1. liga mužů: HBC Jičín B - Tatran Litovel 27:28 (17:13)


1. liga mužů: HBC Jičín B - Tatran Litovel 27:28 (17:13)
Házenkáři Tatranu Litovel dokázali v Jičíně po poločase vývoj zápasu otočit ve svůj prospěch a zvládli i koncovku, ve které uhájili jednobrankové vedení. Mimochodem premiérové v historii vzájemných utkání na půdě Jičína. Nyní se tým již plně připravuje na derby s HAOLK tým Velká Bystřice-Olomouc.

Lubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel: "První poločas byl ještě ve světle minulého týdne - především v obraně to ještě skřípalo, ale v útočné hře se již objevovaly světlé momenty. V poločase jsem v šatně poněkud zvedl hlas a asi to zabralo. Hráči výrazně zvýšili důraz v obraně, zlepšila se spolupráce na středu obrany a šikovností se podařilo získat i několik čistých míčů (Geist, Semerád). To byl základní předpoklad k tomu, abychom se dostali i k rychlému útoku. Střelecky se prosazovali Mrnuštík i Vincour a narůstající sebevědomí a bojovnost všech hráčů vedla v úspěšnou koncovku a velice cenné vítězství."

Obrázek
Radost v šatně po premiérové výhře v Jičíně. Foto: Tatran Litovel


Po 14 odehraných kolech z 22 stále hájíme za vedoucí juniorkou Dukly Praha druhou příčku v tabulce soutěže, která zajišťuje i účast v baráži o Extraligu. Třetí Vsetín je na tom však jen o bod hůře a čtvrtý je Jičín B. O pátou a šestou příčku se dělí Šťáhlavy a HAOLK tým. A právě v derby přivítáme HAOLK tým Velká Bystřice-Olomouc v domácí hale v sobotu 2. března tradičně od 17 hodin.  

Sestavy a branky:
O2xyworld HBC Jičín B: Hájek 5, Dohnal - Skopár 8/2, Bareš 4, Knittl 3, Doškář 3, Krahulec 2, Tůma 1, Dědeček 1, Dolejší, Kaucký, Hejtmánek, Pour, Drbohlav, Brádler, Petr.
Tatran Litovel: Dvorský, Nolč - Mrnuštík 6, Šmíd 5/3, Vincour 5, Semerád 3, Prošvic 3, Barabáš 2, Geist 2, Coufal 1, Fulneček 1, Ostrožovič, Jindra, Tkadleček, Ján, Čikl.

Rozhodčí: Kremláček - Dvořáček
Sedmičky: 2 - 3
Žluté karty: 0 - 1
Vyloučení: 3 - 7
Červené karty: 0 - 1 (Vincour po 3 x 2 min.)
28.2.2024 | Radovan Šimek | Přečteno: 410x

Facebook

Partneři: