Další vítězný víkend litovelské házené


Další vítězný víkend litovelské házené
Další soutěžní kolo, které se odehrálo o víkendu 11. - 12. listopadu dopadlo nadmíru dobře. Všechny litovelské týmy, které odehrály svoje utkání vyhrály. O to radostnější to bylo, že se téměř všechna vítězství zrodila na domácí palubovce. Starší dorostenci a juniorka si poradili s týmy z Kuřimi a mladší dorost porazil Uničov. Jen starší žáci svá utkání proti Uničovu a "domácí" Olomouci odehráli na hale v Olšanech.

V neděli 12.11.2023 odehrálo družstvo st. žáků dohrávku 4. kola Olomoucké krajské ligy. Zde na naše družstvo čekalo družstvo z Uničova a z Olomouce.

Liga Olomouckého kraje - starší žáci: Házená Uničov - Tatran Litovel (v HBC Olomouc) 13:38 (6:18)

Sestava a branky: Zajíček, Dostál, Kubíček - Sedláček 9/1, Pospíšil M. 7, Tyl 6/1, Elgner 4, Julínek 4, Brix 2, Březina 2, Sigmund 2, Pospíšil D. 1, Hlavinka 1, Sedlář, Kurfürst, Klement.

Utkání hodnotil jeden z trenérů st. žáků Jiří Klanica ml.: "Do utkání kluci, proti papírově slabšímu soupeři, vstoupili velmi vlažným tempem. Až do 8. minuty se skóre moc nepohybovalo, poté ale kluci pochopili co po nich chceme na velmi agresivní obraně 3:3 a začali získávat míč častěji. V poločase už tedy skóre bylo o mnohem lepší. Do druhého poločasu jsme tedy šli s plánem toho aby si kluci vyzkoušeli sehrané kombinace a snažili se hrát rychlou hru."

Liga Olomouckého kraje - starší žáci: Tatran Litovel - HBC Olomouc 1966 (v HBC Olomouc) 29:28 (16:18)

Sestava a branky: Zajíček, Dostál, Kubíček - Sedláček 8, Pospíšil M. 7/1, Julínek 6, Brix 3, Březina 2, Pospíšil D. 1, Elgner 1, Kurfürst 1, Tyl, Sedlář, Hlavinka, Sigmund, Klement.

I druhé utkání hodnotil Jiří Klanica ml.: "Už před začátkem utkání jsme věděli, že zápas nebude jednoduchý. Olomouc totiž měla pauzu ve zlínské lize a proti nám tedy nastoupila v plné sestavě. V průběhu prvního poločasu jsme celou dobu ztráceli. Jak kvůli chybám v obraně 3:3, která není naší nejsilnější stránkou, tak po několika technických chybách v útoku. Naštěstí jsme si ale soupeře nenechali odskočit na větší rozdíl než 3 branky. Do druhého poločasu jsme vstoupili lépe, kluci začali pracovat na obraně a tím donutili soupeře střílet častěji z větší vzdálenosti. Tyto střely si ale pohlídal David Dostál v brance, který opět výrazně pomohl týmu k výhře. Je zde i třeba pochválit Martina Pospíšila, který odmakal zápas na 200% a v závěrečné dvouminutovce, kde nejdříve skóroval v našem oslabení a poté si v poslední minutě vybojoval trestný hod, který i následně proměnil. V tomto zápase bych ale pochválil všechny kluky, protože na lavičce i ve hře pracovali na 100% a vytvořili tak nádhernou atmosféru na kterou dlouho nezapomenu."


2. liga mladší dorostenci JM: Tatran Litovel - Házená Uničov 44:18 (20:9)

Po minulé prohře s vedoucím týmen soutěže HK Ivančice si mladší dorostenci chtěli a v podstatě i museli spravit chuť proti tentokráte poslednímu celku soutěže, a to nedalekému Uničovu. Litovel proti oslabenému soupeři, kterému chyběl jejich nejlepší střelec, už od začátku zápasu šla za suveréní výhrou. Celý zápas byl v jasné režii domácího týmu bez jakéhokoli náznaku zvratu ze strany Uničova. Nejlepším střelcem utkání byl se 14 brankami domácí Štěpán Stejskal.

Sestava a branky: Látal - Stejskal 14/1, Petr 8, Vašíček 7, Julínek 4, Spáčil 3, Spurný 2, Tylšar 1, Palka 1, Satora 1, Běhal 1, Papajík 1, Čunderle 1.


2. liga mladší dorostenci Morava: Tatran Litovel - SK Kuřim 36:28 (16:14)

Starší dorostenci po dvoutýdenní pauze změřili v domácí hale síly se stejně starými hráči z Kuřimi. Celý zápas byl ze strany domácích jako na houpačce. Vždy si vytvořili větší náskok, který bohužel stejně rychle ztratili a začínalo se v podstatě od začátku. Do druhého poločasu vstupovali domácí s dvoubrankovým vedením. První třetina druhého poločasu se litovelským hráčům povedla na výbornou, kdy odskočili soupeři až na 8 brankový rozdíl. Ve druhé třetině druhé poločasu bohužel opět došlo k polevení ze strany domácích a soupeř se dotáhl na rozdíl tří branek. Konec utkání opět patřil domácím a výhru si již s přehledem pohlídali a porazli SK Kuřim 36:28. Nejlepším střelcem domácích byl Adam Zifčák. Nutno také vyzdvihnout výkon domácího brankáře Honzy Kubíčka, který nebyl zdravotně úplně fit, výrazně pomohl svým výkonem s vítězství domácích.

Obrázek
Domácí spojka Adam Zifčák. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Sestava a branky: Kubíček, Látal - Zifčák 6, Válek 5, Pavlík 5, Vašíček 5, Kalousek 4, Heibel 3, Stejskal 3, Šťastný 3, Valouch 1, Korsa 1, Papoušek, Spurný, Švancer.


2. liga muži JM: Tatran Litovel junioři - SK Kuřim 32:26 (17:12)

I litovelská juniorka si chtěla zpravit chuť po nepovedeném utkání v Ivančicích. Los jim tentokrát přiřadil soupeře ze stejného města jako starším dorostencům a to SK Kuřim. Kohouti z Kuřimi byli před tímto utkáním v tabulce o bod před domácími juniorskými štikami, což napovídalo, že utkání bude vyrovnané. Tento předpoklad se naplňoval v průběhu prvních dvou třetinách prvího poločasu, kdy se skóre přelévalo z jedné strany na druhou. Do poslední třetiny prvního poločasu "štiky" přeply na vyšší obrátky a soupeře porazily výrazně 8:3, čímž si připravily výhodnější pozici pro druhý poločas. Začátek druhého poločasu se odvíjel v duchu konce první části utkání. Junioři vlétli na svého soupeře jako uragán a v rychlém sledu přidali další 3 branky. Po té už bylo utkání v celku vyrovnané a bez větších zvratů na obou stranách. Musíme pochválit domáci brankaře Tomáše Dvorského i Jirku Klanicu, kteří svými zákroky na hranici 40% tým podrželi a nedovolili soupeři sebrat body za vítězství domácímu týmu. Výborný výkon také předvedl na pivotu Jirka Protivánek a na levém křídle Zbyněk Spurný. Oba byli se 7 góly nejlepšími střelci utkání. Vítězstvím juniorka potvrdila vydařený vítězní víkend litovelské házené.

Obrázek
Nejlepší střelec utkání Jirka Protivánek. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Sestava a branky: Dvorský, Klanica - Protivánek 7/2, Spurný Z. 7, Coufal P. 4, Štencl 4, Čikl 3, Faltýnek 2, Růžička 2, Coufal M. 2, Spurný M. 1, Hrbček, Jindra, Stejskal, Maitner, Ján.

Následující víkend odehrají všechny litovelské týmy na půdě soupeřů. Starší žáci opět jedou do Olšan, kde se utají s Horkou nad Moravou a Velkou Bystřicí. Bude to souboj sousedů v tabulce. Mladší dorost jede do Brna, kde je čeká B tým Kéniku a kde odehrají další těžké venkovní utkání. Starší dorostenci a junioři jedou do nevypytatelné Telnice, odkud se body vozí těžko, ale oba týmy si jistě nic jiného než vítězství nepřipouští. Utkání mladším žákům bylo bohužel kvůli velké marodce Litovle odloženo na jiný termín.
17.11.2023 | Pavel Valouch | Přečteno: 302x

Facebook