1. liga mužů: Tatran Litovel - Dukla Praha B 31:29 (11:14)


1. liga mužů: Tatran Litovel - Dukla Praha B 31:29 (11:14)
Návrat Tomáše Prošvice do sestavy, nadstandardní výkony několika hráčů a výrazně zlepšená produktivita po přestávce - to byly hlavní aspekty vítězství Tatranu Litovel nad juniorkou Dukly Praha v 18. kole 1. ligy mužů.

Lubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel: "Po několika porážkách přišlo utkání, na které jsme dlouho čekali a vyšlo to... Vítězství ale nebylo zadarmo. Týmu rozhodně prospěl návrat Tomáše Prošvice, uzdravení Vaška Najera a ostatní hráči se proti vedoucímu celku soutěže také vytáhli. Po celé utkání se nám dařila aktivní obrana, a i když nebyla bez chyb, byla Dukle značnou překážkou. Problémem však byla nejistá koncovka v prvním poločase. Řada neproměněných šancí držela soupeře ve vedení a problémy umocňovala skvělá koncovka střelce hostí Bolehovského. V druhém poločase však dobrá organizace hry Honzou Šmídem a produktivita Tomáše Prošvice, Pavla Mrnuštíka a Erika Semeráda znamenala cestu k vítězství. Vítězství to bylo velmi cenné, zvláště když si uvědomíme, že soupeř vede tabulku a několik jeho hráčů startuje i za extraligový  A-tým."   

Na čele 1. ligy je po 18 kolech dvojice Dukla Praha B a Vsetín. S odstupem 4 bodů pak následuje trojice HAOLK tým, Litovel a Šťáhlavy. Čelo tabulky tak 4 kola před koncem určitě ještě není rozhodnuto. Do baráže o Extraligy by měl letos postupovat jen jeden celek. Na opačném konci tabulky je poslední Dvůr Králové s 5 body. Jenže letos budou padat 3 týmy, takže posunout se nad 10. místo budou chtít o Vršovice a Polanka (12 bodů) či zatím devátý Chodov (14 bodů).
Ve zbývajících utkáních ligy tak narazíme na 3 týmy ohroženéí sestupem (Vršovice, Dvůr Králové, Polanka) a na závěr na Vsetín, který je naopak na špici tabulky.

Obrázek
Erik Semerád hýřil v utkání aktivitou a proměňoval i střlecké šance. Foto: Pavel Štepánek. Více foto ve fotogalerii.


Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Dvorský, Nolč - Prošvic 8/2, Mrnuštík 7, Semerád 7, Najer 3, Geist 2/1, Protivánek 2, Šmíd 1, Fulneček 1, Barabáš, Hrbček, Tkadleček, Vincour, Maitner, Čikl.
TJ Dukla Praha: Bajt, Janda - Bolehovský 9, Melich 8/4, Hrubý 4, Vojtela 3, Matějka 3, Benda 2, Nytra, Šebesta, Duda, Půta.

Rozhodčí: Kremláček - Valášek
Sedmičky: 3 - 4
Žluté karty: 1 - 1
Vyloučení: 4 - 2
Červené karty: 0 - 0
Diváků: 213
12.4.2024 | Radovan Šimek | Přečteno: 324x

Facebook