Jak se dařilo našim dorostencům v ligovém březnu.


Jak se dařilo našim dorostencům v ligovém březnu.
Oba týmy litovelských dorostenců odehrály během března tři ligová utkání. Oba shodně dvě venkovní a jedno domácí. Snadnější los připadl mladším dorostencům, kteří se utkali s týmy ze spodní části tabulky. Naopak starší dorostenci měli velice těžký los, kdy se utkali s prvními dvěma týmy ligy a jeli na hanácké derby do Velké Bystřice.

2. liga mladšího dorostu JM: Tatran Litovel - HBC Olomouc 1966 42:34 (23:18)

V prvním hanáckém derby dorostenci přivítali stejně staré hráče z HBC Olomouc. Utkání bylo hned od počátku plně v rukou domácích. Dařilo se zejména Dominiku Julínkovi, který protivníka z Olomouce ničil svými střelami z dálky a Tomáši Vašíčkovi, který využíval svoji rychlost, kdy většinu svých gólů dal z rychlých útoků. Ke škodě je pouze ztráta koncentrace v posledních 10 minutách, kdy Olomouc dost razantně snížila výsledný brankový rozdíl.

Sestava a branky: Látal - Julínek 12, Vašíček 8/1, Tichý 5, Palka 4, Kolečář 3, Spurný 3, Srovnal 3, Spáčil 2, Satora 1, Šincl 1, Tylšar.

2. liga mladšího dorostu JM: SK Kuřim - Tatran Litovel 25:34 (12:18)

V Kuřimi se odehrálo utkání pro Litovel v netypickém čase, nedělních podvečerních hodinách. Přesto utkání bylo vyrovnané pouze v první polovině prvního poločasu. Poté litovelští dorostenci začali využívat svoji herní převahu a postupně navyšovali vedení v zápase. Střelecky se opět nejlépe zápas vydařil Tomáši Vašíčkovi. A domácí kohouti museli podruhé během sezóny zkousnout prohru od litovelských štik.

Sestava a branky: Látal - Vašíček 8/1, Stejskal 6/2, Spáčil 6, Satora 5/2, Palka 3, Spurný 2, Pravda 2, Tylšar 1, Tichý 1, Šincl, Kolečář, Srovnal.

2. liga mladšího dorostu JM: SHC Maloměřice - Tatran Litovel 29:47 (15:20)

I v pořadí třetí březnové utkání bylo plně v režii litovelských dorostenců. Průběh utkání by se dal přirovnat k předchozím dvěma. Do 18. minuty 1. poločasu se ve vedení střídaly oba týmy, poté litovelský tým zařadil vyšší rychlostní stupeň a během pár útoků si vypracoval 5 brankový náskok, který si bez větších problémů udržel až do konce poločasu. Ve druhém poločase už byla jen otázka času, kdy se začne skóre více a více přelévat na stranu Tatranu. I do třetice se nejlépe vydařil zápas Tomáši Vašíčkovi, který se probojoval do top 10 mezi střelci 2. ligy JM a také překonal hranici 100 branek za sezónu.

Sestava a branky: Látal - Vašíček 13, Petr 6, Kolečář 5, Julínek 5, Srovnal 5, Spáčil 3, Palka 3, Satora 3, Spurný 3, Tylšar 1.

Další utkání čeká mladší dorostence již tuto neděli, kdy od 14:00 přivítají vedoucí tým tabulky HK Ivančice, kteří jsou v letošní sezóně 100%.


2. liga staršího dorostu - Morava: Tatran Litovel - HCB Karviná 27:35 (15:16)

Utkání proti ještě vloni prvoligové Karviné byl celý 1. poločas naprosto vyrovnaný. Ani jeden z týmů nebyl schopen se odpoutat na větší brankový rozdíl a vytvořit si tak lepší výchozí pozici do druhého poločasu. Druhý poločas pokračoval v duchu prvního, kdy utkání bylo neustále vyrovnané. Po 10 minutách přišla na domácí házenkáře krize, které hostující Karviná využila a vytvořila si 4 brankové vedení, které postupně do konce zápasu po kouscích navyšovala až na konečných 27:35. V utkání se střelecky dařilo Kubovi Pavlíkovi, který se 7 brankami byl nejlepší litovelský střelec. Utkání se také povedlo Martinu Čunderlemu, pro kterého to bylo první utkání za starší dorost a také Lubošovi Pravdovi, který ještě vloni patřil k tahounům starších žáků. Oba vstřelili 5 branek.

Obrázek
Střílející Martin Čunderle. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Sestava a branky: Kubíček, Látal - Pavlík 7, Čunderle 5, Pravda 5, Vašíček 2, Kalousek 2, Švancer 2, Zifčák 2, Spurný 1, Valouch 1, Sladovník, Šťastný.

2. liga staršího dorostu - Morava: KH Kopřivnice - Tatran Litovel 41:26 (20:14)

K dalšímu ligovému utkání jeli starší dorostenci k favoritovi soutěže KH Kopřivnice. Kopřivnice je dosud 100% a chce se po roce vrátit do první ligy staršího dorostu. Z důvodů nemocí a zranění odjížděl tým starších dorostenců složený převážně z mladších dorostenců. Začátek utkání našim dorostencům utekl a brzy prohrávali 4:0, nicméně hlavy z vývoje utkání nesklopily a snažili se vrátit do utkání. I když se jim tato snaha nedařila, neustále bojovali. Už ke konci prvního poločasu byla vidět větší kvalita domácího týmu a bez větších problémů si došel pro další dva body za vítězství. Nutno pochválit litovelské dorostence, kteří bojovali až do konce. V utkání se dařilo Ondrovi Tichému, pro kterého to byl první start za starší dorostence. V zápase se proti starším hráčům z Kopřivnice neztratili ani Martin Čunderle, Martin Valouch, Štěpán Stejskal či Lubomír Pravda, kdy všichni jsou pořád mladší dorostenci a jsou velkým příslibem pro budoucnost.

Sestava a branky: Kubíček - Čunderle 5/1, Tichý 5, Valouch 4/1, Stejskal 4, Pravda 4, Pavlík 2, Vašíček 1, Šťastný 1, Satora, Spurný, Sladovník, Švancer.

2. liga staršího dorostu - Morava: Házená Velká Bystřice - Tatran Litovel 27:44(14:22)

V posledním březnovém utkání čekalo starší dorostence hanácké derby na půdě Velké Bystřice. Ani jeden z týmů si nepřipouštěl, že by v zápase vyhořel a odešel poražen. Na našich dorostencích už od prvních minut byla vidět velká touha získat první jarní vítězství. Rychle šli do vedení 3:1, ale domácí Bystřice nechtěla odevzdat body jen tak a brzy vyrovnala. Nicméně to byla jediná chvíle, kdy si litovelští dorosteni nechali sebrat průběžné vedení v zápase. Po vyrovnávacím góle domácích opět zabrali a vývoj zápasu už byl čistě v režii hostujícího Tatranu Litovel, kdy poločas skončil 8 brankovým rozdílem ve prospěch Litovle. Definitivní zlom nastal hned na počátku druhého poločasu, kdy Litovel šla do téměř dvojnásobného brankového rozdílu (15:29). Mohlo by se zdát, že hostující hráči poleví, ale ti neustále bušili do již zlomené Velké Bystřice a dokráčeli si pro první jarní výhru.

Sestava a branky: Kubíček - Zifčák 7, Šťastný 6, Valouch 5/3, Vašíček 5, Pravda 5, Čunderle 4, Stejskal 3, Kalousek 3, Pavlík 2, Sladovník 2, Spurný 1, Švancer 1.

Další utkání starších dorostenců bude opět na soupeřově půdě a to 14. 4. 2024 u kohoutů v Kuřimi.
5.4.2024 | Pavel Valouch | Přečteno: 160x

Facebook

Partneři: