Dorosti i juniorka vyhráli svá venkovní utkání


Dorosti i juniorka vyhráli svá venkovní utkání
Litovelská juniorka a starší dorostenci jeli v neděli ke svému dalšímu mistrovskému utkání do Kuřimi. Mladší dorostenci jeli do Uničova, kde si po dlouhé době zahráli na venkovním hřišti. Všechny tři venkovní utkání se povedla na výbornou a naše týmy získaly plný počet bodů za vítezství.

2. liga mladšího dorostu JM: Házená Uničov - Tatran Litovel 16:39 (8:16)

V neděli 14.4. odehráli mladší dorostenci derby na hřišti nedalekého Uničova. Uničov v této sezóně nezískal ještě ani bod, takže získání plného počtu bodů za vítězství, bylo pro Litovel takře povinností. Utkání se odehrálo na venkovním hřišti a chvílemi to bylo na předvedené hře dost znát. Utkání po celou dobu bylo plně v režii našich hráčů. I když se dorostenci nevyvarovali zbytečných ztrát, dotáhli utkání k jasnému vítězství.

Utkání hodnotil trenér Dominik Tkadleček: "K dalšímu utkání jsme zajížděli na půdu nedalekého Uničova. Byl to náš první zápas ve venkovním prostředí. Z počátku klukům chvilku trvalo, než se na prostředí adaptovali, ale poprali se s tím na jedničku. Do utkání jsme nastupovali v roli favorita a chtěli jsme tak potvrdit náš vynikající výkon proti Ivančicím. I přesto jsme se snažili zůstat nohama na zemi a nastavit klukům hlavy tak, aby hlavně nic nepodcenili. Do zápasu jsme vlétli výborně. Už od první minuty jsme se ujali vedení a postupně ho navyšovali. Ve 20 minutě jsme vedli už o 12 branek, bohužel i přesto musím říct, že nás trápila koncovka. Vypracovali jsme si nádherné šance ze šestky, které pak končily na tyči nebo nás vychytával soupeřův gólman. Celkově jsme spokojeni s obranou, která šlapala na 100%. Sice nás ze začátku trápila soupeřovic křídla, která nám dělala problémy se zaběhy, ale i s tím jsme si nakonec dokázali poradit. Za výhru jsme samozřejmě nesmírně rádi. Bohužel nás v poslední době trápí morálka některých hráčů, na čemž budeme chtít do dalších kol zapracovat.
Tímto bych vás chtěl pozvat na příští sobotní utkání, které odehrajeme doma proti Brnu. Troufám si říct, že nás čeká zápas jara, který chceme zvládnout, abychom uhájili druhé místo v tabulce. Budeme vás všechny potřebovat!!"


Sestava a branky: Látal - Tichý 7, Pospíšil 6, Julínek 6, Spurný 4, Palka 3, Satora 3, Kolečář 3, Tyl 2/1, Tylšar 2, Srovnal 2, Číhal 1.


2. liga staršího dorostu Morava: SK Kuřim - Tatran Litovel 27:31 (16:17)

V neděli odehráli své utkání po třítýdenní pauze také starší dorostenci, kteří jeli do Kuřimi. Domácí utkání v podzimní části sezóny Tatran Litovel vyhrál o 8 branek.

Hodnocení utkání spojkou starších dorostenců Jakubem Pavlíkem: "Do zápasu jsme nastoupili se sebevědomím a od začátku jsme si drželi vedení. I přes to, že nás soupeř několikrát dotáhl, díky naší koncentraci jsme se nenechali překvapit a dokázali jsme si udržet náskok až do konce zápasu. Zápas jsme dovedli k vítěznému konci."

Sestava a branky: Kubíček - Valouch 7/4, Pravda 6, Pavlík 5, Stejskal 4, Zifčák 3, Kalousek 2, Sladovník 2, Švancer 2, Vašíček, Spurný.

2. liga mužů JM: SK Kuřim - Tatran Litovel junioři 30:32 (12:15)

I junioři hráli další ligové utkání na venkovním hřišti. Své síly poměřili také s kohouty v Kuřimi. Junoři odjížděli k zápasu, z důvodu kolize se současně hraným utkáním mužů "A" a nemocemi nebo zraněním některých hráčů juniroky, ve velmi oslabené sestavě. V zápase juniorům vypomohli i starší dorostenci Jakub Pavlík a Ondra Vašíček. V jarní část ligové soutěže se juniorce moc nedaří a bohužel prohrála posledních 5 utkání. Kuřim byla před utkání o 1 bod lepší než litovelské štiky, takže se očekával velmi vyrovnaný zápas. Litovel konečně prolomila smůlu a po vítězství v Kuřimi si připsala po dlouhé době plný počet bodů.

Jak viděl utkání kapitán a pravé křídlo juniorů Jirka Štencl: "V neděli jsme s juniorkou vyjeli na nelehké utkání do Kuřimi, kde i přesto, že jsme nastoupili se značně okleštěnou sestavou, získali oba body. Začátkem bych poděkoval dorostencům Jakubu Pavlíkovi a Ondřeji Vašíčkovi, kteří doplnili naše řady a rozhodně se neztratili. SK Kuřim není v domácím prostředí jednoduchý soupeř, ale taktickou hrou jsme celé utkání dokázali udržet vedení o dvě až tři branky a nemuseli jsme se tak nikam zbytečně hnát a riskovat. Skvělý výkon předvedl v brance Jirka Lép, který nám zásadně pomohl udržet vedení i v našich slabších momentech zápasu. V posledních minutách utkání nás sice Kuřim dohnala na rozdíl jedné branky a zdálo se, že se bude opakovat naše obvyklé „drama“ v posledních minutách. Kluci se ale tentokrát nenechali rozhodit a finiš zápasu zvládli. Nutno podotknout, že toto vítězství je pro nás extrémně důležité a velkou vzpruhou, jelikož jsme do tohoto bodu prohráli už pět zápasů v řadě. Osobně věřím, že v dalším utkání s Telnicí na tuto výhru navážeme. Závěrem bych chtěl pochválit celý tým, který hrál srdnatě a zodpovědně až do konce, a to nás nakonec dovedlo k vítězství. Díky patří také starším dorostencům, kteří nás podporovali a hnali dopředu z tribun Kuřimské haly."

Sestava a branky: Klanica, Lép - Pavlík 5/1, Spurný 5, Štencl 5, Faltýnek 4/2, Coufal 4, Maitner 3, Pohlmann 3, Valouch 2, Vašíček 1, Stejskal.

Obrázek


V dalším ligovém kole se všechny tři týmy představí domácím fanouškům. Mladší dorostenci vyzvou v sobotu od 13:00 Brno B, kdy toto utkání bude přímý souboj o druhé místo tabulky. Junioři i starší dorostenci se utkají s Telnicí, dorostenci v sobotu jako předzápas mužů "A" a junioři v neděli od 18:00.
Také vás všechny chceme pozvat na 5. kolo žákovské ligy, které v neděli hostí Tatran Litovel. O body se přijedou porvat týmy LIONS Hostivice, Lovci Lovosice, HC Zubří a Liberec Handball.
18.4.2024 | Pavel Valouch | Přečteno: 192x

Facebook

Partneři: