Juniorka vítězná, dorosti prohráli


Juniorka vítězná, dorosti prohráli
O uplynulém herním víkendu čekaly všechny naše týmy těžká venkovní utkání. Juniorka a starší dorost jely bojovat do Telnice, mladší dorost do Brna k sousedovi v tabulce a starší žáci opět do Olšan. Zde se utkali s Velkou Bystřicí a Sokolem Horka nad Moravou. Mladší žáci mají víkendové utkání, z důvodu nemoci v domácím týmu, přeloženy na pozdější termín.

V neděli 19.11. odehrálo družstvo st. žáků 6. a zároveň poslední kolo podzimní části Ligy Olomouckého kraje. Zde na naše družstvo čekalo družstvo z Horky na Hané a z Velké Bystřice.
Do Olšan jsme jeli s velmi oslabenou sestavou, kde jsme měli jen 3 spojky, takže jsme byli nuceni promíchat posty.

Liga Olomouckého kraje - starší žáci: Sokol Horka n.M. - Tatran Litovel 30:37 (15:18)

Sestava a branky: Dostál - Pospíšil M. 12/3, Fidler 10, Tyl 4, Březina 3, Dosoudil 2, Heroudek 2, Sigmund 2, Hlavinka 1, Kurfürst 1, Brix, Elgner, Klement.

Jak obě utkání viděl Jirka Klanica ml.: "První zápas jsme odehráli proti Horce, kde Horka přijela jen se 7 hráči a brankářem. Zápas bez obran, tak by se dal tento zápas popsat. Celý zápas jsme, ale ovládali a nenechali soupeře se dotáhnout moc blízko. Nutno je pochválit Martina Pospíšila, který se prosadil celkem 12x a také Ondru Fidlera, který nasázel 10 gólů."

Liga Olomouckého kraje - starší žáci: Tatran Litovel - Házená Velká Bystřice (v Horka n.M.) 25:40 (14:25)

Sestava a branky: Dostál - Pospíšil M. 7/1, Tyl 7, Fidler 4, Brix 2, Březina 2, Elgner 1, Heroudek 1, Klement 1, Dosoudil, Hlavinka, Sigmund, Kurfürst.

Jirka Klanica ml.: "Do druhého zápasu jsme šli ve větší pohodě, protože jsme věděli po prvním zápase proti Bystřici ve 2. kole, že můžeme jen překvapit. Celý zápas byl provázen tvrdou ale férovou házenou z obou stran, bohužel jsme ale na velmi silného soupeře nestačili. Určitě bych pochválil Vojtu Tyla a znovu Martina Pospíšila a Ondru Fidlera, protože za celý zápas slezli z hřiště jen na pár minut. Chtěl bych i pochválit Davida Dostála, který odchytal oba dva zápasy, protože jsme za něj tentokrát neměli náhradu."

Už 26.11.2023 hrají naši st. žáci kvalifikaci do žákovské ligy na půdě Nového Jičína. Zde je čekají celkem 4 zápasy proti týmům z Uničova, Zubří, Nového Jičína a Kuřimi. Tak našim mladým štikám držte palce.

Starší žáci již mají po tomto kole kompletně odehraná všechna utkání v podzimní části v lize Olomouckého kraje. Po polovoně soutěže se nachází na 3. místě tabulky. Nejlepším střelcem domácího týmu je na celkovém 6. místě se 72 brankami Martin Pospíšil.

1.Sokol Centrum Haná9900400:21418
2.Házená Velká Bystřice11902433:29418
3.Tatran Litovel10703336:34514
4.Sokol Horka n.M.11515364:32611
5.HBC Olomouc 19669414247:2539
6.Cement Hranice10406326:3038
7.SK Žeravice11209265:4054
8.Házená Uničov110011170:4010



2. liga mladší dorostenci JM: SKKP Handball Brno B - Tatran Litovel 38:36 (17:17)

Mladší dorostence hráli další velmi těžké utkání na venkovní palubovce a to v Brně a to s B týmem SKKP Handball Brno. Utkání bylo celý zápas velmi vyrovnané, kdy se ve vední zápasu střídaly oba týmy a s žádný s týmů se nedokázal odpoutat a vytvořit si větší rozdíl ve skóre. V obou týmech se ukázali hráči, kteří hrají i 1.dorosteneckou ligu a o to mělo utkání větší náboj. První poločas skončil zaslouženou remízou. Na začátku druhého poločasu si litovelští dorostenci rychle vytvořili 3 brankový náskok, který ale bohužel neudrželi a od 15. minuty se znovu začínalo s vyrovnaným skóre na obou stranách. Závěr utkání bohužel vyšel lépe domácím a uštědřili litovelským dorostencům třetí porážku v podzimní části soutěže. Brankově se na straně Litovle nejvíce dařilo Martinu Čunderlemu a Ondrovi Tichému, kteří si připsali po 7 brankách.

Jak viděli utkání Martin Čunderle, Lubomír Pravda a František Parlagi.

1. Odehráli jste další těžké venkovní utkání. Bohužel bez bodu. Co bylo hlavní příčinou prohry?
Martin Č.: "Hlavní příčinou prohry byla obrana, chtělo to hlavně více komunikace a důrazu. I přes to si myslím, že jsme odehráli velice kvalitní utkání."
Luboš P.: "Hlavní příčinou prohry byla nedůrazná obrana a na další utkání máme co zlepšovat."
Franta P.: "Za mě hlavní příčinou prohry byla ne tak dobrá obrana jakou mělo Brno. V útoku jsme si vždy nějak poradili, ale obrana pokulhávala na důrazu a přistupování."

2. Čeká vás poslední zápas podzimu s předposledním týmem tabulky. Jak se na soupeře připravit, aby byly další dva body za vítězství?
Martin Č.: "Určitě bychom neměli soupeře podcenit a jít do utkání s nasazením, abychom získali další 2 body."
Luboš P.: "I když je tým, proti kterému hrajeme, předposlední tak, ho nemůžeme podcenit, aby zůstaly body doma a ukončili jsme podzimní sezónu výhrou."
Franta P.: "Myslím si, že jsme na tom velmi dobře jak fyzicky tak psychicky, takže by zápas neměl byt problém. Nic se ale nemá podcenit, takže se řádně tréninkově připravíme a půjdeme na plno do zápasu a měli bychom uspět."

Sestava a branky: Látal, Parlagi - Tichý 7, Čunderle 7, Pravda 6, Vašíček 5/3, Stejskal 5, Satora 2, Julínek 2, Spurný 2, Tylšar, Spáčil, Palka, Kolečář, Běhal.


2. liga starší dorostenci - Morava: Sokol Telnice - Tatran Litovel 34:28 (17:14)

Starší dorostenci jeli změřit svoje síly se Sokolem Telnice. Zápas se odehrál ve specifické Telnické hale. Telnice má vždy velmi dobře připravený tým a body se odsud vozí velmi těžko. Litovelští dorostenci, vzhledem k souběžně hranému utkání mladších dorostenců, odjížděli k utkání v okleštěné sestavě, ale odhodlaní se o výsledek porvat. Do utkání Litovel vstoupila rázně a v 10. minutě vedla o tři branky, to bylo bohužel ze strany Litovle maximum. Domácí začali rychle náskok stahovat a následně i postupně navyšovat na poločasových 17:14. Na začátku druhého poločasu se Litovel rychle dotáhla na rozdíl jednoho gólu, ale tím možnost zvratu v zápase skončila. Telnice si již vítězství nedala vzít a zaslouženě vyhrála a poskočila na třetí místo v tabulce před Tatran Litovel. Nejvíce branek v litovelském dresu nastřílel Adam Zifčák a svými 7 brankami do sítě Telnice se posunul na třetí místo nejlepší střelce Litovle.

Krátký rozhovor poskyli Alex Heibel a Šimon Válek.

1. Odehráli jste další těžké venkovní utkání. Bohužel bez bodu. Co bylo hlavní příčinou prohry?
Alex H.: "Hlavní příčinou prohry byla nesoustředěnost. V polovině 1. poločasu jsme měli náskok o 4 branky, který jsme postupně ztráceli vlastními chybami. Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře a snažili se vybojovat brankový náskok. Hráli jsme vyrovnanou házenou do 2. poloviny 2. poločasu. Poté soupeř nahrál velký brankový rozdíl, který se nám nepodařilo dohnat."
Šimon V.: "Bohužel, je to jeden ze zápasu, který se těžko hodnotí, protože je to zápas, který jsme mohli uhrát i v takové sestavě jaká byla. Na začátku jsme ukázali, že jsme lepším týmem a získali jsme brankový náskok, ale postupně jsme vlastními chybami o něj přišli. Do poloviny 2. poločasu se ovšem hrála vyrovnaná házená, až poté nám soupeř výrazněji odskočil a tam se už zápas definitivně rozhodl."
2. Za dva týdny vás čeká poslední zápas podzimu s posledním týmem tabulky. Jak se na soupeře připravit, aby byly další dva body za vítězství?
Alex H.: "I když je soupeř na posledním místě, neměli bychom ho podcenit a dát přesto 100% do zápasu. Lepší přípravou na zápas by byla vetší docházka na tréninky. Vypilujeme nedostatky minulého zápasu a věřím, že nad soupeřem vyhrajeme."
Šimon V.: "Měl by nás čekat nejslabší soupeř, ale nesmíme je podcenit, protože už jsme pár takových zápasu nezvládli. Máme ovšem dva týdny na to abychom vylepšili to co v posledním zápase nefungovalo, a tak věřím, že poslední zápas podzimu zvládnem úspěšně."
Sestava a branky: Kubíček - Zifčák 7/1, Heibel 5, Šťastný 5, Korsa 4/1, Pavlík 3/1, Válek 2, Kalousek 2, Vašíček, Valouch, Švancer.


2. liga muži JM: Sokol Telnice - Tatran Litovel junioři 32:37 (18:20)

Po nepovedeném zápase staršího dorostu nastoupili ke svému zápasu i litovelští junioři, také proti Sokolu Telnice. Tým mužů Telnice je pro litovelské celkem neznámý, protože se s tímto soupeřem ještě nikdy v dospělé kategorii neutkali. Většina týmu má zkušenosti z mládežnických kategorií, kdy s Telnici pravidelně bojovali a nikdy to nebyly lehké zápasy. Nicméně junioři k zápasu přistoupili velmi zodpovědně a důkladně připraveni. Mimo úvodních minut, kdy rychle Litovel prohrávala 3:0, se hrálo vyrovnané utkání a ve 12. minutě prvního poločasu bylo zápasové skóre opět vyrovnané. Následně se oba týmy předháněli ve vedení v zápase. Ke konci poločasu měli více sil hostující hráči Litovle a do druhého poločasu si zajistili dvoubrankový náskok. Ten se malými krůčky dařilo juniorům postupně navyšovat a dotáhnout zápas do vítězného konce a zazpívat si vítězného "Vaška". Desesti brankami se v tomto zápase blýsknul Sebastian Ján. Tímto vítězstvím litovelští junioři poskočili na 3. místo v ligové tabulce za suveréní Újezd u Brna a hanáckého rivala z Olomouce.

Obrázek


Po vítězném zápase v krátkém rozhovoru odpovídali Radek Čikl, Jirka Protivánek a Sebastian Ján.

1. Z minulosti víme, že z Telnice se body moc nevozí, vám se to povedlo. Jak hodnotíš zápas ze svého pohledu?
Radek Č.: "Zápas hodnotím určitě pozitivně, protože jsme vyhráli. Ale nebyl to vůbec lehký zápas, jelikož Telnice je na domácí půdě opravdu silným a ani dneska tomu nebylo jinak. Velkou zásluhu na našem dnešním vítězství bylo bezpochyby 100% nasazení a disciplína od všech hráčů po celý zápas. Co je ale potřeba do příště zlepšit, je obrana, kde jsme se dneska trochu trápili, a tím jsme dostali pár zbytečných gólů. Tyto góly jsme naopak mohli přetavit ve svůj prospěch našich rychlých křídel. Musím rovněž pochválit i podporu kluků ze střídačky, kteří často přeřvávali domácí fanoušky."
Jirka P.: "Povedlo se nám to díky skvělé týmové souhře a koncentrovanosti. Z mého pohledu je to něco, na čem pracujeme již delší dobu a konečně to začíná přinášet ovoce."
Sebastian J.: "Od začátku jsem věděl, že to nebude lehký zapas. Od první minuty, co šli oba týmy na hřiště, byla vypjatá atmosféra. Za mě oba týmy hrály velmi dobře a myslím si, že se odehrály kvalitní zápas pro domácí i venkovní fanoušky."

2. V zápase jsi patřil k nejlepším střelcům Litovle. Jak hodnotíš souhru s ostatními spoluhráči?
Radek Č.: "Tak jelikož jsem se v minulém zápase střelecky trápil, tak jsem rád, že mi to tam dneska padalo. Ale pořád mám co zlepšovat, takže nemůžu být dneska ze svým výkonem spokojen. Se spoluhráči fungovala souhra dobře. Díky poměrně vysunuté obraně soupeře se mi otvíraly možnosti ke střelbě a nebo k uvolnění ostatních spoluhráčů. Konkrétně s Jirkou Protivánkem na pivotu nám dneska výborně fungovala spolupráce."
Jirka P.: "Góly připsané pod mým jménem, jsou výsledkem práce víceméně všech hráčů našeho týmu. Kluci mě v obraně Telnice neustále hledali a když to šlo, tak i nahrávali."
Sebastian J.: "Z mého pohledu byla souhra velice dobrá. Nehledně na góly jak moje, tak spoluhráčů, tak každý gól nebyl individuální, ale systémová akce. Za mě posun od minulých zápasů."

3. Poslední dva zápasy vás čekají poslední dva týmy soutěže. S čím na soupeře vyrukovat a připsat si 4 body za vítězství?
Radek Č.: "Samozřejmě nesmíme soupeře nijak podcenit a neohlížet se na to, že to jsou poslední dva celky tabulky. Pokud se budeme po celý zápas soustředit jen na naši hru a hrát rychlou a dynamickou házenou, tak bychom měli oba soupeře rozhodně porazit. Závěrem bych chtěl pozvat všechny naše fanoušky na nadcházející nedělní poslední domácí zápas v letošním roce do naší Štika arény!! Děkujeme za podporu."
Jirka P.: "Nic bych neměnil na současné hře. Fyzicky i herně jsme na tom víc než dobře, stačí udržet ten standart, co jsme nastavili v posledních dvou zápasech a jsem si jist ziskem všech čtyř bodů."
Sebastian J.: "Pokračovat, jak v minulém zápase. Podporovat se, udělat skvělou atmosféru a hlavně držet systém a nechodit do individuálních akcí."

Sestava a branky: Klanica, Lép - Ján 10, Čikl 7/1, Štencl 5, Protivánek 5, Coufal P. 3, Coufal M. 3, Hrbček 2, Růžička 2, Spurný M., Pavlík, Kalousek, Spurný Z., Faltýnek, Stejskal.

Jak již zmiňoval v rozhoru Radek Čikl, čeká nás poslední domácí herní víkend v letošním roce. Na domácí palubovce se představí mladší dorostenci a juniorka. Oba týmy se body poperou s týmy z Hustopečí, mladší dorostenci v sobotu 25.11.2023 od 15:00 jako předzápas A-týmu mužů a juniorka v neděli od 16:00. Starší dorostenci mají toho herní kolo volno. Přijďte kluky na poslední domácí kolo podpořit a vytvořit vítěznou atmosféru, kterou umí jen litovelští fanoušci.
23.11.2023 | Pavel Valouch | Přečteno: 306x

Facebook