1. liga mužů: TJ JM Chodov - Tatran Litovel 29:23 (15:7)


1. liga mužů: TJ JM Chodov - Tatran Litovel 29:23 (15:7)
Hanáci nevstoupili do jarních odvet v 1. lize vůbec dobrým výkonem na půdě TJ JM Praha-Chodov. Nezachytili drtivý nástup domácích, kteří se dostali na koně a pevně drželi otěže utkání. Tým je však chce prohru o 6 branek odčinit již v dalším utkáním, která hrajeme v sobotu doma se Šťáhlavy.

Lubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel: "Nevydařeně jsme vstoupili do jarní části soutěže. Soupeř na nás "vletěl" od první minuty velmi tvrdou obranou a my, jako bychom byli ještě v autobuse, se zalekli a nevěděli si s tím rady. Ustrašená, nedůrazná útočná hra neměla šanci proti koncentrované obraně soupeře a naše obrana také nebyla bezchybná. Zda to bylo absencí řady hráčů na předzápasovém tréninku, nebo nemocemi, kterými si před zahájením soutěže prodělali téměř všichni hráči, nikdo neví, ale výkon to dobrý nebyl. Kvalitu po celé utkání představoval Tomáš Prošvic a také Geist s Fulnečkem a Nolčem, který šel do zápasu rovnou po nemoci, snesou přísnější měřítko. Ostatní však zůstali za očekáváním. Ze snění jsme se probrali v druhém poločase, ale stačilo to již jen na korekci výsledku."

Obrázek
Jako David proti Goliášovi. Zde Tomáš Prošvic proti chodovskému Tomáši Turkovi. Podobně působil celý tým Litovle proti Chodovu. Na rozdíl od pověsti se Davidovi zvítězit nepodařilo... Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Osamoceným lídrem tabulky 1. ligy mužů se tak stala juniorka Dukly Praha a 20 body. Náš tým drží se ztrátou 2 bodů druhou pozici. Třetí je o 1 bod Vsetín. Náš nejbližší soupeř - Sokol Šťáhlavy je s 11 body na sedíme místě. Utkání se Šťáhlavy hrajeme již tuto sobotu 17. února 2024 od 17 hodin. Věříme, že všechny negativní vlivy jsou již pryč a tým se opět ukáže domácím divákům v plné síle. Dobré zprávy přicházejí také od lékařů ohledně zranění Dominika Tkadlečka na domácím lednovém turnaje. Na hřiště by se mohl vrátit ještě během jarních bojů.      

Sestavy a branky:
TJ JM Chodov A: Rada, Roháč - Šafář 8/3, Friedel 6, Řežábek 4, Krouský 4, Andel 2, Trunda 1, Turek 1, Oškera 1, Kopřiva 1, Postelt 1, Kos, Vlček, Barták.
Tatran Litovel: Dvorský, Nolč - Prošvic 8/3, Geist 7, Semerád 2, Fulneček 2, Šmíd 1, Mrnuštík 1, Vincour 1, Ján 1, Ostrožovič, Barabáš, Pečinka, Protivánek, Čikl.

Rozhodčí: Mošna - Vaník
Sedmičky: 3 - 3
Žluté karty: 0 - 1
Vyloučení: 4 - 1
Diváků: 88
16.2.2024 | Radovan Šimek | Přečteno: 365x

Facebook