1. liga mužů: 1.HK Dvůr Králové n.L. - Tatran Litovel 35:37 (18:18)


1. liga mužů: 1.HK Dvůr Králové n.L. - Tatran Litovel 35:37 (18:18)
Pořádně se museli litovelští házenkáři nadřít na zisk bodů v utkání ve Dvoře Králové, který je v tabulce předposlední. Dvůr však potvrdil své kvality v domácím prostředí a v gólové přestřelce se rozhodovalo až závěrečných minutách. Hanáci byly o trochu šťastnější a zvítězili 37:35.

Lubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel: "Přes postavení soupeře v tabulce nebylo utkání žádnou procházkou. Opět náš pomalejší rozjezd dodal soupeři sebevědomí a pocit, že "dnes to přijde". Zejména nekvalitní obrana bez spolupráce a zajištění byla příčinou, že za delší konec tahali domácí. Rychlá tři vyloučení Marka Vincoura soupeři také pomohla a tak jediným pozitivem byl vynikající výkon Dominika Tkadlečka, který dopomohl k poločasové remíze. Po změně stran jsme nasadili osobní obranu na Groha, který byl soupeřovým organizátorem hry, ale i zakončovatelem. Soupeř řešil situaci hrou bez brankaře se sedmi hráči v poli, což využíval především Pícha k důraznému zakončení. K vítězství tak vedlo zlepšení obrané hry, důležité zákroky Tomáše Dvorského a zlepšení útočné hry u všech hráčů.  Nutno říci, že vyrovnaný průběh nebyl jen výsledkem našeho průměrného výkonu, ale i výborné hry soupeře."

Obrázek
Dominik Tkadleček patří mezi nejlepší hráče Tatranu v letošní sezóně. Foto: Pavel Štepánek. Více foto ve fotogalerii.


I po 9 kolech je náš tým v úzké špičce tabulky 1. ligy, se 14 body je na 3. místě jen 2 body ze vedoucím Vsetínem a druhou juniorkou Dukly Praha, která má stejný počet bodů. Ze sestupového pásma se posunuly oba pražské kluby  - Chodov i Vršovice. I přes vítězství nad HAOLK zůstává poslední Polanka nad Odrou. A práva SHK Polanka nad Odrou bude naším předposledním podzimním soupeřem. Utkání v litovelské sportovní hale začíná v soboru 25. listopadu tradičně v 17 hodin.


Sestavy a branky:
I.HK Dvůr Králové: Babčaník, Huryta - Picha 10/2, Groh 6, Kuhn 4, Voňka 4, Šíl 3, Voňka 2, Všetečka 2, Pavelka 2, Etrich 1, Šturm 1, Chalupník, Cibulka, Všetečka, Kamberský.
Tatran Litovel: Dvorský, Nolč - Tkadleček 12, Šmíd 9/4, Barabáš 5, Prošvic 4, Semerád 3, Vincour 1, Geist 1, Protivánek 1, Fulneček 1, Jindra, Mrnuštík, Pečinka, Čikl.

Rozhodčí: Ledvinka - Halada
Sedmičky: 2 - 4
Vyloučení: 4 - 5
Červené karty: 0 - 1 (Vincour po 3x 2'')
Diváků: 194
20.11.2023 | Radovan Šimek | Přečteno: 424x

Facebook

Partneři: