Zimní pohár mladších žáků 2024


Zimní pohár mladších žáků 2024
Posledním z řady domácích turnajů byl Zimní pohár mladších žáků 2024. Turnaje se zúčastnily týmy domácího Tatranu Litovel, TJ Sokol Krmelín, TJ Kobylisy a Sokol Sokolnice.

TJ Kobylisy mají poměrně široký kádr, a proto si můžou dovolit ve své soutěži, což je Přebor Prahy, mít dva týmy. Tým TJ Kobylisy A jsou po podzimní části první. Sokol Sokolnice vede bez ztráty bodu Jihomoravskou ligu mladších žáků - modrou skupinu. Třetímu soupeři litovelských žáků TJ Sokolu Krmelín se již tolik nevede, v Moravskoslezské lize mladších žáků je na posledním 7. místě.

Tatran Litovel – TJ Sokol Krmelín 23:12 (10:6)

Utkání bylo z počátku vyrovnané, kdy se ve vedení v zápase střídaly oba týmy. Od poloviny prvního poločasu se projevila větší kvalita domácího týmu, kterou podtrhl výkon i ve druhém poločasu a domácí tým si tak do tabulky turnaje připsal první 2 body za výhru.

Obrázek
Nejlepší střelec utkání Oliver Šuba. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Sestava a branky: Brix, Coufal B. - Šuba 5, Čižmár 3, Kučerová 3, Kvapil 3, Holub 2, Listopadová 2, Tichý 2, Coufal D. 1, Lachnit 1, Neudik 1, Venosová

TJ Kobylisy – Tatran Litovel 20:21 (9:10)

Ve druhém utkání na turnaji změřil domácí tým síly s pražským týmem TJ Kobylisy. Toto utkání už bylo o poznání náročnější. Zápas byl velice vyrovnaný a žádný z týmu si během hry nevytvořil větší než dvoubrankový náskok. Na konci utkání byli opět veselejší domácí, když uhájili těsnou výhru o jeden gól a mohli se těšit na pomyslné finále turnaje.

Obrázek
Radost z těsného vítězství nad TJ Kobylisy. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Sestava a branky: Brix, Coufal B. - Kučerová 5, Tichý 5, Kvapil 4, Listopadová 3, Neudik 2, Coufal D. 1, Čižmár 1, Holub, Lachnit, Šuba, Venosová

Tatran Litovel – Sokol Sokolnice 18:23 (11:14)

Poslední zápasem domácího týmu a i posledním zápasem turnaje byl souboj se zatím suveréní Sokolnicí. Bohužel pro domácí Sokolnice ani v utkání s Litovlí, které bylo zároveň utkáním o první místo na turnaji, nepolevila a už od začátku zápasu si šla za vítězstvím i ve svém třetím zápase. Sokol Sokolnice dotáhla snahu do vítězného konce a bez ztráty bodu vyhrála celý turnaj.

Obrázek
Dobojováno !!!. Foto: Kamil Lachnit. Více foto ve fotogalerii.


Sestava a branky: Brix, Coufal B. - Kvapil 4, Čižmár 3, Neudik 3, Kučerová 2, Šuba 2, Holub 1, Lachnit 1, Listopadová 1, Tichý 1, Coufal D., Venosová

Turnaj hodnotil Marek Vincour: "Turnaj se mi hodnotí rozhodně kladně. Super bylo rozhodně porovnání se soupeři z jiných soutěží, což byla příjemná změna. Turnaj se nám celkově povedl, ani v jednom utkání na tým nepadla nějaká deka, spíše naopak se přidalo i něco navíc v podobě bojovnosti hlavně ve druhém zápase s Kobylisy, který jsme vyhráli o jediný gól. Myslím si, že kvalita všech zápasů byla na mladší žactvo celkem vysoká. Teď jen doufat, že se nám to povede přenést i do začátku jarní části a bude se nám hrát lépe hlavně proti týmům ze středu tabulky, s čímž máme dlouhodobě největší problém."

Ostatní zápasy turnaje:
TJ Kobylisy– Sokol Sokolnice17:21 (5:10)
Sokol Sokolnice– TJ Sokol Krmelín31:17 (16:8)
TJ Sokol Krmelín– TJ Kobylisy19:21 (8:9)

Výsledná tabulka turnaje:
1.Sokol Sokolnice330075:526
2.Tatran Litovel320162:554
3.TJ Kobylisy310258:612
4.TJ Sokol Krmelín300348:750


Nejlepším litovelským střelcem byl s 11 brankami Samuel Kvapil.

Nejlepčí střelec: Petr Váňa (22 gólů, Sokol Sokolnice)
Nejlepší brankář: Mira Baxant (Sokol Sokolnice)
29.2.2024 | Pavel Valouch | Přečteno: 159x

Facebook

Partneři: