Tatran Litovel po roce opět v baráži o Extraligu


Tatran Litovel po roce opět v baráži o Extraligu
Po roce se bude konat repríza baráže o účast v Extralize mezi celky SHC Maloměřice a Tatranem Litovel. První utkání se bude hrát již ve středu 8. května v 10:30 v Maloměřicích, odveta potom ve čtvrtek 16. května v 18:30 v Litovli. Podrobnosti uvnitř článku.

Maloměřice skončili v Extralize na předposledním místě. Vzhledem k redukci soutěže ze 13 na 12 celků přímo sestupují do 1. ligy Hranice.

Tatran Litovel se umístil v 1. lize na 3. místě, jen dva body za dvojící Vsetín a juniorka Dukly Praha. Když ale vezeme vzájemné zápasy těchto celků, tak z nich vychází nejlépe se 6 body Litovel. Po děleném 1. místě po podzimní části ovlivnily výkony Tatranu Litovel v jarní části zranění elitních hráčů Tomáše Prošvice a Dominika Tkadlečka. Tým potřeboval několik týdnů na úpravu herního stylu. Po Velikonocích navíc s návratem Tomášem Prošvice do sestavy šla forma výrazně nahoru. Rehabilitace zraněného kolene Dominka Tkadlečka se vyvíjí dobře, ale do závěrečných bojů v 1. lize ještě připraven stoprocentně nebyl.

Vsetín účast v baráži odmítl (kvůli nevyhovujícímu zázemí vsetínské haly by musel hrát nejvyšší soutěž jinde a to bylo pro klub nepřijatelné) a juniorky Dukly Praha postoupit do stejné soutěže, kde hraje její A tým, nemůže. Byť tedy Hanáci skončili na 3. místě tabulky první ligy, využili nabídku ČSH účasti v baráži.

Obrázek


Letošní baráž tak bude reprízou té loňské. Loni jsme v Maloměřicích podlehli 26:29 a doma remizovali 28:28.

Program baráže o Chance Extraligu:
středa 8. května 2024, 10:30: SHC Maloměřice - Tatran Litovel
čtvrtek 16. května 2024, 18:30: Tatran Litovel - SHC Maloměřice

Pro fanoušky je možnost zájezdu na utkání do Brna-Maloměřic autobusem s týmem s odjezdem ve středu 8.5. v 8:00 od Sokolovny v Litovli.          
K oběma utkáním zveme všechny příznivce litovelské házené.
6.5.2024 | Radovan Šimek | Přečteno: 610x

Facebook

Partneři: