 3/2, Neudik 3, Holub 3, Šuba 1, Čižmár 1, Coufal 1, Listopadová 1, Kvapil, Venosová, Lachnit.

Obrázek
Proti Horce se dařilo Lauře Kučerové. Foto: Kamil Lachnit. Více foto ve fotogalerii.

Obě utkání hodnotil Marek Vincour: "Jako den a noc. I tak by se dala nazvat naše víkendová utkání ve Velké Bystřici. V prvním zápase se opět ukázala naše nejsilnější stránka, když se daří, a tou je kolektiv. Všichni se podporovali, fandili si a díky tomu a kvalitnímu výkonu na hřišti jsme se mohli rvát o body. Z našeho pohledu se jednalo o pohlednou házenou z obou stran, která vyústila ve spravedlivou remízu. To se nedá říct o druhém zápase. Do zápasu jsme vstupovali s vědomím, že se nám proti takto hrajícím týmům dlouhodobě nedaří, a že to tentokrát zlomíme. Bohužel se nám celý zápas nedařilo, energie a elán z prvního zápasu úplně vymizel, což vyústilo ve velké trápení. Nedařilo se nám hlídat jedinou hrozbu soupeře a ani předvést nám vlastní rychlou a týmovou hru v útočné fázi. S takovým výkonem jsme bohužel na body nemohli pomýšlet a soupeř vyhrál zaslouženě."


V neděli 5.11. odehráli v průběhu reprezentační pauzy své utkání st. žáci, kteří doma přivítali Cement Hranice. Naše družstvo se s tímto soupeřem setkalo už v prvním kole, kde zvládlo vyhrát 35:30.

Liga Olomouckého kraje - starší žáci: Tatran Litovel - Cement Hranice 41:28 (20:9)

Sestava a branky: Zajíček 1/1, Dostál - Tyl 10/1, Pospíšil 5/1, Sedláček 5, Julínek 5, Pospíšil 5, Elgner 3, Fidler 3, Dosoudil 1, Březina 1, Hlavinka 1, Kurfürst 1, Brix, Sedlář, Sigmund.

Jirka Klanica ml.: "Zápas se už od začátku nakláněl na naší stranu, kdy kluci od začátku pracovali velmi aktivně na obraně 3-3 a to nám pomohlo utéct už v 11. minutě na rozdíl 7 gólů (9:2). Poté nás soupeř začal mírně dotahovat, dotáhnout se ale soupeři nepovedlo a to zejména díky skvělému výkonu Davida Dostála v brance, který od 15. minuty až do konce 1. poločasu inkasoval pouze 2 branky. Celkově tento zápas hodnotím kladně, kluci plnili pokyny, které jsme jim dali a dokonce si zahráli i na jim celkem neznámých pozicích. Jediná věc kterou bych vytknul je nedůraznost v obraně, na které budeme muset dále pracovat. Zároveň bych chtěl pochválit i Vojtu Tyla, který se dokázal prosadit celkem 10x."

Krátký rozhovor nám poskytli tahouni utkání David Dostál a Vojta Tyl.

1. Značnou částí jsi pomohl týmu k výhře. Jak hodnotíš celkový výkon týmu?
David D.: "Výkon týmu hodnotím kladně. Celé utkání jsme šlapali na 100%, jak v obraně tak i v útoku."
Vojta T.: "Na začátku zápasu se náš výkon vyvíjel výborně, nezaspali jsme a soupeři jsme utekli o 7 branek. Po timeoutu jsme trošku polevili, ale zápas jsme přesto uhráli výborně, samozřejmě je pořád co dohánět."

2. Jaký pocit máš ze svého výkonu?
David D.: "Ze svého výkonu mám dobrý pocit. V této sezoně to byl můj nejlepší výkon a také doufám že nebyl poslední."
Vojta T.: "Snažil jsem se hru rozehrávat v útoku i kvalitně bránit i přesto jsem udělal nějaké technické chyby a hráči na spojkách mi párkrát utekli, proto bych výkon nehodnotil kladně ani záporně, aspoň tak vím na čem můžu zapracovat."

O víkendu se opět rozjednou soutěže i mužů a dorostenců. Mladší dorostenci, starší dorostenci i juniorka odehraje svá utkání v domácí štika aréně, když mladší dorostenci přivítají v neděli dosud nebodující tým Uničova. Starší dorostenci se utkají v sobotu v předzápase A-týmu mužů s týmem z Kuřimi, který má zatím negativní bilanci (1 výhra a 3 prohry). Herní víkend uzavře utkání domácí juniorky s muži z Kuřimi, kteří jsou o jeden bod lepší než juniorské štiky z Litovle. Starší žáci dohrávají přeložené 4. kolo v Olšanech u Prostějova, kde se potkají s družstvy z Olomouce a Uničova. Mladší žáci mají tentokráte volno.
Srdečně vás všechny zveme na víkendovou házenou.
7.11.2023 | Pavel Valouch | Přečteno: 200x

Facebook

Partneři: