Březnové zápasy litovelských žáků.


Březnové zápasy litovelských žáků.
Během měsíce března odehrály oba týmy našich žáků dva turnaje, z toho vždy jeden byl domácí. Mladší žáci na domácím turnaji přivítali TJ Sokol Osek n/B a SK Žeravice, starší žáci HBC Olomouc 1966 a Házenou Uničov. Venkovní turnaj mladší žáci odehráli v Prostějově, kde se utkali s SK Aktiv Olomouc a SK HFP Prostějov. Starší žáci poměřili síly s TJ Sokol Centrum Haná a SK Žeravice na turnaji v Kostelci na Hané.

Liga Olomouckého kraje - mladší žáci: Tatran Litovel - Sokol Osek nad Bečvou 31:17 (15:8)

Obrázek
Stella Listopadová při střele. Foto: Kamil Lachnit. Více foto ve fotogalerii.


Sestava a branky: Brix, Coufal - Neudik 8, Kučerová 6, Listopadová 5, Tichý 4, Šuba 3, Kvapil 2/1, Doležal 1, Coufal 1, Lachnit 1.

Liga Olomouckého kraje - mladší žáci: SK Žeravice - Tatran Litovel (v Litovel) 17:17 (9:9)

Obrázek
Pevná litovelská obrana. Foto: Kamil Lachnit. Více foto ve fotogalerii.


Sestava a branky: Brix, Coufal - Kučerová 6, Tichý 3/2, Kvapil 2, Neudik 2, Šuba 2, Doležal 1/1, Listopadová 1, Coufal, Lachnit.

Turnaj hodnotil Marek Vincour: „Jsme rádi, že se nám podařilo na domácí půdě i v menším počtu hráčů uhrát zápasy bez prohry. V první řadě děkujeme rodičům za kulisu, hlavně ve druhém zápase s Žeravicemi. První zápas s Osekem nebyl vůbec takový, v jaký jsme doufali. Bez elánu, bojovnosti, a tak bylo první utkání spíše utrápené, ale povinné 2 body jsme uhráli. Ve druhém zápase se opět potvrdilo, že s týmy z vrcholu tabulky umíme hrát vyrovnané a atraktivní zápasy. Třetí zápas s tímto soupeřem, včetně desetiboje, a opět to byl boj až do posledních vteřin. Remíza zasloužená, 3 body bereme, i přes drobnou marodku, jako velmi solidní základ do jarní části.“

Liga Olomouckého kraje - mladší žáci: SK HFP Prostějov - Tatran Litovel 6:21 (4:10)

Obrázek
Porada litovelského týmu. Foto: Kamil Lachnit. Více foto ve fotogalerii.


Sestava a branky: Coufal - Holub 8, Doležal 4/1, Kvapil 3/1, Šuba 3, Čižmár 3, Brix, Coufal, Lachnit.

Liga Olomouckého kraje - mladší žáci: Tatran Litovel - SK Aktiv Olomouc (v HFP Prostějov) 34:9 (14:7)

Obrázek
Oliver Šuba v proskoku. Foto: Kamil Lachnit. Více foto ve fotogalerii.


Sestava a branky: Brix - Kvapil 10/1, Šuba 10/1, Doležal 5/1, Holub 5, Čižmár 2, Coufal 1, Lachnit 1, Coufal.

Hodnocení Marka Vincoura: „K dalším utkáním jsme zajížděli na půdu Prostějova. Sestavu nám dost omezili různé zdravotní či osobní důvody, a tak museli do hry i oba gólmani. Cíl byl ale i tak jasný, získat 4 body přesvědčivým výkonem. Bohužel v obou utkáních zejména na začátku se ukázal známý fakt podcenění soupeře podle postavení v tabulce a chtíč hráčů dát co nejvíce gólů. Úplně nám chyběla nějaká týmová hra, takže musely v obou případech přijít brzké timeouty a návrat nohama na zem. Naštěstí se tým po timeoutech okamžitě rozjel a výsledky tak vypadají přesvědčivě, i když jsme doufali v klidnější průběh. Úkol jsme ale splnili takže spokojenost.“

Další utkání odehrají mladší žáci o prvním dubnovém víkendu a to 6.4. v nedaleké Senici na Hané.


Dne 2.3. 2024 po dlouhé odmlce opět odstartovala krajská liga starších žáků Olomouckého kraje. Naše družstvo se vypravilo na nedaleký výlet do Kostelce na Hané. Kde se mu podařilo získat 2 body do tabulky a nadále si tak držet celkovou 3. příčku v tabulce.

Liga Olomouckého kraje - starší žáci: Sokol Centrum Haná - Tatran Litovel 40:24 (18:15)

Hodnocení zápasu trenérem Jirkou Klanicou st.: „Do prvního utkání jsme nastoupili s vidinou, že můžeme překvapit. Do Kostelce jsme se totiž vypravili v okleštěné sestavě doplněné dvěma mladšími žáky. Zápas se do konce 1. poločasu nesl v duchu rychlé a vyrovnané házené, kdy v brance předváděl divy David Dostál. V 2. poločase se nám už nepodařilo se soupeřem držet krok, hlavně kvůli jeho zlepšené střelbě a tak jsme nakonec prohráli vysokým rozdílem.“

Sestava a branky: Zajíček, Dostál, Kubíček - Sedláček 6, Dosoudil 5, Julínek 5, Kvapil 3, Pospíšil 3, Fidler 2, Elgner, Tichý, Sigmund, Klement.

Liga Olomouckého kraje - starší žáci: Tatran Litovel - SK Žeravice (v Centrum Haná) 37:25 (22:11)

Jiří Klanica st.: „Do druhého utkání jsme vstupovali s vidinou výhry, nevěděli jsme jak na tom soupeř bude, jelikož jsme jej dlouho neviděli hrát a naposledy jsme s ním odehráli vyrovnané utkání. Nakonec nás soupeř nijak nepřekvapil a my od začátku zápasu kontrolovali utkání a tak jsme vyhráli vysokým rozdílem. Zároveň bych chtěl pochválit kluky Sama Kvapila a Dáju Tichého, co nás posílili z mladších žáků a uchopili šanci za pačesy a ukázali se ve velmi dobrém světle a zároveň se za nás neukázali na hřišti naposled.“

Sestava a branky: Zajíček, Dostál, Kubíček - Julínek 12, Pospíšil 9, Fidler 6, Sedláček 3, Tichý 3, Klement 1/1, Kvapil 1, Dosoudil 1, Elgner 1, Sigmund.

Dne 23.3. 2024 se v domácí Štikaréně odehrálo další kolo krajské ligy Olomouckého kraje starších žáků. Zde se našim štičkám povedlo získat 4 body a navýšit svůj náskok na 3. místě v tabulce.

Liga Olomouckého kraje - starší žáci: Tatran Litovel - HBC Olomouc 1966 34:21 (16:9)

Jak viděl utkání Jiří Klanica st.: „Věděli jsme, že první utkání nebude procházka růžovým sadem, jelikož jsme naposledy s Olomoucí odehráli velmi tvrdé a vyrovnané utkání. My jsme ale dokázali přes zimní přestávku výrazně posílit a i bez našeho tahouna Dominika Julínka, který se vypravil na utkání s mladším dorostem do Maloměřic, jsme dokázali že hrát házenou umíme a soupeře jsme tak porazili vysokým výsledkem.“

Sestava a branky: Zajíček, Dostál, Kubíček - Pospíšil 9/1, Tyl 7, Elgner 4/1, Sedláček 4, Březina 3, Hlavinka 2, Fidler 2, Dosoudil 1, Sigmund 1, Kurfürst 1, Brix, Sedlář, Klement.

Liga Olomouckého kraje - starší žáci: Házená Uničov - Tatran Litovel (v Litovel) 17:38 (7:16)

Jiří Klanica st.: „Do druhého zápasu jsme šli s taktikou toho, aby si zahráli kluci, kteří se běžně do zápasů nedostanou na dlouhou dobu. Už od začátku zápasu jsme věděli, že je rozhodnuto a tak všichni dostali podobný počet minut, kdy na konci nastoupil zpět na hřiště Martin Pospíšil na post pravého křídla, kde není zvyklý hrát a i tak zvládl z tohoto postu nastřílet 8 gólů.“

Sestava a branky: Zajíček, Dostál, Kubíček - Pospíšil 11, Sedláček 8, Tyl 7, Kurfürst 4, Březina 3, Elgner 2, Sigmund 1/1, Klement 1/1, Brix 1, Dosoudil, Sedlář, Hlavinka, Fidler.

Příští kolo krajské ligy odehraje naše družstvo v Hranicích a to víkend po tom, co přijedou z prestižního turnaje Prague Handball Cup, tedy 7.4. v 9:00.
1.4.2024 | Pavel Valouch | Přečteno: 175x

Facebook