Poslední domácí víkend opět vítězný


Poslední domácí víkend opět vítězný
O víkendu v domácí litovelské hale odehrály svá poslední domácí utkání letošního roku týmy mladšího dorostu a juniorky. Oba týmy se utkaly s Házená Legata Hustopeče. Oba týmy si připsaly dva body za vítězství, i když to nebylo úplně snadné.

2. liga mladší dorostenci JM: Tatran Litovel - Házená Legata Hustopeče 40:22 (21:13)

Mladší dorostenci hráli na závěr soutěže s předposledním týmem. Očekával se snadný zápas s výhrou po posledním hvizdu rozhodčího. Z počátku bylo utkání vyrovnané, ale postupem času domácí borci začali ukazovat, že lepší umístění v tabulce není náhodné a soupeře přehrávali. Do hry se postupně dostali všichni hráči z lavičky a pozitivem je, že si každý s hráčů v litovelském dresu dal góla. Nejlepším střelcem v domácím týmu byl s 9 brankami Tomáš Vašíček. V bráně výbornými výkony pomohl nemalou částí Vojta Látal.

Po utkání nám odpovídali v krátkém rozhovoru Matěj Číhal, Vojta Látal a Štěpán Stejskal, který tentokrát utkání sledoval z tribuny jako fanoušek.

1. Máte za sebou poslední utkání podzimu. Jak hodnotíš jeho průběh?
Matěj Č.: "Poslední zápas jsme si chtěli hlavně užít, takže to tak vypadalo. Za mě to ale vůbec nedopadlo špatne. Zápas jsme si užili, vyhráli jsme, takže super."
Vojta L.: "Zápas s Hustopečí hodnotím kladně. Řekl bych, že jako tým jsme hráli dobře a poslední zápas si užili."
Štěpán S.: "Začátek zápasu byl velmi vyrovnaný, spoluhráčům se moc nedařilo v obraně, přesto si drželi malý gólový náskok. Ve druhém poločase už byla obrana dobrá a kluci si jen svůj gólový náskok navyšovali."

2. Jsi spokojen se svým výkonem behěm podzimní části, případně co by jsi chtěl zlepšit?
Matěj Č.: "Se svým výkonem moc spokojen nejsem. Moje úspešnost není dobrá, takže bych se chtěl zlepšit ve střelbě a celkově ve všem."
Vojta L.: "Spokojený moc nejsem. V hodně zápasech jsem nepodal takový výkon, jako jsem chtěl. Chci se ale dále posouvat a zlepšovat se."
Štěpán S.: "Jsem se sebou docela spokojený, ale pořád je co zlepšovat."

3. Po polovině soutěže jste na 4. místě. Na co je potřeba se o zimní pauze více zaměřit, aby jste skončili výše?
Matěj Č.: "Za mě bychom se měli zameřit více na střelbu, fyzičku a i na celkovou přesnost přihrávek. A hlavně bychom jsme se měli nejvíce zameřit na rychlé útoky a rychlost hry, protože to je základ."
Vojta L.: "Dle mého bychom měli určitě zlepšit obranu a zakončení. V pár zápasech jsme prohráli jenom kvůli promarněným střelám a v obraně jsme pořád docela slabí, ale myslím si, že stále můžeme hrát o první příčku."
Štěpán S.: "Určitě potřebujeme zlepšit naši obranu."

Sestava a branky: Látal - Vašíček 9, Tichý 6, Palka 5, Spurný 5, Satora 2, Kolečář 2, Běhal 2, Julínek 2, Petr 2, Číhal 2, Tylšar 1, Šincl 1, Srovnal 1.

Jelikož ještě před začátkem soutěže se odhlásil HFP Prostějov a tento zápas vyšel shodou okolností na poslední zápas, tak mají mladší dorostenci již všechna svoje utkání na podzim odehrána. Po podzimu jim patří 4. příčka. Další soutěžní kolo je čeká až v novém roce 2024, konkrétně v neděli 11.2.2024 od 15:00 v Juliánově.


2. liga muži JM: Tatran Litovel junioři - Házená Legata Hustopeče 39:29 (16:14)

Juniorka také své poslední domácí utkání odehrála s týmem z Hustopečí. Hustopeče na podzim ani jednou nevyhráli a s 0 body uzavírají tabulku 2. ligy mužů JM. Vzhledem k umístění obou týmů a k plné lavičce domácího týmu, se očekávalo bezproblémové utkání. Bohužel toto se nenaplnilo. Do začátku utkání vstoupili domácí relativně svižně a na konci první minuty vedli 2:0. Svůj náskok postupně navyšovali až do poloviny prvního poločasu na rozdíl 7 branek. Zde se bohužel hra domácích zasekla a soupeř začal pomalu dotahovat až na poločasových 16:14. Začátek druhé poločasu byl ve znamení konce prvního poločasu. Přestávka pomohla více hostujícímu týmu, který se nechtěl smířit s další prohrou. Ještě 10 minut před koncem utkání bylo utkání vyrovnané. Potom se ale ukázala větší kvalita a širší lavička domácího týmu a během tří minut nasázeli soupeři 7 branek, zatímco odbrželi pouze jednu a tímto definitivně zlomili odpor hostujících Hustopečí. Rozdíl ve skóre byl nakonec 10 brankový, ale nerodil se vůbec snadno. Největší problém domácím dělal litovelský Erik Semerád, který v Hustopečích hostuje. V domácím dresu je nutno vyzdvihnout výkon Tomáše Dvorského, který v kritických chvílích "zavřel" bránu. Střelecky se dařilo s 9 brankami Radku Čiklovi, v závěsu s 6 gólovými Davidem Maitnerem a Michalem Coufalem.

Obrázek
Radek Čikl při jednom ze svých útoků. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


I vybraní junioři poskytli krátký rozhovor, a to Pavel Coufal, Pavel Faltýnek a Petr Hrbček. Svými postřehy přispěl i Marek Vincour.

1. Máte za sebou poslední domácí utkání podzimu. Vítězství bylo docela utrápené, proč?
Pavel C.: "Soupeř byl ze spodní části tabulky. Takové zápasy rádi podceňujeme a ani tady to nebylo jinak. Naštěstí jsme zapas dotahli do vítězného konce."
Pavel F.: "Bylo utrápené, protože jsme se bohužel přizpůsobili hře soupeře. Hlavní je ale zisk dvou bodů."
Petr H.: "Popravdě ani já sám moc nevím. Do 10. minuty jsme hráli naši hru a vše vycházelo úplně suprově. Pak jsme polevili a přizpůsobili se hře podle soupeře. Ne a ne dostat zpátky kontrolu nad průběhem hry. Naštěstí se nám to povedlo v 50. minutě a už jsme si zbytek zápasu pohlídali."
Marek V.: "Těžko říct, kde hledat příčinu, ale to si musí každý sáhnout do svědomí, zda to bylo podceněním soupeře, který letos ani loni nezískal ještě žádné body, a nebo přizpůsobení se stylu hry soupeře po povedeném úvodu utkání. Z pohledu ze střídačky se zápas nepovedl hlavně v obraně, kde jsme dostávali velmi laciné góly. Výsledek utkání tedy vůbec neodpovídá jeho průběhu, ale důležité jsou 2 body."

2. Jsi spokojen se svým (týmovým) výkonem behěm podzimní části, případně co by jsi chtěl zlepšit?
Pavel C.: "Se svým výkonem nemohu být spokojen. Pořad je na čem pracovat a dokud nebude ve statistikách každý zapas svítit 100% ani nemohu být spokojen. Týmový výkon je super. S klukama si rozumíme a víme co od sebe užčekat. Společná motivace a chuť vyhrát nás ženě dál."
Pavel F.: "Celkový výkon podzimní části našeho týmu bych hodnotil spíše pozitivně. Samozřejmě je vždy co zlepšovat, ale troufnu si říct, že většinu zápasů jsme odehráli bojovně a dalo se na naši hru dívat. S mými osobními výkony až na opravdu málo výjimek spokojen nejsem."
Petr H.: "Ano, určitě jsem spokojený s týmovým výkonem. Máme tu nové i staronové tváře a vše začíná do sebe zapadat. I díky tomu se držíme v první polovině tabulky."
Marek V.: "Jelikož jsem neabsolvoval s týmem všechna utkání, hodnotí se to těžko. Ale samozřejmě se ke mně vždy po zápase, kde jsem nebyl, dostali nějaké informace o průběhu atd. Určitě je co zlepšovat, ale celkově si myslím, že může panovat spokojenost hlavně s týmovým výkonem. Kluci přivezli body z ne úplně přátelských prostředí a doma až na jednu výjimku zvládli všechna utkání vítězně."

3. Po polovině soutěže jste na 3. místě. Je to umístění, se kterým jsi/jste spokojeni nebo pomýšlíte na vyšší pozice, případně co je nutné pro to přes zimní přestávku udělat?Pavel C.: "
Pavel C.: "Já osobně ne. Chci být vždy nejlepší, takže radši bych tam viděl 1, ale myslím, že 3 zatím oprávněně. A co udělat, no hlavně makat přes zimu. Necpat se cukrovím, ale naopak připravit se na jaro, aby každý soupeř v jarní části věděl, že s námi se srovnávat nemůže."
Pavel F.: "Za sebe mohu říct, že je třetí místo zasloužené a takhle v polovině sezóny s ním je většina týmu spokojena, přeci jen jsme v lize nováčky. Ve druhé polovině sezóny ale určitě budeme chtít bojovat ještě o vyšší příčky a určitě pro to celý tým udělá maximum. Konkrétní věci ohledně zlepšení našich herních prvků přes zimní pauzu bych řekl, že je spíše otázka na trenéra."
Petr H.: "Ano, je to úspěch. Ale určitě si myslím, a kluci z kabiny mi dají za pravdu, že bychom se chtěli poprat o to nejvyšší místo. Přes zimní přestávku si určitě trochu odpočinout, nabrat síly a od prvního tréninku nastoupit a zase pořádně makat."
Marek V.: "Před sezonou jsme se o tom několikrát s klukama bavili a můj názor byl takový, že určitě umístění na bedně je reálné, což se zatím vyplňuje. Uvidíme, co přinese jarní část. Momentální postavení v tabulce beru jako úspěšné. Ale rozhodně máme některým týmům co vracet, a když se bude dařit, třeba se v tabulce ještě posuneme výše."

Sestava a branky: Dvorský, Lép - Čikl 9/4, Maitner 6, Coufal 6, Štencl 4, Spurný 3, Ján 3, Coufal 2, Hrbček 2, Růžička 2, Stejskal 1, Protivánek 1, Valouch, Spurný, Faltýnek.

Svoje poslední podzimní utkání odehraje juniorka v sobotu 2.12 od 16:00 v Prostějově, který je předposlední, tak doufejme, že to nebude stejně utrápený zapás jako s Hustopečí.

V neděli 3.12.2023 odehrají také své poslední letošní utkání starší dorostenci, kteří se utkají se Vsetínem na jeho půdě.
30.11.2023 | Pavel Valouch | Přečteno: 207x

Facebook