Juniorka ovládla domácí turnaj


Juniorka ovládla domácí turnaj
Další z domácích turnajů, který pořádá Tatran Litovel, uspořádaly juniorské štiky. Pozvání na Zimní turnaj mužů 2024 přijaly týmy SH Droždín, HC Hlučín, TJ Rožnov pod Radhoštěm.

Droždín a Hlučín hrají Moravskoslezkou ligu, tedy krajskou soutěž, kde SK Droždín je na 2. místě a HC Hlučín je v polovině tabulky. TJ Rožnov pod Radhoštěm hraje 2. ligu SM, kterou po podzimní části vedl.

Tatran Litovel – SK Droždín 29:21 (12:10)

Tento zápas probíhal asi jako každý první ranní zápas na každém turnaji. Problémy v koncovce, v koncentraci a spousta zbytečných chyb, hlavně v prvním poločase, znamenaly jistou nespokojenost u všech. Ve druhém poločase se ale projevil rozdíl v trénovanosti a výsledek tak může vypadat jednoznačně, ale rozhodně tomu tak nebylo.

Obrázek
Pavel Coufal při jednom ze svých rychlých útoků. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Sestava a branky: Dvorský, Lép - Štencl 5, Coufal P. 4, Čikl 4, Ján 4, Protivánek 4, Faltýnek 3, Coufal M. 2, Spurný 2, Valouch 1, Hrbček, Maitner, Pohlmann,

HC Hlučín – Tatran Litovel 21:36 (8:19)

Ve druhém zápase se od začátku projevoval fakt, že soupeř hrál druhé utkání v řadě a nám se rychlou hrou dařilo dávat jednoduché branky. Rozdíl ve skóre tak narůstal v podstatě po celý zápas a pozitivní byl i fakt, že se kluci neuspokojili a hráli až do konce svoji hru.

Obrázek
Pavel Faltýnek v náskoku. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Sestava a branky: Dvorský, Lép - Štencl 5, Coufal M. 4, Coufal P. 4, Maitner 4, Čikl 3, Pohlmann 3, Spurný 3, Valouch 3, Faltýnek 2, Ján 2, Protivánek 2, Růžička 1, Hrbček

Tatran Litovel – TJ Rožnov pod Radhoštěm 31:27
(18:16)


Poslední zápas byl i přes nějaké hluché pasáže jistě v pozitivním duchu. Chvíli se skóre tahalo, ale konec první a začátek druhé půle v podstatě rozhodl o vítězi zápasu. Soupeř měl své kvality, a tak je jasné, že nějaké hluché pasáže mohou přijít. Pozitivní byla hra v postupném útoku, kde se dařila střelba z dálky, průniky dovnitř i souhra s pivotem.

Obrázek
Nejlepší litovelský střelec Jirka Štencl. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Sestava a branky: Dvorský, Klanica, Lép - Pohlmann 7, Štencl 5, Ján 4, Protivánek 4, Coufal M. 3, Čikl 2, Maitner 2, Valouch 2, Coufal P. 1, Růžička 1, Faltýnek, Hrbček, Spurný.

Minirozhovor nám poskytli Tomáš Dvorský a Jiří Štencl.

1. Po více než měsíční zápasové pauze jste opět hráli ostřejší utkání. Jak se Ti po takové době hrálo?
Tomáš D.: "Po měsíční přestávce bylo trochu náročné se vrátit do hry, ale během turnaje jsme postupně získávali zpět herní rytmus."
Jirka Š.: "Musím přiznat, že zimní pauza byla určitě znát a pro mě osobně to nebyl nejladnější návrat do tempa. Na turnaj jsem ale už byl ready, těšil jsem se a hrálo se mi dobře."

2. Jak bys hodnotil vítězný turnaj?
Tomáš D.: "Vítězný turnaj hodnotím jako úspěšný. Týmová souhra a výkon byly obstojné, což nám přineslo vytoužené vítězství. Jsme spokojeni s tím, jak jsme zvládli soupeře a jak se nám dařilo v klíčových momentech utkání."
Jirka Š.: "Turnaj jako takový hodnotím určitě kladně a rozhodně jsme to potřebovali. Chvilku trvalo než jsme se s klukama rozehráli, ale potom už to šlapalo jak jsme si řekli. Turnaj tak určitě přispěl k natrénováni a vyzkoušení signálů a systému, na který bohužel není přímo pro juniorku v rámci tréninků dostatek času. Super bylo také to, že se do všech utkání zapojila celá lavečka a rozhodně nebyl nikdo kdo by nedostal na palubovce prostor."

3. Jaký zápas byl podle tebe nejlepší a naopak, ve který se moc nepovedl a proč?
Tomáš D.: "Za mě určitě zápas s Rožnovem, kde jsme dokázali skvěle spolupracovat jako tým, efektivně bránit a úspěšně zakončovat. Naopak nejslabší výkon v turnaji jsme dle mého názoru předvedli v prvním poločase prvního utkání, kde byla vidět jistá nervozita."
Jirka Š.: "Nejhorší utkání bylo hned to první proti týmu Droždína. Nemohli jsme se dostat do tempa a nadělali spoustu zbytečných chyb a celkově se nejednalo o pohlednou házenou. Nejlepším utkáním, které dle mě bylo i házenkářsky atraktivní, bylo až to poslední proti bývalému ligovému soupeři z Rožnova. V tomhle zápase kluci i přes únavu makali až do konce a předvedli povedené akce."

Hodnocení turnaje trenérem Květoslavem Kubou: "Můžeme říci, že turnaj splnil to co jsme od něj chtěli. Přísnější měřítko si zaslouží až poslední utkání s Rožnovem. Po pomalejším rozjezdu v prvních dvou zápasech už bylo vidět větší nasazení a odhodlání se se soupeřem porvat a dotáhnout ho do vítězství. Potěšující také bylo, že jsme minutáž jednotlivých hráčů rovnoměrně rozložili na všechny."

Ostatní zápasy turnaje:
HC Hlučín– TJ Rožnov pod Radhoštěm17:29 (9:14)
TJ Rožnov pod Radhoštěm– SK Droždín23:27 (13:14)
SK Droždín– HC Hlučín27:21 (11:8)

Výsledná tabulka turnaje:
1.Tatran Litovel330096:696
2.SK Droždín320175:734
3.TJ Rožnov pod Radhoštěm310279:752
4.HC Hlučín300359:920


Nejlepším litovelským střelcem byl Jiří Štencl, který s 15 vstřelenými brankami byl spolu s Jiřím Tydlačkou (SK Droždín) a Šimonem Ondruchem (TJ Rožnov pod Radhoštěm) také nejlepším střelcem turnaje.
7.2.2024 | Pavel Valouch | Přečteno: 287x

Facebook